Değerli okuyucularım geçen hafta Ankara’ya gittim. Ankara’nın ana caddelerinde dolaştım halkla konuştum. Halkın büyük çoğunluğu sesiz sedasız çalışan, halkına hizmet eden Sn. Mansur Yavaş’tan memnun.

Aydın Büyükşehir ASKİ Genel Müdürü iken CHP’den Didim Belediye Başkanı aday adayı olduktan sonra tekrar memuriyete geri dönen ve sonra Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Mansur Yavaş tarafından Ankara ASKİ Genel Müdürlüğüne getirilen Yük. Mühendis Erdoğan Öztürk ile Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başarılarını konuştuk.

Aydın’daki dostlarına selamlarını iletmemi istedi.

Ankara’da üç gün kaldım Ankara’nın hiçbir bilbordundada Sayın Mansur Yavaş’ın reklamını görmedim.

Sebebini Ankaralılara sordum ben Ankaralının parasını billboardlara harcamam bu milletin parasına yazık, ben yaptığım işlerle halkımın gönlünü kazanırım diyormuş.

Bu billboard reklamlarını bilgi kirliliği olarak kabul edermiş Mansur Yavaş.

O sırada Aydın şehrim aklıma geldi. Billboardlarda acaba en çok kimin reklamı yapılıyor diye düşündüm.

***

Ankara seyahatimde Ulaştırma Bakanı Sayın Adil Karaismailoğlu ile sohbet ettik. Eski günleri yad ettik. Onunla İstanbul Büyükşehir’den çok hatıralarımız var.

Sayın İsmail Karaismailoğlu, açık yüreklilikle Denizli – Aydın Otoyolunun büyük kısmını 2022 yılı sonunda açacağız, şimdiden yol asfaltlamasına başladık dedi.

***

TBMM’ye de uğradım…

Benim gittiğim gün 10 günlük tatile girmişti. CHP’li milletvekilleri Ankara dışındaydılar görüşemedim. Sağolsun Ak Partili vekillerin hepsi de nazik davette bulunup beni bulunduğum yerden arabasıyla aldırdı. Sayın Metin Yavuz ve Sayın Mustafa Savaş ile Meclis’te buluştum.

Sayın Metin Yavuz ile TBMM’deki odasında son derece samimi yaptım.

Sn. Mustafa Savaş ile de aynı şekilde söyleşi yaptım.

Bu hafta Sayın Metin Yavuz’la yaptığımız söyleşiyi sizlerle paylaşıyorum.

***

Değerli okuyucularım, ben bir kişinin çalışma odasına gittiğimde, ilk önce kütüphanesine ve çalışma masasına bakarım. Metin Beyin odasına girdiğimde baktım bu kitapların büyük çoğunluğu okunmuş, bazı kitapların satırları çizilmiş. Belli ki kitaplar okunmuş.

Masasında çok dikkatimi çekti arıcıların kullandığı tütsü aleti ve üstünde yazan cümle “Arıcının Efesi Metin Yavuz” bu onurlu ifade arıcılık sektörüne olan ve arıya hizmetlerinden ötürü, Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Federasyonu (TAHAP) tarafından onursal başkanlık verilmiş. Demek ki tabiatla çok yakın ilişkisi var.

TRABZONSPOR amblemi duvarda en gösterişli şekilde duruyordu. Sayın Milletvekilimiz önce Sökespor sonra Trabzonspor taraftarıymış.

▶ Metin Bey, Tayyip Beyin Aydın iline gelişini nasıl yorumluyorsunuz?

Ahmet Ağabey, Aydın’da birçok belediye CHP’li olduğu için Sayın Tayyip Erdoğan Aydın iline gelmeden herkes hezimet olacağını meydanda kimsenin toplanmayacağını sanıyordu. Dört AK Parti Milletvekili ve Aydın AK Parti teşkilatı hepsi görevlerini görevlerimizi başarıyla yerine getirdik. Bu olumlu çalışmamız sanki erken seçim hazırlığı gibi algılandı. Esasında seçimler zamanında yapılacak. Türkiye’de bir problem var ise bu problemi yine Cumhurbaşkanımız çözecektir. Halk buna inandığı için kent meydanını doldurdu bu meydan 28 bin kişiyi alır sokaklarla birlikte 50 bin kişi Cumhurbaşkanımızı izledi. 17 İlçemizden insan geldi dışarıdan toplama kimse gelmedi.

▶ Gübreden motorine her şeye zam gelirken, Sayın Cumhurbaşkanına gösterilen bu sevgiyi nasıl yorumluyorsunuz?

Sayın Cumhurbaşkanımızın insancıl düşünen bir tarafı var. Bizim şansızlığımız muhalefetin kalitesiz olması. Bizim de hatalarımız olabilir tabi esasında muhalefetin iktidara doğru eleştirileri ile katkı vermesi gerekir. Cumhurbaşkanımız bu 20 yıllık iktidarında milletimizin özgüvenini sağlamıştır.

Sayın Metin Yavuz ve Eşi

▶ Metin Bey, siz Sökelisiniz… Söke çiftçisi bu iktidardan memnun mu?

Ben Aydın milletvekiliyim ama Türkiye’yi dolaşan bir milletvekiliyim. Ben Sökeliyim Söke’de doğdum Söke’de büyüdüm. Aydın’da ne tür yatırım yapılacak bilirim. Ben ayda bir defa Anadolu’yu dolaşırım gidiş sebebim kendi bölgem ile Anadolu şehirlerini de kıyaslıyorum mesela Erzurum’a gittim oradaki tabloyu gördüm.

Keşke Aydın Büyükşehir bunu yapabilseydi dedim. Sayın Özlem Çerçioğlu’nu alıp Erzurum’a götürebilseydik. Büyükşehir nasıl yönetilir, kaynaklar nasıl yönlendirilir görse sadece çiçek böcekle meşgul olması yerine bir kamyon portakal dağıtmakla bu işlerin olmadığını, bir çuval yem dağıtmakla olmadığını Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını görse.

Tarımda bardağın dolu tarafını kimse görmüyor. Eğer Tayyip Bey Aydın iline geldiğinde halk ona teveccüh gösteriyor ise AK Parti memnuniyeti var demektir.

 

▶ Metin Bey, Germencik Dağyeni’de eylem yapan sivil toplum örgütleri ile ilgili ne diyeceksiniz?

Halk konuyu bilmeyince anlatılmayınca kötü niyetli insanlar bunu istismar ediyorlar hâlbuki bir konuya başlamadan evvel halk aydınlatılmalı anlatılmalı ikna edilmeli edilmeden paldır küldür Köylünün arazilerine dalınmamalı.

Son Germencik olayında, ben bildim bileli Aydın bölgesinde jeotermal vardır. Ta ki Recep Yazıcıoğlu’ndan beri var ve Aydın için nimet olduğu ifade edilir. Ülkelerin en büyük açığı enerji ve elektrik. Jeotermaller ile ilgili sahada en büyük dayağı biz yiyoruz biz eleştiriliyoruz.  Burada en büyük sorun vatandaş jeotermalden nemalanmıyor. Zararları ile ilgili bilimsel açıklama yok. Suyu bu sene çok güzel organize ettik bunda bir sıkıntı olmadı köylü memnun.

 

Aydın’da turizm eksik yapılıyor. 12 aya yaymamız gerekir. Kaplıca ile ilgili turizm alanlar oluşturmamız gerekir. Afyon’un üstüne çıkmamız gerekir, Afyon ne ki?

▶ Jeotermalin başkenti Germencik’te veya başka yerde kaplıca turizm alanı oluşturmayı düşünüyor musunuz?

Buharkent’te çalışmamız var. Fuat beyin Germencik’te kaplıca turizm bölgesi oluşturma hayali var. Böyle bir düşüncesi var ise projelerini alsın gelsin bu kapıdan girsin bende benim arkadaşlarımızda Aydınımız için koşturalım elimizden geleni yapalım. Benim için CHP’li belediyedir onun işini yapmayalım düşüncemiz olmaz.

Söke Belediyesi CHP’li, işlerini hallediyoruz. Burada Sn. Mustafa Savaş (abim de), Sayın Rıza Posacı (abim de), Sayın Kuvvet Erim (abim de) öyledir. Biz Aydın Milletvekilleriyiz. Aydınımıza hizmet için CHP’li diye hizmet etmeyelim demeyiz.

 

Keşke Özlem Hanım da problemlerini yapacaklarını söylese. Onun isteklerini de yaparız niçin yaparız, Aydın halkı için yaparız.

Bize hiçbir proje getirmiyorlar.

Getirsinler yapalım. Nereye istiyorlarsa gideriz. Başlayan proje biter. Şurada 1,5 yılımız kaldı.

  

▶ Metin Bey, Sayın Özlem Çerçioğlu için sizin geçmişte çok keskin ifadeleriniz vardı. Şimdilerde bu keskin ifadeleri bıraktınız mı?

Ben Özlem Hanım ile ilgili yalan yanlış olan hiçbir şey konuşmadım. O kanat kendi trolleri ile kendi basın yazarları ile bir algı oluşturmaya çalışıyorlar. Bu algıyı oluştururken yarın Sn. Mustafa Savaş’ın önünü nasıl keseriz Ak Parti’nin önünü nasıl keseriz düşüncesi var.

Bu durum onların yaşadıkları topraklara ihanetten başka bir şey değil.

Burada Sayın Özlem Çerçioğlu’nun veya Metin Yavuz’un şevkini kırarsanız çalışır mı?

Bu insanlar bana ne derler? Doğru söylediğinizde birilerini karşınıza alacaksanız bu trolleri karşınıza doğru söyleyerek alacaksınız. Ben elimde belge olmadan keskin tavırlı hiçbir şey söylemem.

ÖZLEM HANIM, AYDIN ŞEHRİNE ÇOK BÜYÜK KÖTÜLÜK YAPIYOR

                                                        

Özlem Hanımın bir dahaki seçimlerde aday olacağını düşünmüyorum.

Artık yol bitti vatandaş uyandı. Herhangi bir olay olduğunda belediye şirketlerinin içindeki çalışanlar ile aleyhinde bir konu işlendiğinde şirkette çalışanlar hücum ediyorlar. Yalan yanlış haberlerle saldırıyorlar ve bu çalışanlara bu haberleri yazacaksınız diye baskı yapıyorlar. Bunlar Özlem Hanımın trolleridir.

Kötülükleri, Aydın Büyükşehir Belediyesi olmadan önce il özel idaresi ile devletin hizmetleri yapılıyordu.

Bugün muhtarlara gidin bakalım ne diyecekler. Özellikle eski muhtarlara gidip sorun eski özel idare mi yeni Özlem Hanım idaresi diye sorun dağlar kadar fark var diyeceklerdir.

O dönemde yapılan hizmetler, bugün Büyükşehir’in bu kadar büyük bütçesi ile yapılmıyor ise paralar çarçur harcanıyor ise, Aydın’a Özlem Çerçioğlu kötülük yapıyor demektir.

Aydın şu an tamamen billboard yönetimindedir.

Billboardda algıdır devamlı bilbordlarda Özlem Hanım başka bir şey yok. Şu An Algı yönetimi var ve şu an Aydın ili billboardlarla yönetiliyor.

Özlem Hanım 2014 vaatlerini biliyorum 2019’da vaat vermedi. Çünkü 2014 vaatlerini gerçekleştiremedi. Şu an 2014 vaatlerinin yüzde 15’ini yaptı şu an elle görünür ne yaptı, bu Paralar nereye gitti?

▶ Özlem hanımın önümüzdeki seçimlerde aday olmayacağın kanısına nasıl vardınız?

Vatandaş Özlem Hanımı artık tanıdı. Vatandaşın karşısına Söke çayının ıslahını ben yaptım diyor, Sarıçay barajını biz yapıyoruz diyerek akılları karıştırıyor. Bu baraj inşaatında kimse yok bunu insanlar görüyor. Burayı AK Parti iktidarı yapıyor. 2014 yılında Sarıçay barajını ben yapacağım diye ortaya çıktı ama 2019 yılına kadar geçen 4 senede hiçbir şey yapamadı bunun üzerine biz 2019 yılında Sn. Veysel Eroğlu, Özlem Çerçioğlu bunu yapamayacak bu barajları biz yapalım dedik.

Koşturarak geldi DSİ ile protokol imzaladı. Madem yapacaktı niye yapmadı çünkü becerisi yok.

Şu an Aydın Efeler arıtmaları dâhil Nazilli, Söke ve Büyük Menderese kanalizasyonlarını veren ilçelerin arıtmalarını 2014 yılından beri yapamadı.

Yine koşarak geldi DSİ ile protokol imzalayarak Efeler arıtması ve ilçelerin arıtmalarını DSİ ile AK Parti iktidarı yapıyor.

Bu hizmetler devlet tarafından bugüne kadar yapılırdı. Maalesef tüm vaatlerini yapamadığı için aday olmayacağını düşünüyorum, kendisine halk sormayacağını mı sanıyor?

 

▶ Metin Bey, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ, atık su parası topluyor halk diyor ki, arıtmalar Aydın’da yok iken bu parayı devlet toplasın arıtmaları yapsın hatta su paralarını da devlet toplasın barajları yapsın ne dersiniz buna? Kuşadası Turizm Bölgesinde oteller kendi sularını artezyenden temin ediyorlar. ASKİ gelip vermediği suyun atık su parası neden topluyor deniyor sizin düşünceniz bu konuda?

Bu konu kanunla mümkün olur. Şimdilik mümkün değil. Çevreciler Menderesin döküldüğü yere gitsinler simsiyah su, Ege’ye dökülüyor. Çevreciler bunu niye görmüyor? Tekneye binsinler dolaşsınlar, zift akıyor.

Gelip Dağyeni köyde halkı ayaklandırıyorlar. Gittim halk ile konuştum MTA araçları o bölgeden araştırma yapmaları halk ile konuşularak hal edildi. Burada biz halka gerekeni anlatmamız lazım bu araştırmaların yapılmasından önce.

Ama Büyük Menderesi kirleten arıtmalar ile ilgili Özlem Hanım hiçbir şey yapmıyor. Nerde CHP’li çevreciler? Büyükşehir Belediyeler yasası da tartışmaya açılmalı.

Ayrıca, Aydın ilçelerinin jeotermal ile ısıtılması konusunda Buharkent Belediye Başkanının hazırladığı taslak yönetmeliği ilgili yerlere verdim.

Büyükşehir’e tanınan bu yetki ilçe belediyelere de verilerek ilçelerin jeotermal ile ısıtılmasının önü açılacak bu da çok kısa zamanda gerçekleşecek.

Bu konuda engel olan Büyükşehir Belediyesinin engeli böylelikle ortadan kalkmış olacak, konuyu bizzat takip ediyorum.

Adnan Menderes Üniversitesi için hiçbir şey konuşmuyorum, Aydın’a Sümer Üniversitesi ve Söke Üniversitesi kurulmalı.

Son sözlerinizi alabilir miyim?

Ahmet Ağabey, Aydın ili müthiş potansiyeli olan bir şehir. Kavga ederek değil konuşarak bu şehre hizmet etmemiz gerekir.

Dünya için Türkiye, Türkiye için Aydın’a hizmet etmek gerek.