Değerli okuyucularım geçen hafta çok yoğun geçti. İstanbul’da ilk defa İSTANBUL HAVALİMANINI kullanarak Ankara’ya gittim. Jeotermal toplantısına iştirak ettim.

 İstanbul Havalimanı gerçekten müthiş güzel bir havalimanı olmuş. Dünyada bir sürü hava limanı gördüm ama İSTANBUL havalimanı bir sürü eksiğine rağmen harika olmuş.

 Bu havalimanı için söylenenleri incelemedim, söylenenler doğrumu yanlış mı bilmem. Ancak ülkemizde inanılmaz olaylar oluyor. Öyle toz duman kalkıyor ki insan cidden şaşırıyor.

  

Herkes birbirini suçluyor, herkes tozu dumanı kaldırıyor, kimin doğru kimin yanlış konuştuğunu anlamanız mümkün değil.

Hiç kimse birbiriyle diyalog kurmuyor, hiç kimse birbirini anlamaya çalışmıyor, herkes birbirini ÇELME TAKIP yere düşürmeye çalışıyor.

Ancak havalimanlarında insanların büyük çoğunlukla maske ile dolaşması bana çok ilginç geldi.

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN CHP KONGRESİNDEKİ AĞIRLIĞI VE JEOTERMAL DEĞERLERİNİ AÇIKLAMASI

Sayın Özlem Çerçioğlu, kongreye gelince kongrenin havası değişti. Kongrede yaptığı icraatları tek tek saydı. Bunları rakamlarıyla anlattı. Bundan sonra yapacağı yatırımları da anlatarak CHP örgütünün onayını aldı.

İleride Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını kalbinden geçiren CHP’li bazı kişilere ben bitti demeden kimse aday olamaz kartını adeta yüzlerine çarptı.

Daha dün bir bugün iki, bazı kendini bilmez kişilerin merdiven altı konuşmalarını duyuyoruz Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olmak için… Kendinize gelin beyler.

JEOTERMALLER KONUSUNDA ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN SÖZLERİ

Yıllardan beri jeotermaller konusunda bilen de bilmeyen de konuşuyor. Özellikle jeotermaller üzerinden Sayın Özlem Çerçioğlu’na PUSU KURULUYOR. Yetmezmiş gibi türlü ağır konuşmalar yapılıyor.

Konuşanlardan bazıları da belediye başkanları ve partili.

MİLLİ ENERJİDEN NE ANLIYORSUNUZ?

CHP yıllardan beri Türkiye’de ta Deniz Baykal döneminden beri milli petrol, milli enerji diye diye adam kendini yırttı. Ayrıca Sayın Kemal Kılıçdaroğlu MİLLİ olsun her şeyimiz diye kendini yırtıyor ama gelin görün Aydın’daki ileri gelen CHP’liler yabancı petrol gaz şirketlerinin ekmeğine yağ sürüyorlar.

Ben de Sayın Özlem Çerçioğlu gibi düşünüyorum. Sayın Özlem Çerçioğlu kongrede “Ben limonun kokusunu, menekşenin kokusunu duymak istiyorum. Benim gayem üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Bu şekilde temiz enerji üreten şirketlerin yanındayım” diyor. Bununla ilgili mahalle baskısını o baskının getirdiği JEOTERMALLER KAPATILSIN DEMİYOR.

Ne diyor, bizim temiz enerjiye ihtiyacımız var ama bazı Aydın’da bulunan belediye başkanları ŞOV peşinde. Bu belediye başkanları gidiyorlar boru hattını mühürlüyorlar. Aydın İdare Mahkemesi durdurma kararı veriyor. İzmir İdare Mahkemesi de şirket haklıdır diye karar veriyor.

CHP, HAK HUKUK ADALET PARTİSİDİR.

Ama gelin görün ki KIZILCAKÖYÜ köylülerinin JEOTERMALLERE karşı gelişini saygıyla karşılıyorum. Burada anlamadığım bir şey var. Niye bu köylüler jeotermalin bulunduğu yerdeki arazilerini bu jeotermal firmalarına satmak için yarışıyor.

NİYE BU ÇEVRE AKTİVİSTLERİ ADNAN MENDERES NEHRİ İÇİN JEOTERMALLERDE GÖSTERDİKLERİ CEVVALİYETİ GÖSTERMİYORLAR?

Jeotermaller kendilerini anlatmak için Aydın’daki billboardlara jeotermal temiz enerjidir diye afiş asıyor, kıyamet kopuyor.

Jeotermalin zararlı olduğunu söyleyen bir değerli arkadaşımız, facebook sayfasında Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili beni aradı, billboardlardaki JEOTERMALCİLERİN AFİŞİNİ KALDIRTIK diye kendisini aramış.

Beyler demokrasi herkese eşit davranmaktır. Sizler günlerce, yıllarca jeotermal için yürüyüşler mitingler tertip ettiniz kimse size sansür uyguladı mı? HAYIR.

PEKİ MİLLİ ENERJİ ÜRETEN JEOTERMALCİLERİN afişlerine niye tahammül etmediniz? Bu afişleri kaldırtmak için niye Sayın Özlem Çerçioğlu’na bu konuda mahalle baskısı uyguluyorsunuz?

Sizin ağababalarınız zamanında bir petrol şirketinin yönetim kurulu üyesi iken niye bu mahalle baskısını ona uygulamadınız? Hani siz CHP’li olarak HAK, HUKUK, ADALETTEN yana idiniz, ne oldu sizin adaletinize?

Buyurun hem Aydın Valiliği hem Sayın Özlem Çerçioğlu değerleri açıkladı.

Siz ne yapıyorsunuz, milli enerji üreten jeotermalleri durdurup halkın DOĞAL GAZ ŞİRKETLERİNE YÖNLENDİRİP BU ŞİRKETLERE HİZMET ETTİĞİNİZİ AYDIN HALKI DÜŞÜNMEYE BAŞLADI.

Allah aşkına değerler açıklandı. Özlem Hanımı görevini yapmıyor diye görevden mi aldıracaksınız veya jeotermallerimi kapatacaksınız?

Halbuki bu Jeotermal şirketleri ile oturup diyalog kursanız olmaz mı, onlara eksiklerini anlatsanız olmaz mı? Ama yok.

 Bu MİLLİ ENERJİDEN ÜLKEMİZİN FAYDALANMASINI İSTEMEYİP YAPANCI GAZ ŞİRKETLERİNE HİZMET ETMEK durumunda kaldığınızın farkında mısınız?

CHP AYDIN İL BAŞKANI ALİ ÇANKIR

Bu değerli kardeşimi geçen seçimlerde tanıdım muhteşem kişiliği muhteşem hoşgörüsü ile muhteşem diyaloğu ile herkesin dostu arkadaşı olmuştur.

Özelikle Sayın Özlem Çerçioğlu’nun başkan olduğu son seçimlerde geceli gündüzlü 20 bin km yaptık. Bu yolculuğumuz aynı otobüsün içinde oldu. Bir günden bir güne TEVAZUSUNDAN ALÇAK GÖNÜLLÜĞÜNDEN HİÇBİR ŞEY KAYBETMEDİ.

Aydın CHP teşkilatı zırıltısız kavgasız patırtısız bir seçim yaptı iyi de oldu. Parti içinde kırılan dökülen olmadı.

Bizim ülkemizde insanlar kavga etsin isterler. Sonra karşılarına geçip seyrederler. Bundan da prim çıkarırlar ve taraftar olurlar.

Şimdi öyle olmadı.

Aydın CHP’liler adına Sayın Ali Çankır’ı kutluyorum.

Kongrede en hoşuma giden olay Eski Milletvekili Metin Lütfü Baydar ile AK Parti Aydın İl Başkanlığı çiçeğiydi, onu da belirteyim.

ÖMER GÜNEL KUŞADASI JEOTERMAL ŞİRKETİNİ KURDU

 Kuşadası Belediye Başkanı Sayın Ömer Günel halkına vaat ettiği her şeyi Sayın Özlem Çerçioğlu’nun rehberliğinde yapıyor.

   Kendisi ile yaptığımız canlı yayında Davutlar bölgesindeki jeotermal kuyularını açıp burayı kaplıca şehri yapacağını söylemişti. Daha 20 gün geçmeden, Kuşadası Belediyesi, Davutlar ve Güzelçamlı'daki termal su kaynaklarının doğru ve etkin bir şekilde kullanılarak bölge turizmine kazandırılması için harekete geçti.

  Belediye Meclisi'nden "Jeotermal Şirket" kurulması için yetki alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Bu sayede daha kolay kaynak bulup yatırım yapabileceğiz. Şirket, ARYA Turistik Tesisleri A.Ş gibi belediye bünyesinde olacak" dedi.

 "KAYNAKLAR SAĞLIK TURİZMİ İÇİN KULLANILACAK"

Kuşadası’nın termal turizm konusunda zengin mineral yapısı ve uygun kuyu suyu sıcaklığına sahip olduğunu belirten Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, "Davutlar ve Güzelçamlı'da 45-50 derecelik 3 adet yeraltı suyumuz var. Şirket, bölgedeki termal suyun tamamıyla sağlık turizmi için kullanılmasına hizmet edecek. Böylece daha kolay kaynak bulup yatırım yapacağız.   Aynı zamanda tesis kurulması için yatırımcıları teşvik edebileceğiz.    Ticaret Kanunu'na göre kuracağımız şirket, ARYA Turistik Tesisleri A.Ş gibi belediye bünyesinde olacak" dedi.

SAYIN ÖMER GÜNEL’İN EN BÜYÜK HAYALİ BURADAKİ JEOTERMAL SUYU KUŞADASI İÇİNE GETİRİP KIŞIN ATIL DURAN OTELLERİ KAPLICA TURİZMİ İLE TAÇLANDIRMAK.

Böyle vizyoner insanlara Aydın ilinin ihtiyacı var.

HADİ ÇIKIN BUNA DA HAYIR DEYİN.

Buradan sesleniyorum, Aydın ilindeki belediyeler Kuşadası Belediyesi gibi jeotermal şirketi kurun. Bu şirket vasıtasıyla jeotermalden faydalanın. KUYUCAK Belediye Başkanı Metin Ertürk, Buharkent Belediye Başkanı, Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay şehirlerinizi jeotermal ile ısıtın ve şehirlerimizi KAPLICA TURİZMİNE AÇIN. Bunun içinde gerekli çalışmaları yapın ihtisas organize tarım işletmeleri kurun.

SN MUSTAFA SAVAŞ NEDEN DOĞALGAZ İLE İÇLİ DIŞLI

Şunu anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Aydın ili jeotermalin üstünde oturuyor ama Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Özlem Çerçioğlu’nu suçluyor.

Niye doğalgazın önünü açmıyorsun senin yüzünden Aydınlılar pahalı doğalgaz kullanıyor diyor.

Böyle muhalefet olmaz, Aydın halkı mesela 50 TL’ye jeotermal ile ısınıp soğutulmak yerine 500 TL ortalama masrafla doğal gaz kullanmasını mı istiyorsunuz?

Ey Aydın Büyükşehir Belediyesi, jeotermal ile ısınıp soğutulman gerekir niye demiyorsun? Mustafa Bey, niye ÇİFTLİK sahasının işletilmesinde Aydın Büyükşehri ihaleye sokmadın buna engel koyanlarla niye mücadele etmedin?

Şimdide dönüp Aydın Büyükşehir Belediye Başkanını suçluyorsun?

Niye açsın MİLLİ ENERJİ JEOTERMAL dururken YABANCI DOĞAL GAZ Şirketlerinin uşaklığını mı yapsın Aydın Büyükşehir Belediyesi?

ANKARA JEOTERMAL (JESDER) ÇALIŞTAYI

   

 Değerli okuyucularım Aydın bölgesinde devletin firmalara sattığı jeotermal yatakların tahmini bedeli 2 milyar doları bulmuş. Bu jeotermal firmaları da yaklaşık Aydın genelinde 3 milyar dolar yatırıma ulaştıklarını söyledi.

  Önceleri özellikle kuyu açarken ilk seferde ortaya çıkan suyu derelere verdik, bu çok büyük hataydı. Halkı aydınlatmadık dediler. Halktan uzak düştük bu hataydı ama artık bu yok dediler ama hatamız var ise bunu diyalog kurarak çözeceğiz dediler.

 Özellikle KUYUCAK BELEDİYE BAŞKANI SAYIN METİN ERTÜRK bunu çok güzel ifade etti.

SİZLER ÖNCELERİ ZÜCCACİYE DÜKANINA GİRMİŞ FİL GİBİYDİNİZ HERŞEYİ KIRIP DÖKTÜNÜZ. Böyle olmamalıydı. Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş harika bir konuşma yaparak bunları tek tek uyardı bölgemde en küçük usulsüzlüğe müsaade etmem ama bu milli enerji için her türlü yardıma hazırım. En başta sizden Germencik ilçemin ısıtılıp soğutulmasını istiyorum. Ben doğalgazı Germencik ilçeme sokmayacağım dedi.

  

 Jesder Bşk. Yrd. Mehmet KaygusuzBşk Ufuk Şentürk   Güriş Genel Md. Ali Karaduman      

Aydın Valimiz konuşmasında Aydın halkının sosyal sorumluluk projelerinde yanlarında olmalarını istedi.

Güriş Genel Md Ali Karaduman ile harika kısa bir canlı yayın diyaloğu yaptım.

Jesder Başkanı Ufuk Şentürk “Bundan sonra halk ile daha çok iç içe olacağız. Halkın yanında onların dertleri ile köy köy giderek yanlarında dertlerini dinleyeceğiz, sosyal sorumluluk projelerinde yer alacağız” dedi.

 

Çalıştayda ben de bir konuşma yaptım, kendilerini ikaz ettim. Halkla diyalog kurun sosyal projelerde Aydınlıların yanında bulunun, çürük yumurta kokusunu hal edin Aydın halkı ile barışın, Aydın Valimizi sizi savunur duruma düşürmeyin siz kendiniz savunun dedim.