MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, Sputnik’e yaptığı açıklamada, son zamanlarda Almanya’nın Türkiye’ye karşı tutumunda anlaşılmaz bir olumsuzluk olduğunu söyledi. Daha önce de Almanya’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans yöntemiyle konuşmasına karşı çıktığını ifade eden Akçay, şöyle konuştu:

'GELMESİN, GİTMESİN OLMAZ'

Almanya'dan Bozdağ ve Zeybekci'ye miting engeli
“Gelmesin, gitmesin olmaz. Çok iyi hatırlıyoruz. Avrupa’nın pek çok ülkesinden siyasetçi Türkiye’ye geliyor. Mesela ben iyi hatırlıyorum. Konya’nın Kulu ilçesine veya bazı yerlere Avrupa’dan çeşitli devlet adamları veya siyasetçiler seçim çalışması yapmaya gelmişlerdi. Bunlar doğaldır.

'KENDİ REJİMİYLE, SİSTEMİYLE DE ÇELİŞEN BİR DURUM'

Pek çok Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı yaşıyor, her siyasi partinin sadece iktidar partisi veya hükümetten değil, bütün siyasi partilerin de temasları var, iletişimleri var, onlarla toplantılar yapıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin bakanlarının  çeşitli toplantılar vesilesiyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarıyla buluşmasının engellenmesi kınanacak bir durum, çok yanlış bir durum. Kendi rejimiyle, sistemiyle de çelişen bir durum. Burada Almanya’nın aleyhine olan bir durum yok, neden rahatsız olduklarını da artık ortaya koymak durumunda.

'BU TUTUMUNU KINIYORUM'

Çünkü Türkiye-Almanya ilişkileri fevkalade önemli. Bu tür anlamsız tutum ve davranışlarla bu ilişkileri zedelememek lazım. Hatırlarsanız Ermeni meselesinde de bir kriz yaşanmıştı geçtiğimiz aylarda. Bunları biriktirince tabi üzerinde ciddiyetle durmak gerekiyor. Bu gerilimi daha da artırmadan mutlaka oturulup konuşulması gereken bir durum söz konusu. Almanya’nın bu tutumunu açıkçası kınıyorum.”