AA muhabirinin Gümrük ve Ticaret Bakanlığından aldığı bilgiye göre, yurt dışına çıkış yapmak üzere Kapıkule Gümrük Sahasına gelen Türk vatandaşı M.K'nın kullandığı Hollanda plakalı TIR, şüphe üzerine gümrük muhafaza ekiplerince ilk olarak X-Ray taramasına alındı. X-Ray taramasında şüpheli yoğunluk tespit edilmesi üzerine TIR, arama hangarına çekildi.

Gümrük muhafaza ekiplerince dorsenin iç ve dışında yapılan incelemede herhangi bir farklılık görülmemesi üzerine TIR'ın dorsesi, narkotik detektör köpeği ''Bonny'' yardımıyla yeniden arandı. Bonny'nin dorsenin tabanındaki bir bölgeye geldiğinde aşırı tepki vermesi üzerine ekipler matkap kullanarak söz konusu bölgede delik açtı. Ekipler, dorse tabanındaki sunta kısımda özel olarak tasarlanmış metal saç tabaka tespit etti. Saç tabakayı da matkap yardımıyla delen ekipler, kahverengi koli bantlarıyla sarılı paketleri ortaya çıkardı.

Ele geçirilen toplam 279 paketin içinde eroin olduğu belirlendi. Daralı paket ağırlığı 180 kilogram olan eroinin piyasa değerinin 10 milyon 790 bin lira olduğu belirlendi. TIR sürücüsü M.K, cumhuriyet savcılığına sevk edilirken ele geçirilen eroine ve TIR'a el konuldu.