Değerli okuyucularım,

ANAP eski milletvekili, eski devlet bakanı, avukat, Fenerbahçeli Prof. Dr. Sn. Yüksel Yalova’yı anlatmak için oturup kitap yazmak gerekir.

Kendisi ile uzun yıllardır tanışırım ve muhabbetle takip ederim. Aydın ilinde kendisi çok sevilir. Aydın’a katkıları sebebiyle bu şehrin çok asil evladıdır.

Sayın Yüksel Yalova’nın faaliyetleri içinde tur yapalım derseniz başınız döner. Kâh Afrika Parlamenterler Başkan Yardımcılığı, kâh Fenerbahçeli Hukukçular Derneği, kâh Aydın Adnan Menderes Üniversitesi akademisyenliği, kâh Roma Üniversitesi, kâh Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Meslek Lisesi.

Daha neler neler, son zamanlarda Aydın iline yeni soluk getirmiştir.

Sayın Yüksel Yalova’nın kurduğu ve çok büyük emek verdiği Aydın ilinde ve Türkiye’de çok ses getiren Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Meslek Lisesi onun hayatta en büyük sevdasıdır.

Ben de bu okulu tanıdığım için çok mutluyum, bu okulun tıpkı köy enstitülerinde olduğu gibi yatılı pansiyonu bulunmakta.

Sayın Yüksel Yalova, bakanlığı döneminde buranın kuruluş faaliyetlerine geçildiği zaman okuldan elini hiç çekmemiştir.

 

Yeni nesil Z kuşağı Prof. Dr. Yüksel Yalova’yı tanımaz. Z. kuşağına çok küçük kuple ile bu değerli bilim adamını ve Aydın sevdalısı kişiyi tanıtmak isterim.

Prof. Dr. Yüksel Yalova Kimdir?

 

Yüksel Yalova; bakan, milletvekili, siyasetçi, avukat.

1955 yılında Aydın Karpuzlu’da doğdu.

Yüksel Yalova, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu.

Ayşen Hanım ile evlendi ve Melike İpek isimli bir kızları oldu. Fransızca ve İngilizce bilmektedir.

İstanbul Belediye Konservatuarı’nda eğitim aldı. Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans ve “Siyaset Bilimi” alanında doktora yaptı.

Serbest avukat ve hukuk müşaviri olarak çalıştı. Aydın Spor Kulübü’nde genel sekreterlik, genel kaptanlık ve başkanlık görevlerinde bulundu.

 

Siyasi Hayatı

20 Ekim 1991 tarihinde 19. dönem, 24 Aralık 1995 tarihinde 20. Dönem ve 18 Nisan 1999 tarihinde 21. dönem genel seçimlerinde Anavatan Partisinden Aydın Milletvekili seçildi.

Bülent Ecevit döneminde 28 Mayıs 1999 tarihinde kurulmuş 57’nci dönem hükümetinde devlet bakanı oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.

 

Nazilli Sümerbank Kampüsü, yaklaşık 270 dönüm olarak Adnan Menderes Üniversitesine bir kuruş ödenmeden tahsis ettirmiş ve karşısındaki 170 dönüm araziyi de Nazilli Belediyesine tahsis etmiştir.

Ne yazıktır ki bir çalışanın, hem fabrika içindeki malzemeleri hem de çalışan malzemeleri yok pahasına hurdacıya sattığı konuşulmaktadır.

Önümüzdeki günlerde burada Sümer Üniversitesi kurulması çalışmaları eski milletvekili Sn. Ahmet Ertürk tarafından gündeme getirilmektedir. Bu çalışmaları Sn. Yüksel Yalova’nın desteklediği ve bununla ilgili çalışmalar yapıldığı bilinmektedir.

YÜKSEL YALOVA GÜZEL SANATLAR MESLEK LİSESİ HAKKINDA

 

Aydın Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi, bu isimle 2000-2001 eğitim-öğretim yılında Nahit Menteşe İlköğretim Okulu bünyesinde 25 öğrenciyle hizmete açılmıştır.

2002-2003 eğitim-öğretim döneminde kendi binasına taşınmıştır.

Okulun açılmasındaki katkılarından dolayı, okul aile birliğinin teklifi ile dönemin bakanlarından Sayın Yüksel Yalova’nın ismi verilerek, okulun adı Yüksel Yalova Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi olarak değiştirilmiştir.

2009 yılında çıkan yönetmelikle okulun ismi Yüksel Yalova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi olarak değişmiştir.

2013-2014 eğitim-öğretim döneminde ise, Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi ismini almıştır.

Okul Adresi: Mimar Sinan Mah., Ali İhsan Paşa Bulvarı, 2326. Sokak, No:3 Aydın.

Öğretmen Sayısı:  45

Öğrenci: 229

Derslik: 12

Atölye-İşlik: 8, Konferans Salonu: 1, Toplantı Salonu: 1, Fizik Laboratuvarı: 1, BT Sınıfı: 1, Müzik Sınıfı: 26, Resim Sınıfı: 2, Kütüphane: 1, Kütüphane Kitap Sayısı: 2000, Yatakhane Koğuşu:1, Yemekhane: 2, Revir: 1.

 

Okul Kadrosu:

Osman G. (Müdür) - Arzu Y. (Müdür Baş Yardımcısı) - Ayşen A. (Müdür Yardımcısı-Öğrenci İşleri) - Yakup E. (Müdür Yardımcısı-Pansiyon) - Nazım C. (Reh.ve Psk.Danışman) - Şenay R. (BTR Formatörü) - Deniz Ö. (Edebiyat) - Özgür Ö. (Edebiyat) - Cem G. (Fizik) - Oğuz Ö. (Kimya) - Esin A. (Tarih) - Ümit U. (Coğrafya) - Nuray A. (Felsefe) - Kadir K. (Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) - Bülent K. (İngilizce) - Taner A. (Beden Eğitimi) - Emel Ç. (Matematik) - Emine F. (Resim Bölüm Başkanı) - Aziz K. (Resim) - Derya Ş. (Resim) - Mahmut N. (Resim) - Mehmet A. (Resim) - Özlem Y. (Resim) - Saygın G. (Resim) - Yüksel C. (Resim) - Hakan C. (Müzik Bölüm Başkanı) - Doğuş C. (Türk Halk, Türk Sanat ve Batı Müziği Teori Uygulamaları) - Hakan Y. (Türk Halk, Türk Sanat ve Batı Müziği Teori Uygulamaları) - Denizay T. (Piyano) - Gözde E. (Piyano) - Hümeyra K. (Piyano) - Mehmet K. (Piyano) - Rıza A. (Piyano) - Cafer C. (Bağlama) - Hasan C. (Bağlama) - Aysun A. (Keman) - Gökay P. (Keman) - Nilgün T. (Keman) - Melih S. (Çello) - Umut G. (Flüt) - Gamze Y. (Gitar) - Kamil K. (Klarnet) - Özcan Y. (Ney) - Ramazan E. (Viyola) - Özlem Ü. (Bireysel Ses Eğitimi) - Özlem V. (Türk Halk, Türk Sanat, Çok Sesli Koro) - Ahmet D. (Türk Halk, Türk Sanat ve Batı Müziği Çalgı Toplulukları) - Mustafa A. (V.H.K.İ) - Salih D. (Memur) - Hüseyin A. (Teknik Personel) - Nevzat S. (Aşçı) - Hediye S. (Aşçı Yardımcısı) - Songül Y. (Aşçı Yardımcısı) - Cennet Ş. (Temizlik Görevlisi) - Melek T. (Temizlik Görevlisi)

 

Değerli okuyucularım,

Yukarıdaki bilgileri niye verdim biliyor musunuz?

Buradan sürekli sanatçı çıkıyor.

Bu öğrenciler Aydın ve Türkiye güzel sanatlarında resim, müzik ve tiyatro dallarında müthiş sanatçılar olarak yetişiyor. Geçenlerde yapılan Mehmet Akif Anma Haftası, Yunus Emre Haftası resim sergileri ile Aydın güzel sanatlar hayatına müthiş soluk getiriyor.

Türkiye’de yapılan sanat dallarında buradan yetişen sanatçı ruhlu öğrencilerimiz tüm ödülleri topluyor. Kendilerini kutluyorum, öğretmenlerin alınlarından öpüyorum.

Değerli Okuyucularım,  

 

Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Meslek Lisesi Yıl Sonu Konseri,

 

   

 

Bu tanıtım broşüründeki tanıtımlardaki koro çalışmaları sahnede aynı anda değişik perküsyonlardaki sesleri inanın hiçbir yerde dinlemedim. Sahnede yönetim koro şefi

Özlem Varışlı Atçeken Hocamız öğrenciler ile adeta özdeşleşmişti, konser boyunca gösterdiği performansı ayakta alkışladım.

Okul Müdürü Osman Girgin şahsında tüm öğretmenleri kutluyorum.

Programın Öyle Bir Bölümü Vardı ki İşte Orada Koptum,

Sayın Yüksel Yalova’nın,

Olmaz İlaç Sine-i Sad Pareme  (Segâh Beste: Hacı Arif Bey) 

 

Şarkısını söylerken sahnedeki devleşmesini gördüm. İnanın dostlarım, Şükran Güngör ve Yıldız Kenter yetiştirdikleri bu asil Aydınlı evlatları ile gurur duymuşlardır, şarkı bittikten sonra salon yıkıldı.

Değerli okuyucularım; değerli bilim insanı Sayın Yüksel Yalova dostumun şarkı bittikten sonra gözlerinin derinliklerinde, Aydın iline bu değerli okulu kazandırma mutluluğu ve sevinci vardı.

İşte burada Aydın’ı yönetenlere şunu söylüyorum.

 

Aydın ilinin Yüksel Yalovalara ihtiyacı var.

 

ADÜ’den emekli olacak Prof. Yüksel Yalova’yı, hem Aydın’a hem de Türkiye’ye kazandırdığı hizmetleri için yürekten kutluyorum.