Değerli okuyucularım, Aydın ilinde gündem o kadar hızla değişiyor ki yakalamak mümkün değil. İnanın bir sürü röportajım sırada bekliyor bunun için röportaj yaptığım dostlarımdan özür diliyorum.

AK Parti Aydın’da çok iyi çalışmaya başladı en önemlisi Türkiye gündemini Sayın Tayyip Erdoğan belirlerken Aydın gündemini ise Sayın Özlem Çerçioğlu belirliyor. Aydın siyasetçileri Sayın Özlem Çerçioğlu’nun peşine takılıyorlar ona cevap vermeye çalışıyorlardı.

AK Parti yöneticileri ve milletvekilleri bu politikanın AK Partiye hiçbir şey kazandırmadığını ve gerilim politikasından Sayın Özlem Çerçioğlu’nun kazançlı çıktığını gördüler.

Son zamanlarda Sayın Özlem Çerçioğlu cephesinde olanı biteni asla gündeme getirmeyip işlerine bakıyorlar. AK Parti, Aydın ilinde yaptıkları hizmetler ile anılmaya başlandı.

Sayın Özlem Çerçioğlu’nun Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay ile ilgili çekişmeleri, İyi Parti İl Başkanı Sn. Süleyman Demirci ile ilişkileri, etrafındaki kadrolar ile söylenenleri asla politik malzeme olarak kullanmıyorlar. Aksi takdirde Sayın Özlem Çerçioğlu’nun taraftarlarının safları sıklaştırdığını görüyorlar.

Sayın Mustafa Savaş artık Aydın’da. Ofis tuttu. Ofisi tıklım tıklım doluyor o da milletvekili arkadaşlarını alıyor her hafta ilçe ilçe köy köy dolaşıyor. AK Parti ile şikâyetleri il Başkanı Sayın Ömer Özmen ve diğer yöneticiler ile Aydın ilini hallaç pamuğu gibi atıyorlar.

Halkın çiftçinin siyasi iktidarları sebebiyle içinde bulundukları şartları seçmenlerine anlatıyorlar, çareler bulmaya çalışıyorlar, en azından halkın içindeler.

Şu anda Aydın çiftçisinin en büyük sıkıntısı su. Suyla ilgili Aydın DSİ’de adeta seferberlik ilan ettiler.

DSİ Bölge Müdürü Sayın Göktuğ İlter, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Sn. Hüseyin Pekgüzel ile ziyaretimizde Aydın ovası sulama acil planını anlattı. Açılan sondaj kuyularını barajları anlattı. Hüseyin Pekgüzel ve ben memnun ayrıldık. Önümüzdeki günlerde yazacağım.

Ancak, Söke’de arazileri olan çiftçilerle konuştum. Söke kâğıt fabrikasının yer altında çıkaracağı suyu kullandıktan sonra tarlaların sulanmasında kullanacaklarını bu konuyu Ahmet ağabey yaz dediler.

“Söke CHP İlçe Başkanı yer altı suyunun biteceğini söylüyor” dediğimde “Bunlar CHP’li onlar her şeye karşılar. Biz İnönü döneminde tarladaki ürünlerimizin vergi memurları ve jandarma tarafından alındığını çok yakından biliyoruz ve unutmadık. Onlar işlerine geldiğinde Söke Belediye Meclisi’nde AK Parti ile İYİ Parti’ye ihanet ederler ortaklarına kazık atarlar” dediler.

AK Parti yöneticileri ve milletvekilleri halkın yanında asla Sn. Özlem Çerçioğlu aleyhine konuşmuyorlar ama 12 yıldır Sayın Özlem Çerçioğlu, Aydın halkının refahı için ne yaptı? Nasıl katma değer sağladı bunu soruyorlar.

CHP yetkilileri ve Sayın Özlem Çerçioğlu’nu hiç halkın içinde görüyor musunuz diyorlar.

Geçen dönem Mesut Bey ile bu dönem Fatih Bey ile Söke ile kavgalı böyle olur mu diyorlar ve ekliyorlar, etrafındaki kişiler Özlem Hanıma yanlış yaptırıyor diyorlar.

Ak Parti yöneticileri ve milletvekilleri halkın yanında ve içindeler. CHP ise ortada yok. 

GELELİM HÜSNÜ ELBİR İLE RÖPORTAJIMIZA…

Efeler AK Parti İlçe Başkanlığına gittim (Kısıtlamadan önce) pazar günüydü. Kadın Kolları Başkanı, Gençlik Kolu Başkanı, ilçe yönetim kurulu üyeleri hummalı bir çalışma içindeydiler hiç alışmadığım bir manzaraydı.

Sayın Hüsnü Elbir ilçe başkanı olduktan sonra AK Parti Efeler İlçe Başkanlığına can gelmiş, kan gelmiş. Sanki yarın seçim çalışması varmış gibi hummalı çalışma vardı.

“Sayın Başkan çok teşekkür ederim, beni bu şekilde düzgün kıyafetle karşıladığın için” dedim.

Çünkü bugüne kadar röportaj yaptığım Buharkent Belediye Başkanı Sn. Mehmet Erol dışında hiç kimse bu şekilde düzgün kıyafetle karşıma çıkmamıştı.

Hâlbuki ben her zaman makama saygım olduğu için kravatımı takar bu insanların karşısına böyle çıkar onlara saygı gösterdiğimi ifade ederim.

(Başkan hemen söze girdi) Ahmet Ağabey, ben geçmişteki politikacı ağabeylerimden böyle gördüm. İlçe başkanı seçilince hemen terzime söyledim 2 takım koyu renk elbise yaptırdım.

Eğer ben AK Parti yöneticisi isem bu oturduğum makama bir ciddiyet katmam lazım. Bakın siz benim karşıma kravatınızı takıp geliyorsunuz. Demek ki sizin makama ve bana saygınız var.

Ben de önce Aydın halkına, Ak Partili seçmenime saygım için kıyafetimle bu işe başladım.

Sayın Başkan biraz kendinizden bahseder misiniz?

Size Ahmet Ağabey demek istiyorum siz Aydın ilinin abisisiniz. Aydınpost’taki köşenizde beni ağırladığınız için teşekkür ederim.

Doğma büyüme Aydınlıyım. 1967 doğumluyum bir kızım var, eşim Çineli. 1993’de evlendim Ortaokulu İmam Hatip Ortaokulunda okudum sonra imtihanla Aydın Ticaret Lisesi’ne geçtim buradan mezun oldum.

Üniversiteye gidemedim çünkü annem ve iki kardeşim vardı onlara bakmam lazımdı bilahare erkek kardeşim vefat etti ondan bir evlat kaldı onu da yanımıza aldık.

Benim kalp rahatsızlığım vardı. Av. Adnan Çukur ve Av. Ergüven Yakan ağabeylerim bana kol kanat gerdiler.

Doktor kalp ameliyatı edecekti annem başörtülü olduğu için GATA’ya kabul edilmedik işte benim de içimde başörtüsü acısı vardır. Kendi ülkemde aşağılandım.

O yıllarda şimdi AK Parti iktidarında olduğu gibi hastane imkânları yoktu 5 yıl sıra bekliyorduk.

Ancak Adnan Çukur ve Ergüven Yakan ağabeylerimin sayesinde İzmir’de ameliyat oldum kendilerinden Allah razı olsun şimdi iyiyim. Emekliyim.

Politikaya girerken eşinden izin aldın mı?

Ahmet ağabey, ben politikaya 1988 yılında Doğru Yol Partisinde başladım. DYP Aydın Gençlik Kolları Başkanlığı yaptım, DYP İlçe’de ve İl’de görev yaptım.

2016 yılında AK Partiye kaydımı yaptırdım. 1,5 yıl sonra Efeler İlçe Başkanı oldum. Talebelik yıllarımda ve pandemiye kadar Aydın Muhasebeciler Odasının tiyatro kolunda birçok tiyatro oyununda yer aldım.

Oynadığımız oyunlarda salonlarımız tıklım tıklım dolu olurdu. Benim hayatta en büyük tutkum tiyatrodur. İnşallah pandemi bitince tiyatroya döneceğim.

Aydın’a 12 senedir Sayın Özlem Çerçioğlu tarafından tek bir tiyatro salonu yapılmadı, çok yazık değil mi? Aydın sanatsever insanlar ile dolu ama Sayın Özlem Çerçioğlu galiba tiyatroyu sevmiyor.

Aydın sağ düşüncenin hâkim olduğu bir yer. Siz AK Parti olarak nerede yanlış yaptınız Efeler ilçesinde neden belediye başkanlığı seçimini kaybettiniz?

Ahmet ağabey, en büyük hata 2009 yılında yapıldı. İlhami Ortekin, Mustafa Ancın ve Hüseyin Aksu’nun aday olduğu dönemde Aydın merkezde seçimi CHP’ye kaptırdı.

2009 seçimleri 

CHP %28,30, 26 bin 021 oy

MHP %26.10, 25 bin 409 oy

AK Parti %23,50, 25 bin 035 oy

DP %11,90, 17 bin 468 oy

İşte bu tablo, o dönemde Aydın Belediyesi seçimlerini Özlem Hanımın kazandığı seçimlerdir. Burada eğer birlikte olunsaydı CHP’nin Aydın’da adı okunmazdı.

Biz son seçimlerde Aydın Büyükşehir ve Efeler adaylarımızı çok geç açıkladık gerekli çalışma yapılamadı. 83 gün kala adaylar açıklandı. Seçmen ne olursa olsun dokunulmak istiyor. 100 bin rey farkı 69 bine indi çünkü ikinci seçimde halka dokunduk halk sıcak temas istiyor.

HDP son seçimlerde milletvekili az kalsın çıkarmıştı. Bu da yaklaşık 50 bin reydir son seçimlerde HDP aday çıkarmayarak 60 bin rey Sayın Özlem Çerçioğlu’na kaymıştır.

Aydın’da Sayın Özlem Çerçioğlu, HDP’nin oyları ile seçilmiştir. Bunu Aydın halkına çok açık bir şekilde anlatacağız.

AK Parti Doğuda Doğulu vatandaşlardan çok büyük rey alıyor da Aydın ilinde alamıyor. Niye?

Doğudaki vatandaşlarımız çektikleri cefayı devam ettirmemek için AK Partiye rey veriyorlar Aydın’da ise rahatları iyi, çevre baskıları yok. Biz bu konuda ciddi çalışma yapıyoruz.

Benim yönetimimde 5 tane Doğulu vatandaşımız görev yapıyor. Biz ayırım yapamayız AK Parti Doğulu vatandaşlarımızı kucaklıyor. Aydın’daki Doğulu vatandaşlarımızın MHP’den ötürü gelmiyorlar dersek büyük haksızlık yaparız.

Aydın’da AK Parti Kadın Kolları maalesef kadın seçmene yaklaşamadınız. Esasında Ak Parti kadınlarla iktidar oldu. Neden siz yapamıyorsunuz?

Kadın Kolları Başkanımız Hümeyra Hanım ile yepyeni sayfa açtık. Kadın Kolları ekiplerimiz şimdi her gün sahada çalışma yapıyor. Efeler teşkilatı olarak, Gençlik Kolları Başkanı ve Kadın Kolları Başkanımızla çok hızlı çalışma yapıyoruz.

Başkan olduğunuzdan beri sahada fark edilir performansınızı görüyorum. Nedir sırrınız?

Benim çok başarılı, reylerini artıran bir liderim var. Ben buraya oturmak için gelmedim. En önemli felsefem kapıdan kim girerse girsin hangi partiden olursa olsun onun sorununu çözeriz. Çarşamba, Cuma günleri esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Ben Mali Müşavirim onların sıkıntılarını biliyor elimden geldiği kadar çözüyorum. Türkiye’de algı seçimden seçime esnaf ziyareti biz bunu yapmıyoruz, devamlı esnafımızla birlikteyiz.

Efeler Belediye Başkanının başarılı olduğunu düşünüyor musunuz?

Hayır, trafik sorunu, yeşil alan sorunu, otopark sorunu, çarpık kentleşme sorunu, kentsel dönüşüm yapılamadı. Hüseyin Aksu, Mimar Sinan, Girne mahallesini yaptı bu örneği başta Aydın Büyükşehir ve Efeler yapamadı. Aydın köy kaldı. Bir itfaiye arazözü bile Aydın sokaklarından geçemez.

Allah aşkına bir kreş açmayı marifet sayan zihniyetten ne beklenir. Aydın ilin 12 senedir ne yaptılar? AK Parti Aydın ilini aldığında neler yapacağınızı göreceksiniz. Bir tiyatro, bir kültür merkezi bir stat mı yaptılar? Aydın iline yazık oldu. Bu sözlerim Efeler Belediye Başkanı Sn. Fatih Atay ve Sn. Özlem Çerçioğlu’nadır.

Ayrıca Sayın Özlem Çerçioğlu’nun Efeler Belediye Başkanı ile hem de kendi partisinden kavgalı olmasına aklınız alıyor mu?

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı, Efeler Belediye Başkanı ile küs.

İYİ Parti Aydın İl Başkanı size verdiği röportajda Sayın Özlem Çerçioğlu beni görevden aldıracakmış diyor. Bunlar Millet İttifakı değil mi?

Sayın Özlem Çerçioğlu Seçilmiş İYİ Parti il Başkanını ne cüretle görevden aldırmak istiyor pardon.

Bunlar CHP, İYİ Parti, HDP gizli ortaklarıyla yamalı bohçaya benziyorlar.

Büyük lider Sayın Tayyip Erdoğan Aydın iline geldiğinde Sayın Özlem Çerçioğlu’na vakit ayırıyor görüşüyor. İşte büyük lider Sayın Tayyip Erdoğan AK Partinin reylerini artırıyor. Aydın halkı 12 senedir Sayın Özlem Çerçioğlu’nun ne kadar başarısız olduğunu gördü.

AK Parti Efeler ve Büyükşehir’de sizin önemli miktarda meclis üyiniz var. Meclis üyeleri komisyonlarda. Bu arkadaşlar Meclis’e proje sunuyorlar mı?

Şehir planlarından şikâyet ediyorsunuz. 1/25000, 1/5000 ve 1/1000’lik şehir planları yaptınız mı? Otopark sorununu çözecek projeler ürettiniz mi? Sayın Özlem Çerçioğlu yapmadı demek sizi kurtarmaz. Battı çıktıları Özlem Çerçioğlu yapacaktı karayolları biz yapacağız dedi bende yazıları var niye Karayollarına bu battı çıktıları yaptırmadınız? Sonuçta her konuda Aydın Büyükşehir’e proje sunun. Eğer Sn. Özlem Çerçioğlu yapmıyorsa basına çıkın bunları basın toplantısı ile anlatın. Mesela siz Aydın Büyükşehir ve Efeler için gölge meclis veya belediye oluşturdunuz mu?

Meclis üyelerimizin bu konuda proje üretiyorlar mı bilmiyorum. Bu konularda çalışmalar yapacağız. Sizin bu uyarılarınız için teşekkür ederim.

Sayın Başkan, Efeler Belediyesi Doğu Gazi Bulvarı üniversite bölgesidir. Buradaki cafeler, caddeleri işgal etmiş vaziyette. Ayrıca yeni dönemde buradaki caferlerde içki yasağı kaldırılıp cafelerin içki satması uygun görüldü. Sizin Meclis üyeleriniz de ellerini kaldırarak kabul ettiler. Tayyip Bey, içki ve sigarayla savaşırken Ak Parti meclis üyelerini bunu kabul etmesi doğru mu? il başkanı ve ilçe başkanı olarak bu meclis üyeleri hakkında disiplin soruşturması yaptınız mı?

Burada içki yasağının kaldırılması içkiye müsaade edilmesi yanlış. Kafelerin, caddeleri işgal etmesi yanlış. Bu konularla ilgili gerekli çalışmaları yapacağız.

Sayın Başkan, siz Aydınspor 1966’da yöneticilik yaptınız. Sporla ilgili ne düşünüyorsunuz?

Ahmet ağabey, Aydınspor 1966 şu an temiz durumda borçları ödenmiş vaziyette ancak bunun yerine kurulan Aydınspor 1923 milyonlarla ifade edilen borçları var. Bu kulübü borçlandıranlar Sayın Özlem Çerçioğlu ve ekibidir. Bırakıp kaçtılar.

Bu kulübün tesislerini yıktılar. Bu ne biçim düşmanlık? Özlem Çerçioğlu’na ayıp değil mi? Bir şehrin markasıdır o şehrin kulübü.

Aydın Büyükşehir’i ve Efeler’i alırsak Aydınspor 1923 ve 1966’yı ihya edeceğiz.

Benim doğumum 1967 ben bu kulüple doğdum.

Tansel Bey, Aydınspor 1966 çok hizmetleri vardır. Bu kulüp için ben birlikte yargılandım aklandık.

Ben Aydınspor 1966 aşığıyım bu kulüp benim her şeyim. Birde ben Fenerbahçeliyim. Kongre üyesiyim. Sayın Spor Bakanımız vaad etti kapalı spor salonu yüzme havuzları butik stat yapacağız. AK Parti iktidarı, Özlem Çerçioğlu’nun yapmadıklarını yapacak.

Fatih Atay’ı konuştuk, Sayın Özlem Çerçioğlu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Seçilmiş belediye başkanıdır. Makamına ve seçilmişliğine saygımız vardır.

Seçimlerde vaat ettiklerinin ancak yüzde 10’unu yapmıştır. Sayın Özlem Çerçioğlu başarısızdır ama becerisi ile seçim kazanıyor. Aydın’da CHP’nin aldığı oylara bakın. 

Siz ziyarete gidecek misiniz dediniz… Evet, Sayın Özlem Çerçioğlu’nu ziyarete gideceğim ancak o beni tebrik etmedi ama olsun ben bunu sorun etmiyorum. Aydın ili ile düşüncelerimi de eğer randevu verirse anlatacağım. Çünkü Aydın önceliğimizdir.

www.aydinpost.com ve size teşekkür ederim, sizinle sohbet etmek güzeldi, sağ olun.