AYDIN GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRÜ CENAP FİLLİKÇİOĞLU İLE GÖRÜŞTÜM…

Cenap Bey, kendinizi okuyucularımıza tanıtır mısınız?

Ahmet Ağabey ben (Bozdoğan’ın ilk pidecilerinden şu andaki birçok ustanın ustası rahmetli Cemal Fillikçioğlunun torunu, lokantacı Mehmet Fillikçioğlu’nun oğluyum.

  1970 yılında Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde doğan İl Müdürü Fillikçioğlu’nun eğitim hayatı Nazilli Recep Bey İlkokulu’nda başlayıp Nazilli Yeni Mahalle Ortaokulu, Nazilli Endüstri Meslek Lisesi’nin ardından lisans eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi ve yüksek lisansını Ankara Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Fakültesinde tamamladı.

   1994 – 1995 yılları arasında bir yıl öğretmenlik yapan Cenap Fillikçioğlu, 20 yıl eğitim yöneticiliği ve Millî Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatında 2 yıl görev yaptı.

  2017 yılının haziran ayında Aydın Gençlik Merkezi Müdürü olarak atanan Cenap Fillikçioğlu, 7 Ağustos 2019 vekaleten atandığı İl Müdürlüğü görevine, 20 Şubat 2020 tarihinde asaleten atandı.

Cenap Bey, spor geçmişiniz var mı?

Ahmet Ağabey,

Profesyonel voleybol sporu geçmişim var. A klasman Voleybol Gözlemcisiyim ve Sultanlar Ligi Müsabakalarında görev almaktayım.

Voleybol Hakemliği, Voleybol Antrenörlüğü, Bocce Antrenörlüğü ve Gençlik ve spor kulübü başkanlığı görevlerinde de bulunuyorum.

Siz Aydınlısınız, tayin olduğunuzda Aydın’ı nasıl buldunuz ve ilk ne yaptınız?

Ahmet Ağabey,

Aydınspor tesisleri 20 yıl evvel nasıl ise öyle buldum ve çok üzüldüm hiçbir şey yapılmamış. Sadece spor tesisleri anlamında Sn. Hüseyin Aksu döneminde bir şey yapılmış. Aydın Büyükşehir döneminde ise hiçbir çalışma yapılmamış.

Göreve geldiği tarihten itibaren; İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Adnan Menderes Üniversitesi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olmak üzere tüm il müdürlükleri, kaymakamlıklar, yerel yönetimler ve STK’lar ile kamu yararı sağlamak adına iş birliği içinde çalışan, fikir alışverişinde bulunan bir kurum haline getirdim.

Göreve geldikten sonra neler yaptınız ?

  • İdari Bina Komple Yenilendi. Yangın algılama sistemi kuruldu. Bilişim altyapı ağı yenilendi ve personellerin bilgisayarları yeni nesil bilgisayarlarla değiştirildi.
  • Sultanlar Liginde ilimizi temsil eden Aydın Büyükşehir Belediyespor’un iç saha müsabakalarını yaptığı Mimar Sinan Spor Salonunun havalandırma sisteminin yenilenmesi, ışıklandırma sisteminin yenilenmesi, klimaların yenilenmesi, iç boya bakım işleri yapıldı ve protokol tribünün yenilenmesi yapılarak müsabakalar hazır hale getirildi. Maalesef burası perişan vaziyette idi.
  • 20 yıldır hiçbir şey yapılmayan Aydın Atatürk Spor Salonu Bakım Onarımını yapıldı, aydınlatma yenilendi duvar kaplamaları tribünler yenilendi, kurum tanıtıcı tabelası değişti. Zemin bakımı yapıldı kullanıma hazır hale geldi.
  • Davutlar da Efeler Gençlik kampının yatakhaneleri, yemekhanesi, çevre düzenlemesi ve aydınlatma sistemi yenilenmiş, kamere sistemi döşenerek gençlerin faydalanması için hazır hale getirilmiştir.
  • Aydın Lisesi Spor Salonu Bakım Onarımı Yapılarak müsabakalara hazır hale getirildi. Nazilli Spor Salonu Genel Onarım işi %95 tamamlandı. Yapım aşaması devam ediyor. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Genç Ofis düzenlemesi yapıldı, ofis malzemeleri alındı kullanıma hazır hale getirilerek faaliyete başladı.
  • Koçarlı İlçesi Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası Soyunma Odası Portatif Tribün Çim Yenilenmesi ve Yürüyüş Yolu Yapımı İşi ihalesi yapıldı, yapım aşamasında bitmek üzere.
  • Didim Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü salon aydınlatmaları değişti, salon ve camların kurum amblemleri kaplamaları yapıldı, müsabakalarda kullanılmak üzere 16 adet profesyonel masa tenisi masası alındı.

Didim Akbük İzci Evi Yenilendi ve mefruşat malzemeleri alınarak kullanıma hazır hale getirildi.

  • Sultanhisar Cevdet İnci Öğrenci Yurdu Güvenlik Noktası Yapım İşi tamamlandı ve
  • Adnan Menderes Stadyumunun tribün koltukları değişti, jeneratör kuruldu.
  • Aydın Nazilli’de uzun yıllardır kıraathane olarak kullanılan binamız geri alınarak Nazilli Gençlik Merkezi olmak üzere bakım onarımı yapıldı, ofis malzemeleri alınarak kullanıma hazır hale getirildi.
  • Koçarlı Atış Poligonundaki teçhizatın bakım onarımı yapıldı.
  • Koçarlı İlçesi Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası Soyunma Odası Portatif Tribün Çim Yenilenmesi ve Yürüyüş Yolu Yapımı İşi ihalesi yapıldı, yapım aşamasında bitmek üzere.

Proje aşamasında olan yatırımlar;

•           Didim İlçesi Çim Yüzeyli Futbol Sahası ve Yürüyüş Yolunun Yüzey Değişimi ve Soyunma Odalarının yapımı işinin ihalesi yapıldı, yapım aşamasında bitmek üzere

•           Kuyucak İlçesi Horsunlu ve Çobanisa Mahallesi sentetik futbol sahası yapımı işi ihalesi yapıldı, yapım aşamasında

•           Söke İlçesi Sarıkemer mahallesi sentetik çim yüzeyli futbol sahası ve soyunma odaları ve tribün yapım işi ihalesi yapıldı, yapım aşamasında

•           Işıklı Mahallesinde Ön Protokolle yapılan 2008 kapasiteli öğrenci yurdunun arıtma tesisi kurulabilmesi için yer tahsis edilerek en büyük sorunu çözüldü.

•           ADÜ Kampüs içinde 1800 kapasiteli Bakanlığımız Tarafından Yaptırılan Öğrenci Yurdu tamamlanmak üzere ve yine ADÜ kampüs içerisinde 25.000,00 m2 alan tahsis edilerek 1500 kişilik yeni bir yurt yapımı planlandı.

Cenap Bey baya iş yapmışsınız anlaşılan. Aydın Büyükşehir Belediyesi hiçbir şey yapmamış mı gerçekten?

Aydın maalesef diğer illere göre çok geride kalmış. İnşallah el ele vererek yapacağız bundan sonra.

ANCAK,

Aydin Efeler ilçemiz otobüs garajının arkasında size projesini sunduğum 80 bin metrekare kapalı spor salonu tenis kortları futbol antrenman sahaları motosiklet  yarış pisti diğer 80 000 M2 alanda 10 bin kişilik futbol sahası yapacağız.

Böylelikle Aydın merkezde bulunan Ilıcabaşı yüzme havuzları ve tesisleri faaliyete geçecek. Yıllardan beri ihmal edilmiş bu bölgeyi yeniden canlandıracağız. Göreceksiniz ben Aydın çocuğuyum yıllardan beri ihmal edilmiş Aydınımıza AK Parti Milletvekillerimiz ve diğer kurum kuruluşlarla ayağa kaldıracağız. Amatör ve profesyonel futbol kulüplerimizi de ihmal etmeyeceğiz.

  Spor kompleksi alanı Efeler ilçesinde

  

BELEDİYELER NEDEN SPOR KULÜBÜ KURUYORLAR? BENCE AMATÖR SPORLARA YÖNLENİP FUTBOLDAN UZAKLAŞIP YEREL KULUPLERİ DESTEKLEMELİDİRLER.

Değerli okuyucularım belediyeler neden futbol kulübü kurarlar anlamak mümkün değil.

Aydın Büyükşehir Belediyesi tüm ilçelerde hizmet vermiyor mu?

Daha önceden Aydınspor 1923, Aydın Belediyesi tarafından kuruldu, desteklendi. 10 senede yaklaşık 17 milyon TL ile kötü yönetilmesi sebebiyle maalesef elden çıktı. Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu bu olaydan çok üzüntü duymuştu.

  Şimdi İse Aydın Büyükşehir Belediye Spor olarak tekrar kuruldu. Dünya kadar para harcandı. Tek bir sponsoru yok.

Bu kişiler YILDIZSPOR’da, AYDINSPOR 1966’daki yöneticiler gibi Aydın Büyükşehir Belediyesi kasasına el atmadan kulübü idare ediyorlar mı?

EFELER Belediyesi de aynı şekilde, neden spor kulübü kuruyorlar?

 Aydın Merkezde Aydın Büyükşehir Belediyesi takımı var. Yetmezmiş gibi EFELER Belediyesi futbol kulübü var. Siz belediye kasasını halkınıza sormadan niye bu takımlara kullanıyorsunuz?

AYDINSPOR 1966 Kulübü Başkanı Sayın Çetav bakın ne diyor?

2019-2020 Aydın Süper Amatör Ligi'nde başta belediye kulüpleri olmak üzere herkesin hedefi haline gelmiştir. Hakem hatalarının, saha olaylarının kulübümüzün lehine olduğu bu sezonda yetkili mercilerden tek bir yaptırım uygulanmaması sebebiyle, olası şampiyonluğumuz elimizden alınmıştır.

Aydınspor 1966, Fenerbahçe gibi bir kulübü 6-1 yenmiştir.

Aydınspor 1923’ü kimlerin kurduğunu çok yakından biliyorum.

Şimdiki Aydın Büyükşehir Belediye Spor Kulübü Başkanı hem CHP İlçe Başkanıdır, hem de Futbol Kulübü Başkanı, Hem de Voleybolun Başkanıdır.

VOLEYBOL Takımı 9. sıradadır.

Bu beyefendi ne başarısı var ki bu kulüplerin başındadır?

Beyefendi Hem CHP İlçe Başkanı, Hem voleybol kulübünün başkanı… Maşallah beyefendi hem siyaset yapıyor hem kulüp başkanlığı. Olmaz böyle şey dünyada böyle bir şey yok.

Sayın Özlem Çerçioğlu’nun desteği olmasa bu arkadaş böyle bir kulübün kapısından içeri giremez. Bırakın idare etmeyi.

Hem spor kulübü idarecisi olacaksın hem de CHP’nin ilçe başkanı olacaksın.

Bu Beyefendiye soruyorum;

Kulübün bilançosunu açıklar mısın beyefendi?

Cebinden bu kulübün başkanı olarak kaç para harcadın?

Aynı şekilde Sayın Fatih Atay’a da soruyorum.

Siz niye AYDINSPOR 1966 ile uğraşıyorsunuz?

Aydınspor 1923’de siz başkan olmadınız mı?

Niye kulüp başkanlığından gittiniz söyler misiniz?

Sayın özlem Çerçioğlu olmaz ise siz bir bakkal dükkânı işletemezsiniz.

Aydın ilinde Aydın Büyükşehir Bal liginde aynı ligde Çine Madranspor, Didimspor, Kuşadasıspor, Yıldızspor var.

Şahit oldum buralarda yapılan maçlarda Aydın Büyükşehir yetkililerine yapılan küfürler akıl alır gibi değil.  Bu ileride büyük rey kaybına sebep olacaktır.

Bırakın bu futbol külübü macerasını. Ha yaparız diyorsanız lütfen Aydın Büyükşehir Belediyesi bütçesinden elinizi çekin YILDIZSPOR ve AYDIN 1966 kulüp başkanları gibi kulübü idare edin. Halkın vergilerini futbol kulübünde kullanamazsınız beyler.

Sultanlar ligindeki voleybol takımını destekliyorum.

Burada daha önceki menajer ve Antrenör döneminde Sultanlarımız Avrupa birinciliğini kıl payı kaçırdılar.

  Değerli okuyucularım burada da yanlış transfer politikaları ile takım 9. Sırada.

   İncirliovalı antrenörü ki GS Voleybol Takımı antrenörü idi Koçarlılıdır kendisi. Arkasspor’u şampiyonlukları koşturan Yaşar hoca ve menajeri uzaklaştırıldı. Voleybol takımı şimdi perişanları oynuyor.

 

YILDIZSPOR’a bakın…

1985 yılında Cumhuriyet mahallesinde kurulan 35 yıllık geçmişi olan bir kulüp.

İlk defa 2019-2020 futbol sezonunda BAL liginde mücadele etti. Bu yıl BAL liginde 2. sezonunu yaşayacak.

Bünyesinde iki tane kendi pilot takımı vardır.

Kendi bünyesinde Ay Yıldız ve Al Yıldız adında iki pilot takımı vardır.

Bünyesinde 350 lisanslı yaklaşık 500 spor okulu öğrencisi toplamda 850 öğrencisi bulunmaktadır.

İlk defa geçen sene BAL liginde mücadele etmesine rağmen yaklaşık 3000-4000 taraftarı var.

Buradan tüm belediye başkanlarına sesleniyorum. Futbol takımı başarılı olmuş hiçbir belediye futbol takımı yoktur.

Niye bu ve bunun gibi kulüpleri desteklemez belediye başkanları acaba?