PERDE 1

Değerli okuyucularım gazetecilik hem zevkli hem zor meslek kimseye yaranmanız mümkün değil. Özellikle YÖNETENLERİN lehinde yazı yazdığınız zaman DOSTLUĞUNUZ şahane ama MAAZALLAH aleyhinde yazdığınız ve eleştirdiğiniz zaman yandınız.

 

Hemen gazeteniz kapatılır, yazınız hakkında koşarak mahkemelere giderler yayın yasağı getirirler, bulundukları toplantılarda yüzünüzü görmek istemezler bu konu o kadar ileri gider ki o gazeteci hakkında yüzbinlerce liralık tazminat davaları açılır.

Ben bunları yaşadım.

 

ozlem-cercioglu-011.jpg

Hatta yayın yapan İNTERNET GAZETELERİNİ VE BASILI GAZETELERİ ellerindeki iktidar gücüyle kapatmak isterler.

 

Türkiye’de maalesef basın özgürlüğü yoktur. Yüzlerce basın emekçisi hapislerde çürümektedir. Bizler rahat köşe yazısı yazamıyoruz patronlar başlarına gelecek sıkıntıları yaşamamak için köşe yazarlarını avukatları vasıtasıyla yazılar kontrolden geçiyor. Aman başımıza bir şey gelmesin diyerek.

Hele haber peşinde koşan arkadaşlarımızı ve gençleri yırtık pabuçları ile her türlü zorluğa rağmen haber peşinde koşan bu gençleri görmenizi isterim.

Türkiye’de YEREL BASIN türlü zorluk içindedir Özellikle AGC yönetiminde yer aldıktan sonra bu zorlukları daha çok görmeye başladım.

Yerel Basının içinde bulunduğu zorlukları bunların patronlarının çektikleri sıkıntıları burada anlatmaya kalksam sayfalar yetmez.

Ancak,

Gazeteci ne ister diye kendi kendime sorduğum zaman?

Gazeteci her şey den evvel YÖNETENLER ve HALK Tarafından saygı görülmek ister maalesef şu an,

GAZETECİ YÖNETENLERİN İSTEĞİNİ YERİNE GETİRDİĞİ SÜRECE SAYGI GÖRÜYOR.

Ancak arada hatırlanmak gazetecinin de hoşuna gidiyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu Aydın ilinin 17 içesinin BİLBORDLARINA yukarıdaki resmi astı.

Buradaki ifade harika,

GAZETECİ AKSESUAR DEĞİLDİR ifadesi ayrıca,

“Gösterilmesi isteneni değil, gösterilmesi gerekeni gösteren gazetecilerin Basın Bayramı kutlu olsun.”

 

Billboardlara astığınız afiş için size teşekkür ediyoruz Sayın Çerçioğlu.

 

PERDE2

ÜNİVERSİTE ŞEHRİ AYDIN

Geçen yıl yazdığım köşe yazımda sırf bunun için AYDIN ili ve ilçelerini dolaştım.

universite-gencligi-aydin.jpg

İlk sorduğum soru “Neden Aydın?” dediğimde özellikle kız öğrenciler “Güvenli bir şehir burada Aydın halkı ve Sayın Özlem Çerçioğlu bize güven veriyor, o bir anne. Bize yaklaşımı da ANNE şefkati, ayrıca burada rahat yaşıyoruz” demeleri çok hoşuma gitmişti.

O zaman benden istedikleri “Niye Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın ADÜ’de bulunan üniversite öğrencileri sorunları istekleri ile ilgili bir bölüm kurmuyor?” demişlerdi.

Bizler bu birim vasıtasıyla yaşadığımız şehre daha çok katkımız olur ifadesini kullanmışlardı benden söylemesi.

“Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı (ÜNİAR) tarafından yapılan araştırma kapsamında, Türkiye’de öğrenci dostu şehirler belirlendi.

Araştırmada öğrencilerin Aydın’dan üst düzeyde memnuniyet duydukları ortaya çıktı. Bu alanda ilk sırayı Eskişehir alırken onu Aydın ve Antalya takip etti.”

Geçen sene Aydın ili Antalya’dan sonra üçüncü olurken bu sene Aydın, yapılan araştırmada birinci çıkmasının sebebi işte burada ANNE olan Sayın Özlem Çerçioğlu devreye giriyor. Sayın Özlem Çerçioğlu’nun üniversitelilere yakın ilgi göstermesi çok önemli, kutluyorum.

Bu Çocuklar İleride nerde okudun dediklerinde, AYDIN İLİ için GÖNÜLLÜ AYDIN ELÇİSİ OLACAKLARDIR.

ANCAK İŞİN ÜZÜCÜ YANI,

“Aynı araştırmada öğrencilerin okudukları üniversiteden memnuniyet sıralamasında ise Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) 123 devlet üniversitesi arasında 46. sırada yer aldı.”

ADÜ REKTÖRÜ OSMAN SELÇUK ALDEMİR KARDEŞİM,

Maalesef şu an siyasilerin çok büyük baskısını görüyor ancak Osman Kardeşim Aydın ilini ve öğrencisini yakından tanıyor. Geçmişte kendisi de ADÜ yönetiminden çok büyük sıkıntılar çekti. Öncelikle ADÜ’nün dağınık 160 km uzunluğundaki KAMPÜSÜNÜ toplaması gerekir. Kendisiyle mutlaka görüşmek istiyorum. ADÜ 46. sıraya layık değil. Bunu kendisine anlatacağım. Öğrenciler memnuniyetsizliğini ifade ediyorlar.

Ayrıca,

ADÜ’nün elinde ARKEOLOJİ ile çok kıymetli hocalar varken Erzurum Üniversitesi’nden HÜLLE yapar gibi TRALLEİS kazısını yaptırması içime sindiremiyorum. Konuştuğum ADÜ ARKEOLOJİ profesörleri ve öğrencileri buna ateş püskürüyor. Bu yapılan ADÜ’ye hakarettir diyorlar. Konuyla ilgili inanılmaz şeyler duyuyorum. Tralleis’i ithal proflar değil, ADÜ ortaya çıkarmalı, emekli Profesör Abdullah Yaylalı ekibi bu işten uzaklaştırılmalı.

 

PERDE3

PINARBAŞI MESİRE YERİ FATİH ATAY

Pek değerli efem Yenipazar efesi değerli kardeşim Duran Teke köşe yazısında Pınarbaşı Mesire yerinin çamlarını dikenin Rahmetli İsmet Sezgin’dir onu çok seven Ahmet Gözen bu konuya niye el atmıyor ifadesini çağrıştıran ifade kullanmış. Doğru da yapmış.

Ancak Efem bildiği halde bilmemezliğe geliyor sanıyorum.

PINARBAŞI MESİRE YERİ, FATİH ATAY

Benim çocukluk ve gençlik yıllarımın en önemli piknik yeridir burada ki gençlik yıllarımın türlü hatıraları ile doludur.

İlk tenis kortunu burada gördüm saatlerce tel örgü arkasından oyuncuları seyrederdim. Hala daha tenis oynamayı çok severim. Hele bir yüzme havuzu vardı paramız olmadığı için oraya da dışarıdan bakardık.

İYİ PARTİ’nin Ramazan iftarı burada verildi bende gittim mezbeleliği geçen yazılarımda yazdım.

Bugün de Sayın Özlem Çerçioğlu ile konuştum Sayın Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay yerle iligili proje çalışmasına başlatmış kendini aradım ulaşamadım.

 

İSMET SEZGİN PINARBAŞI MESİRE YERİNE DİKTİĞİ ÇAMLAR

Şu an inanılmaz kötü durumda Aydın İline hiç yakışmıyor, ama bunun en büyük sorumlusu Efeler Belediye eski Başkanı MESUT ÖZAKCAN.

Neyse Sayın İsmet Sezgin Abimin ve Aydın efeler ilçesi halkı için önemli mesire yeri olan Pınarbaşı mesire yerinin RÖNEVASYON çalışmasının takipçisi olacağım Duran Teke efem. Sen de Lütfen takip et. İsmet Abi her zaman bu çamlardan ve Pınarbaşı mesire yerinden söz ederdi.

 

Efem Yenipazar Hasan ağa Kahvesi sakinlerini toplama zamanı geldi haberin olsun.

 

Aydınpost ANDROID'de TIKLA YÜKLE!   Aydınpost APPSTORE'da TIKLA YÜKLE!