Değerli Aydın Post okuyucuları, Yupa Turizm olarak hava şartları dolayısıyla 27 Ocak Pazar günü yapacak olduğumuz organizasyonu 2 ve 3 Şubat olmak üzere iki gün üst üste yapacak şekilde ertelemek zorunda kaldık. Sayılarımız azalsa dahi turumuzu en ince ayrıtınsa kadar gerçekleştirmiş bulunuyoruz.

Bursa Uludağ’a gidemeyen Bolu Kartalkaya uzakta olsa Erzurum Palandöken ve Kayseri Erciyes kayak merkezine gidemeyenler burnumuzun dibindeki Denizli ilinin Tavas ilçesine bağlı Nifker Kayak merkezi her daim sizi bekliyor. İki yıl önce faaliyete geçen Nikfer daha önce belediye iken şimdi bir mahalledir. Geçmişte konak ve büyük konak olarak adlandırılmıştır. Koordinatlar 37 24 26. Rüzgar yönü güney rüzgar hızı 24 km/5. Nem oranı 0/%76’dır.
Nikfer Denizli ilinin Tavas ilçesine bağlı bir mahalledir. Geçmişi konak olan 1965 yılında büyük konak belediyesinin ismini almıştır. 1967 yılında ortaokul açılmıştır. Tavas Nikfer arası mesafe 27 km’dir. Süre olarak 41 dakikadır. Denizli’de bulunan Ege bölgesinin en büyük kayak merkezi durumundaki Denizli Kayak merkezi geleceğin kayak merkezleri arasında büyük bir potansiyele sahiptir. Doğru adımlar atılırsa Denizli Kayak merkezinin Türkiye’nin ilk üç kayak merkezi arasına girebileceğini söyleyebilirim. Ama alt yapı yetersizdir. Araç sahibi olsam milyon verseler aracımı bu yola sokmam. 17 km’lik yol 1 saatte zor bitiyor. Başlıkta da dediğimiz gibi iki beyaz bir arada, Denizli termalden gereken payını aldığını turizmde gereken payı almadığını düşünüyorum. Komşu Aydın, Antalya, Uşak gibi illerden gelecek olanlar yada konaklamalı turlarla Denizli kayak merkezinin dahada hareketli bir hale geleceğini düşünüyorum. Tabi ki burada Denizli büyükşehir belediyesinin Pamukkale’ye verdiği önemi buraya da vermelidir.

Pamukkale’ye ziyarete gelen turistlerin Denizli kayak merkezine de gelmesi sağlanması durumunda kentin turizm alanında oldukça hareketleneceğini söyleyebilirim.
Düşünün bir taraf Pamukkale diğer taraf Nikfer kayak merkezi diğer taraf Bağbaşı yaylası.
Ve en önemlisi Aydın iline bağlı Geyrek köyündeki Tavas’a komşu Afrodisias’tır.
Aydın İline bağlı Karacasu’da yer alır. Adını aşk ve güzellik tanrıçası Aphrodisias’tan alan özellikle Roma Çağında!
1958 yılı Kemer barajı açılışı sırasında yolunu kaybedip Karacasu Afrodisias’ı görüp fotoğraflar çekiyor genç bir fotoğrafçı adı Ara GÜLER. 1958 çekmiş olduğu fotoğrafları 1961 yılına kadar nasıl pazarlayacağını nerede yayınlayacağını kimse kendisine yardımcı olmadığı halde Amerika’daki bir dergiye gönderiyor ve Amerika’daki bir dergide yayınlanıyor.
Kenan Erim arkeolog fotoğrafları görüyor, Prof. Dr. Kenan erim başkanlığında kazılmaya başlayan Afrodisias’ta çalışmalar başlanıyor. Prof. Dr. Kenan Erim ile birlikte Amerika’dan bir heyet geliyor. Antik şehri görüyorlar. Antik şehrin tarihçesi M.Ö 5000 yılında kurulduğunu heykelcilik okulu olduğunu Babadağ’dan çıkan mermerlere hayat verdiklerini tespit ediyorlar.
Çanak çömlekte burada başlamıştır. Adı Geyre köyü. 10 Temmuz 2017 Dünya Miras Listesine giriyor. Unesco 41. Dünya miras komitesi toplantısında Aydın/Karacasu’da bulunan Afrodisias arkoelojik alanı Unesco dünya miras listesine alınıyor. Yupa Turizm olarak bizlerde kayak merkezi bahanesi ile bu güzel yerleri görmeleri için organizasyon yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Burnumuzun dibindeki Afrodisias’ı herkesin görmesini istiyorum.
Asıl adı Kenan Tefik Erim ismi Afrodisias ile özdeşleşmiş Türk arkeoloğudur. Bir diplomat oğlu olarak dünyaya gelmiştir. 13 Şubat 1929 İstanbul’da doğmuş 3 Kasım 1990 Ankara’da ölmüştür.
30 yaşındaki bir fotoğrafçı Aydın’ın Karacasu bölgesini gezerken kaybolmasıydı belki de bu güzellikler tek tek çalınıp yurtdışına kaçırılacaktı. Aynen Bergama’da çalınan Zeus Sunağı (hala Berlinde) Uşak’tan götürülen Karun Hazineleri (Yıllar sonra geri alabildik). Bugün kazıların yapıldığı Afrodisias antik kenti üzerinde o yıllarda Geyre Osmanlı öncesi Kayra köyü vardır. 3 Kasım 1990’da vefat eden Kenan Erim’in mezarı Türkiye’de bir antik kente defnedilen ilk mezardır. Kendi deyimi ile sevgilisinin koynunda yatmaktadır.

Değerli Aydın Post okuyucuları sizleri bu hafta gezip gördüğümüz Nikfer Kayak merkezine dilimizin döndüğünce kalemimizin yazdıkça yazmaya çalıştık. Ve diyoruz ki bu yerleri mutlaka görmeniz lazım. İster acente kanalı ile ister münferit olarak.

Gün içinde Denizli’de iki beyazı bir arada yaşayabilirsiniz. Ama kendi izlenimlerime göre alt yapısı eksik. Alt yapısı giderilir ise güzel bir yer olacağına inanıyoruz. Kayak merkezi hakkındaki bilgiler aşağıda tarafınıza sunulmuştur.

Denizli Nikfer Kayak Merkezi Hakkında
Kayak Merkezimiz Ege Bölgesinin en büyük Kayak Merkezi olma unvanını elinde bulundurmaktadır, toplam 2300 Metre alan üzerine kurulu ve toplam kayak mesafesi 11 km.'dir. 2 Adet Telesiyej, 1 adet Teleski, Yürüyen Band, Cafe ve Restaurant'ın yanı sıra Kayak Takımı Kiralama ve özel aracıyla kayak merkezini ziyaret edenler için otopark olanağı mevcuttur.
Kayak Merkezi günü birlik seyahat ve eğlence konsepti üzerine kurulu olduğu için konaklama imkanı mevcut değildir. Yeme - İçme gibi tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz olanaklar mevcuttur.
Kayak Merkezinde profesyonel kayak eğitmenlerinden eğitim alabilir, kayak takımı kiralayabilirsiniz.

Kıyafet: 40 TL Gözlük: 15 TL Ayakkabı: 20 TL Pantlon: 20 TL Üst Mont: 20 TL Kask: 15 TL
Kayak: 40 TL Snowboard: 40 TL


Hafta İçi: Yürüyen Bant: 7,50 TL Telesiyej: 6,00 TL  T-Bar Teleski(Günlük Sınırsız):20,00 TL Telesiyej(Günlük Sınırsız): 50,00 TL 

Hafta Sonu: Yürüyen Bant: 10,00 TL Telesiyej: 07,50 TL  T-Bar Teleski(Günlük Sınırsız):30,00 TL Telesiyej(Günlük Sınırsız): 60,00 TL 

denizli-nikfer-kayak-merkezi.jpg

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!