AYDIN KÖYLÜSÜ VE ESNAFINI DİNLEDİM… HAYAT PAHALLILIGINDAN HALK İNİM İNİM İNLİYOR

Size yukarıda sunduğum tablo aşağıdaki anlatacaklarımı ne kadar güzel anlatıyor dikkatlice izleyin AK PARTİ İktidarında

2005 yılında 100 TL ile 74 dolar 55 EURO 5 gr altın

2020 yılında 100 TL ile 14 dolar 13 EURO 0.25 gr altın

ALINABİLİYOR

YUKARIDAKİ TABLO AK PARTİ İKTİDARINDA GELDİĞİMİZ NOKTADIR, SÖZÜN BİTTİĞİ YERDİR.

Aşağıdaki yazım bu tablonun hikâyesidir.

Değerli okuyucularım yaklaşık 2 haftadır Aydın ilini doğudan batıya, kuzeyden güneye dolaşıyorum.

Çiftçisi de memuru da işçisi de herkes şikâyet içinde. Hayat pahalılığı almış başını gitmiş. Yaz günü olmasına rağmen 100 TL ile file dolmuyor. Pazarları dolaşıyorum çiftçinin getirdiği mal satılmıyor.

Kasaba gidiyorum, dükkânındaki et satılmıyor, lokantaya, meyhaneye gidiyorum meyhaneye gelen giden yok camiye gidiyorum cami cemaati şikâyetçi.

Örnek mi istiyorsunuz buyurun

KÖYLÜNÜN BAMYA İSYANI

Koçarlı son yıllarda bamya üretiminin merkezi durumundadır. Diğer ürün üretimlerinde olduğu gibi girdi maliyetleri geçen yıllara göre 3 ila 4 misli ARTMIŞTIR.

Bamya üretimi Koçarlı’da geçen haftalara göre %50 fiyatı düşünce imdada yine Sayın Özlem Çerçioğlu yetişmiştir.

Köylüden günlük 5 şer tonluk ürün alarak bamya fiyatının istikrarlı olmasını sağlamıştır.

Köylüler seslerini duyurmak için toplantı yapmaya kalkışınca devlet kendilerine POLİS, JANDARMA gönderiyor.

Benim anlamadığım şey Koçarlı Belediye Başkanı Sn. Nedim Kaplan bu konuda niye sessiz kalıyor?

Köylünün bu haklı isyanında JANDARMA ve POLİS İLE KÖYLÜYÜ SUSTURMAK YERİNE niye siyasi iktidarın milletvekilleri gelip köylü ile niye konuşmuyorlar?

Dostlarım,

Aydın ilinin Efeler ilçesi Aydın ilinin en büyük ilçesidir. Burada 2 tane zenginin de fakirin de gittiği lokantalardan izlenimlerimi sizlerle paylaşayım.

ESNAF LOKANTASI HAYRİ USTA

Lokanta sahibi Hayri Ustanın yaptığı yemekler dillere destandır. Kendisi aynı zamanda Aydın Fenerbahçeliler Derneği Başkanıdır

Kendisiyle konuşuyorum söylediği tek söz “Ahmet ağabey ben hatırı sayılı müşteri potansiyeline sahibim. Bu yaz geçen yıllarda yaptığım cironun 3 birini yapmıyorum, çünkü Halk ta para olmayınca esnaf gerekli kazancı almayınca bizim işlerimiz çok düştü bu böyle gitmez diyor. Çok şükür ben diğer lokanta sahiplerime göre iyiyim fakat diğer esnaf arkadaşlarımın durumu kötü diyor. Ve ilave ediyor et, yağ, doğalgaz, elektrik gıda maddelerinin fiyatları geçen yıllara göre 3 ila 4 misli arttı bizde yemek fiyatlarını buna göre düzenliyoruz” diyor.

YENİPAZARLI KAZIM USTA

Kazım usta Yenipazarlı’dır. Türkiye’de iddia ediyorum pidenin başkenti Yenipazar’dır. Pide deyip geçmeyin, Aydınlının olmasa olmazıdır. Tüm Türkiye’de dillere destandır. İzmir’den, Denizli’den, Muğla’dan, İstanbul’dan Türkiye’nin çeşitli yerlerinden turist otobüsleri Aydın iline ve pidenin başkenti Yenipazar’a pide yemeğe gelir.

Kazım usta ile konuşmamda o da Hayri usta gibi “Ahmet ağabey sen ne diyorsun hadi biz çalışıyoruz.

Ama geçen yıllara göre perişanız unun çuvalı üç misli pahalandı et ise muazzam zam gördü eskiden benim işyerlerim dolar taşardı ama şimdi halk pahalılıktan gelemiyor ne yapacağız bilemiyoruz...

Esas bu kış halk ne yapacak bilemiyorum” diye ilave ediyordu.

Değerli dostlarım Aydın ili 53 derece sıcakta yanıyor ama esas yangın halkın mutfağında. Eski politikacılar hep şunu söylerdi,

“EĞER HALKIN MUTFAGINDA ÇİFTÇİNİN TARLASINDA YANGIN VARSA SİYASİ İKTİDARI GÖTÜRÜR”

SARIÇAY BARAJI ÜZERİNDEN AYDIN HALKI VE ÇOCUKLARIMIZ NE KADAR BORÇLANACAK?

Değerli okuyucularım CHP’li bazı ilçe başkanları o kadar lüzumsuz beyanat veriyorlar ki anlaşılır gibi değil. Mesela bir ilçe başkanı lüzumsuz yere konuşmalar ve beyanatlar ile sanki Sayın Özlem Çerçioğlu’na ve CHP’ye faydalı olacağını sanıyor.

Efendim neymiş SARIÇAY BARAJI YAPILIRSA PARAYI AYDIN HALKI ÖDEYECEK diye AK Parti Milletvekilleri ile laf yarıştırıyorlar. Kardeşlerim siz gerçekten politika filan bilmiyorsunuz. Halkı bu şekilde ikna edemezsiniz.

Gelin size SARIÇAY BARAJI İLE İLGİLİ AMELİ PERVER MESLEKTAŞI OLARAK size bilgi vereyim.

SARIÇAY BARAJI,

Değerli okuyucularım bu baraj ile ilgili size bilgi vereyim.

Sarıçay barajı silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde, yerden yüksekliği 125 metre ve 66 milyon metreküp su tutma özelliğine sahiptir.

Gövde, içme suyu iletim hatları, terfi istasyonu ve arıtma tesisi dahil 2017 yılı birim fiyatlarıyla 460 milyon TL’dir. 2020 yılına göre güncelleme yapıldığında 569 milyon TL mal olacaktır.

İlk etapta silindirle sıkıştırılmış beton dolgu tipinde baraj ihalesine 21-b ihale usulü ile yapılmıştır. İhalede sadece baraj mevcuttur.

İçme suyu iletim hatları, terfi istasyonları ve içme suyu arıtma tesisi ihale kapsamında değildir. Yüklenici firma ise Özaltın İnşaattır.

İkinci kısımda ihale edilecek olan İçme suyu iletim hatları, terfi istasyonları ve içme suyu arıtma tesisi 2020 birim fiyatlarına göre 224 milyon TL’dir.

İkizdere Barajı için şu anki tahakkuk tutarı 344,5 milyondur. Aydın Büyükşehir belediyesi tarafından ödenen tutar ise bugüne kadar 65,5 milyon TL’dir

Sarıçay Barajını ihale edenler Devletimiz SARIÇAY BARAJINI yapıp Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne 30 yıl ödemeli olarak yapacak yani DAVUL AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN SIRTINDA, TOKMAK SİZİN ELİNİZDE.

Yapılan bu ihale yıllara sari bir iştir ne zaman biteceği belli değil, kaç paraya biteceği belli değil, kaç paraya ihale edildiği belli değil, birim fiyatları neye göre tespit edilmiş belli değil toprak kazısı, nakliyesi birim fiyatları tamamen DSİ’nin mühendislerinin eline bırakılmıştır TIPKI ÇİNE BARAJINDA OLDUĞU GİBİ.

Çine barajı İşinde DSİ’nin şöhretini Aydın’da bilmeyen yoktur Sayın Tayyip Erdoğan ve Sn Veysel Eroğlu ve Aydın AK Parti Milletvekili Mehmet Erdem, Sayın Milletvekili Ahmet Ertürk olmasaydı o iş bitmezdi.

Benim o tarihlerde DSİ DUKALIĞI diye yazdığım yazılar arşivlerdedir.

Çine Barajı da aynen bu şekilde ihale edildi. Yıllarca sürdü, ama onun parasını devlet ödedi. Şimdi SARIÇAY BARAJININ parasını AYDIN HALKI ÖDEYECEK. NİYE ÇİNE BARAJININ PARASINI AYDIN HALKI ÖDEMEDİ DE DEVLET ÖDEDİ?

BURADA İSE İŞİN SAHİBİ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’DİR.

Şimdi DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE soruyorum.

Siz ev yaptıracak olsanız,

Müteahhit ile yaptıracağınız evin malzeme seçimlerini birim fiyatlarını MÜTEHAHİT seçimini malzeme seçimini çatır çatır yapmaz mısınız?

SARIÇAY barajı Yapımında Aydın büyükşehir Belediyesi hiçbir noktasına müdahale edemiyor,

Sadece DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ile bir protokol yapıyor. Sonra da DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ kendi kafasına göre açık ihale değil özel çağırdığı müteahhitler içinde güya İHALE EDEREK ÖZALTIN FİRMASINA işi belirlediği bedelle işi bu müteahhide işin yapımını veriyor.

SONRA DA İŞİN KAÇA BİTECEĞİ NE ZAMAN BİTECEĞİ MALZEME SEÇİMİ, BİRİM FİYATLARININ KAÇTAN OLACAĞI bedeli BİLİNMİYEN BİR İŞİ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PARAYI ÖDE DİYOR.

Tabii ki işin bedeli belli ama iş 5 yıl uzarsa fiyatlar yıllara sari olarak değişecektir. Bunun için işin bitimindeki maliyet belli değildir.

AK Parti Milletvekili Sn. Metin Yavuz diyor ki, Aydın halkının aklıyla dalga geçer gibi, Aydın halkına SARIÇAY BARAJINI YAPTIK diye böbürleniyor. Yahu dünyanın neresinde böyle bir iş yapımı var?

Bu Baraj yapımını Aydın Büyükşehir kendi imkânları ile dörtte bir fiyata yapabilirdi.

Sen nerden biliyorsunuz dediğinizi duyar gibi oluyorum.

Beyler,

AMELİYE PERVER MEKTEPLERİNDEN BİZDE MEZUN OLDUK 40 YILDIR DA BU İŞLERİN İÇİNDEYIM.

BUGUN YENİ DOĞAN BİR ÇOCUK, 30 yıl bu borcu ödeyecektir.

Buradan siyasi iktidarın Milletvekili Sn. Metin Yavuz a sesleniyorum!

SARIÇAY BARAJINI YAPIYORUZ DİYE BÖBÜRLENMEYİN.

EĞER YAPIYORUZ DİYORSANIZ SARICAY BARAJINI DEVLETE YAPTIRIN VE AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NE VE AYDIN HALKINA HEDİYE EDİN DE EFELİĞİNİZ GÖREYİM.

EFELER BELEDİYESİ’NİN JEOTERMAL TESPİTLERİ NE ANLATIYOR?

Değerli dostlarım, Sayın Fatih Atay’ı seversiniz sevmezsiniz beğenirsiniz beğenmezsiniz hepsini anlayışla karşılarım.

Sayın Fatih Atay, jeotermallerin Aydın halkını zehirlediği şeklinde ifadesine de katılırsınız katılmazsınız bu da ayrı bir şey…

Fatih Beyin jeotermal ile ilgili diğer laboratuvar firmalarının veya Aydın Çevre Müdürlüğünün yaptırdığı AKREDİTE firmaların cihazları aynı marka cihazları ile ben de ölçüm yaptım, havadaki SÜLFÜR DEĞERLERİ BUDUR ifadesine katılırsınız katılmazsınız…

ANCAK,

Aydın Valisi’nin önünde bunları açıklamanın ne mahzuru var?

Bu çalışmayı yaptığı için ben kendisini tebrik ediyorum.

Aydın Valisinin önüne konuyu getiriyor. Ve tespitlerini Valilik Makamına sunuyor.

Burada Sayın Aydın Valisi, Sayın Fatih Atay’a “Sizin Ölçümleriniz geçersizdir, çünkü AKREDİTE DEĞİLSİNİZ” diyor.

İŞTE BU OLMADI SAYIN VALİM.

Ben Milli enerji olan JEOTERMALİN YANINDAYIM.

Sayın Fatih Atay’a sizin ÖLÇÜMLERİNİZ AKREDİTE DEĞİL DİYEREK, YANLIŞ YAPTIĞINIZI DÜŞÜNÜYORUM Sayın Valim.

Sayın Valim ricamız jeotermal firmaları ile bu şehri yönetenlerin arasında diyalog kurmanızdır.

Madem Fatih Atay Bey böyle diyor o zaman ölçümlerin yapıldığı yerlerde akredite yapan firma ile Sayın Fatih Atay’ın ölçüm değerleri birleştirilir.

Şayet bir suçlu varsa bu suçu kim işliyor ise o jeotermal firmasının üstüne gidilir. SONUÇTA HEM TÜM JEOTERMAL FİRMALARI BU ŞAİBEDEN KURTULUR MİLLİ ENERJİ İÇİNDE BULUNAN ÇÜRÜK YUMURTALARDA TEMİZLENİRDİ.

SAYIN FATİH ATAY’DAN RİCAM BUGÜNDEN TEZİ YOK EFELER BELEDİYESİ BÜNYESİNDE AKREDİTE LABARATUVAR KURMANIZDIR.