Değerli Aydınpost okuyucuları, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi bayram için sayılı günler kala kurbanlık fiyatları ve bayram tatilinde ne yapabiliriz diye araştırılmaya başlandı. Diyanetin dini günler takvimine göre kurban bayramı 2020 yılında 31 Temmuz Cuma tarihine denk geliyor.

Milyonlarca Müslüman kurban bayramı için hazırlıklara başladı. Fakat korona virüs nedeni ile sevdiklerimize iyi bayramlar demenin en ideal yolu sarılmadan uzaktan bayramlaşmaktır. Bu yüzden bana göre en hüzünlü kurban bayramımızdır. Yine de soframız afiyetli, paramız bereketli, kararlarınız isabetli, yuvanız muhabbetli, kalbiniz merhametli, bedeniniz sıhhatli, yüzünüz mutlu olsun. Gelecek kurban bayramınız kutlu olsun. Güzellik, birlik, beraberlik; daha güzel ve mutlu ve önümüzdeki yıllarda pandemisiz kurban bayramımız olması dileklerimle.

Kurban bayramı Arapça’da gerek maddi gerekse manevi olarak her türlü yakınlığı ve yakın olmayı kuşatacak bir anlam yelpazesine sahiptir. Kurban kelimesi dini terminolojide kendisiyle Allah’a yaklaşılan şeyi özel olarak da Allah’a yakınlık sağlamak, yeni ibadet (Kurbet)amacıyla belirli vakitte, belirli cinste hayvanlar kesmeyi ve bu amaçla kesilen hayvanı ifade eder.

Kurban hemen hemen bütün dinlerin ana temalarından birini teşkil ettiği gibi çeşitli dillerde bu kavramın ifadesi için kullanılan kelimelerin kök anlamlarında da müşterek taraflar vardır.
Latince kökenli batı dillerinde kurban kelimesinin karşılığı kullanılan sacrifice kökünde kökünde kutsamak anlamına gelir.

Bayramlar berekettir, umuttur, özlemdir, yarınlara niyettir ve duaların kabul olsun, sevdiklerin hep seninle olsun diye. 

Bu senenin kurbanlık fiyatlarına gelince:
Kırmızı Et Sanayicileri ve Üreticileri Birliği Derneği(ETBİR) Yönetim kurulu başkanı Ahmet Yücesan’ın verdiği bilgilere göre İstanbul’da kurbanlık fiyatlarının büyükbaşta 28TL’den, küçükbaşta 30TL’den başladığını söyledi. Konuşması sırasında bu yıl hüzünlü kurban bayramı, corona virüs gölgesinde geçen kurban pazarlıklarında geçen görüntüleri sıkça göreceğiz. Kurban bayramına kısa süre kala kurbanlık fiyatları araştırması da hız kazandı.
Diyanet İşleri Başkanlığının ve Türkiye Diyanet Vakfının 2020 yılı vekelat yoluyla kurban hisse kesim bedeli yurt içi için 85TL artış ile 890 TLden 975 TLye yükseldiğini; yurt dışı için ise 100 TL artış ile 725 TLden 825 TLye çıktığını vurguladıktan sonra parası olan herkesin Allah gönlüne göre versin dedi.

SONUÇ:

YUPA TUR ailesi olarak Kurban Bayramınızı en içten dileklerimizle kutlarız. Kalabalık sofralarda geçiremediğimiz bu bayramı, daha fazla ihtiyaç sahibi aileye destek olup daha fazla paylaşarak geçirmenizi ve böylece uçsuz bucaksız bayram sofraları kurmanız dileği ile. Bu bayramda gönlünüz dertlerden arınmış, tüm gözyaşlarınız dinmiş olsun. Yüzünüzde hep gülümseme olsun, kalbiniz huzurla dolsun. Mübarek Kurban Bayramı tüm İslam alemine kutlu olsun. Allah tüm inananlara nice huzurlu bereketli, sosyal mesafesiz bayramlar nasip etsin.