Aydın İl Sağlık Müdürü Sayın Osman Açıkgöz’den aldığım cevabı size yazıyorum.

14 bin 480 doz inaktif coronaVac aşısı geldi.

İl genelinde toplam 16 bin 881 sağlık çalışanı hizmet vermektedir. Aşılama çalışmalarına 14.01.2021 tarihinde başlanılmış, bu kapsamda 16.01.2021 tarihi, saat 19.00 itibarı 10 bin 144 sağlık çalışanı aşılanmıştır.

İlimizde 1 üniversite hastanesi, 8 devlet hastanesi, 4 özel hastane, 9 ilçe sağlık müdürlüğü, 1 toplum sağlığı merkezi, 7 entegre hastane,  128 ASM olmak üzere toplam 158 merkezde aşı uygulanmaktadır.

Aşılama çalışmaları kapsamında herhangi bir aksaklık yaşanmaması adına süreç İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından yakından takip edilmektedir.

Değerli okuyucularım 65 yaş üstü için şu ana kadar aşılama yapılanmamıştır konuyla ilgili olarak Sağlık Bakanlığı’nın Aydın il Sağlık Müdürlüğüne gönderilecek aşılar beklenmekte.

İşte bu durum Aydın ilinde merakla beklenmektedir.

KENT BİLİMCİ MİMAR SN. AHMET VEFİK ALP VEFAT ETTİ, SN. DEVLET BAHÇELİ VEFASIZLIK YAPTI

Değerli okuyucularım, Ahmet Vefik Alp benim can kardeşimdir, vefatından 1 gün önce Kireçburnu’nda yalısının tadilat işleri için birlikte bir araya geldik, kendisiyle yalının problemlerini konuştuk, 2 gün evvel de Bağdat caddesinde bir araya geldik aşağıdaki fotoğrafı çektirdik. Yemek yedik. Her zaman olduğu gibi mimarlık üzerine konuşmalarımız oldu. Devamlı bana İstanbul’u, dünyayı ve mimarlığı anlatırdı. Bu konuşmalarımızda “Ahmetciğim Aydınpost olarak bana dergi hazırladınız Sn. Erman Çetin kardeşime teşekkür ederim. www.aydinpost.com ‘un bu vefasını unutamam” dedi.

Kuşadası’nda Güvercinadası karşısında yapmakta olduğu evini konuştuk.

Değerli kardeşim Ahmet Vefik Alp, KUŞADASI’NA VE AYDIN’A AŞIKTI. Kuşadası için projeler yapardı. En büyük hayali Kuşadası Güvercinada’daki eve yerleşip burayı mimarlık müzesi yapmak isterdi.

               

AHMET VEFİK ALP Kardeşimin hayatta vazgeçemeyeceği 3 şeyi vardı:

AİLESİ EVLATLARI

KUŞADASI, MİMARLIĞI ve YETİŞTİRDİĞİ MİMAR TALEBELERİ

MHP VE ALPASLAN TÜRKEŞ

Ailesi konusu onun için mahremiyet konusu olduğu için o konuya pek girmezdi ama ailesi için özel konuşmalarımızda söylediği o güzel sözleri burada yazmak istemem, Kuşadası aşkı inanılmazdı en küçük fırsat bulduğunda bu topraklara gelir burası benim baba ocağım derdi,

Ne adamsın, “Dünyayı dolaştın bu Kuşadası sevdan nedir” dediğimde oda bana o naif tavrı ile “Sana bir şey söyleyeyim mi, İSA PEYGAMBERİN ANASI MERYAMANA dünyada yer mi kalmadı ki gelip KUŞADASI’NDA MERYAMA EVİNİ YAPMIŞ. Dünya medeniyet tarihi Kuşadası’ndan başlar. Git Meryem Ana’nın evini gör efesi gör, Mileti gör, Afrodisias’ı gör. Bu fakir kulun Ahmet Vefik Alp’in tohumu olan babam bu topraklarda yaşamış ben de mezarımın burada olması için bu yaz ADALI mezarlığında yer aldım” dedi.

Ben de bunun üzerine “bu da nerden çıktı” deyince “evimi yapıyorum, mezar yerim de olsun sana vasiyetimdir ölürsem evlatlarıma söyle beni buraya gömsünler” deyince başımdan kaynar sular döküldü.

Değerli okuyucularım hayat dolu Ahmet Vefik Alp hiç ölümden söz etmezdi neden mezar yeri almıştı, niçin, neden diye hep kendi kendime sordum. Hayat bazen çok garip kader çiziyor. Bu kadar hayat dolu, dünya güzeli insan neden ölümden söz ettiğini mezar yerini neden aldığını bir türlü çözememiştim.

Beşiktaş Ortaköy meydanında, Ortaköy tarihini anlatıyorum 1999 seçimlerinde bize Beşiktaş MHP İlçe Bşk Reşit Sözügüzel ve Sn. Murat Sökmenoğlu eşlik ediyor (fotoğrafta).

1999 yılı İstanbul Belediye Başkanlığı seçimlerinde Ahmet Vefik Alp, Belediye Başkan adayı idi MHP’den. Ben de Beşiktaş MHP Belediye Başkan adayı idim.

Ahmet Vefik Alp için anlamadığım bir şey vardı bu kadar donanımlı, Fransız okullarında okumuş, Robert kolejde mezunu, Fransızca, İngilizce ve Arapçayı ana lisanı gibi bilen Amerika’da, Japonya’da bulunmuş dünyada neredeyse mimarlığı yalamış yutmuş bu kadar entelektüel bir adamın Türkiye’de iktidara oynayan bir sürü siyasi parti varken neden MHP’yi seçtiğini anlayamıyordum.

O dönemde Sayın Murat Sökmenoğlu, Sayın Ertuğrul Kumcuoğlu gibi entelektüel insanları Rahmetli Alpslan Türkeş etkileri muazzamdı. Bizim MHP’liler de olmayan bir sürü özellik Ahmet Vefik Alp’de vardı.

ALPASLAN TÜRKEŞ RAHMETLİ,

Ahmet Vefik Alp Efemi Manevi evladı olarak severdi. Alpaslan Türkeş, Efemi yanından hiç ayırmaz ona özel ilgi gösterirdi. 1994 ve 1999 seçimlerinde Sayın Ahmet Vefik Alp, eli kalem tutan çok üst seviyede bir kent bilimci ve profesör olarak İstanbul için bir sürü fikir projesi üretmiş sonraki yıllarda bu projeler İstanbul için uygulanmıştır.

SAYIN AHMET VEFİK ALP VEFATINDA SAYIN DEVLET BAHÇELİ VE MHP AYDIN İL BAŞKANLIĞININ VEFASIZLIĞI

  

Değerli Okuyucularım bu eser şu anda Sayın Devlet Bahçeli’nin oturduğu Ankara’daki MHP’nin evidir. Sayın Devlet Bahçeli bu evde ev sahibi olarak oturmaktadır. Hem de gururla oturmaktadır. Sayın Devlet Bahçeli evini yapan projelerini yapan dünyada sayısız ödüller alan Sayın Ahmet Vefik Alp’in cenazesine bir çelenk göndermemiştir. Sebebi bilinmiyor bilen varsa çıksın söylesin. Sayın Ahmet Vefik Alp, Sayın Devlet Bahçeli ile ilgili en küçük kötü söz söylememiştir.

Ancak Sayın Devlet Bahçeli, Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile biz eski MHP’lileri düşman etmiş, ne olduğunu anlamadığımız bir anda dostluk kurmuş her şey unutulmuştur. Ağır sözler söylediği Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile dost olmuştur.

PEKİ ,

Alpaslan Türkeş rahmetlinin manevi evladı olan Sayın Ahmet Vefik Alp, şu an makamının olduğu MHP Genel Merkezinde bu kadar kızdığı Ahmet Vefik Alp kardeşimin projesini yaptığı dünya mimarlık tarihine geçen eserinde oturmayı o zaman nasıl içine sindiriyor? Bu kin Sayın Devlet Bahçeli’ye hiç yakışmıyor.

İnsan bir çelenk göndermez mi?

Görüştüğüm yetkili kişiler Ahmet Ağabey talimat var dediler ama Kuşadası teşkilatını kutluyorum.

MHP İl Başkanı Sayın Haluk Alıcık, sen ki vefalı adamsın niye Kuşadası teşkilatı kadar olamadın? Sen Ahmet Vefik Alp’i çok seversin niye bu vefasızlığı yaptın anlayamadım.

Ayrıca Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Özlem Çerçioğlu’ndan ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’den Kuşadası’nda bir caddeye isminin verilmesini bir meydana da heykelin dikilmesini Ahmet Vefik Alp öğrencileri ve sevenleri olarak sizlerden rica ediyoruz.

Sayın Devlet Bahçeli’nin yapmadığı vefayı tekrar göstermenizi rica ediyoruz.

MEKÂNIN CENNET OLSUN, DEĞERLİ EFEM, SENİ ASLA UNUTMAYACAĞIM UNUTTURMAYACAĞIM.