AYDINPOST HABER SERVİSİ- Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından her yıl düzenlenen halk oyunları yarışmasının il içi ayağı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Yarışmaya Aydın genelinden 7 okul ve federasyona bağlı 9 kulüp katıldı. Saat 12.00’de başlayan yarışmanın ilk bölümünde ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri Ege Bölgesi’nin yöresel halk oyunu olan zeybek oyununu sahneledi.

 

Gençler, yıldızlar ve minikler olarak 3 ayrı kategoride yarışan takımlar, birinci olarak gruplara gitmeye hak kazanmaya çalıştı. 7 okul ekibinin gösterisini değerlendiren hakem heyetinin kararı doğrultusunda, gençlerde Aydın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi birinci, Mimar Sinan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ikinci, Yüksel Yalova Güzel Sanatlar Lisesi üçüncü oldu. Yıldızlar dalında yarışmaya tek takım olarak katılan Mustafa Kiriş Ortaokulu gruplara gitmeye hak kazandı. Miniklerde Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu birinci oldu.

Yarışma sonrasında  birincilik kazanan takımlara madalya, kupa ve başarı belgesi verildi.

 

HALK OYUNLARI OKULLARDA TEŞVİK EDİLMELİ

 

Yarışmayı düzenleyen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Aydın İl Temsilcisi Tolga İlbaş, katılımın az olduğunu belirterek halk oyunlarının okullarda teşvik edilmesi gerektiğini söyledi. İlbaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Federasyonumuzun 2017 yılı faaliyet programı çerçevesinde Aydın il yarışmasını düzenledik. Milli Eğitim'e bağlı 7 okulumuz ve federasyonumuza tabi 9 kulübümüzle yarışmaları gerçekleştirdik. Buradan çıkan okullar, kendi kategorilerinde grup yarışmalarına katılacak. Grup birincileri, Türkiye finallerine gidecek. Geçen sene farklı kategorilerde Türkiye birinciliği ve ikinciliği kazandık. İlimiz bu açıdan çok şanslı ama katılım çok düşük. Aydın’da kaç tane okul var ancak yarışmaya ilçelerden dahil sadece 7 okul katıldı. Bunun daha da artırılmasını ve teşvik edilmesini istiyoruz. Eğitim müfredatına halk oyunları dersinin seçmeli ders olarak konulmasını istiyoruz.