Hangi meslek grubunda olursanız olun hayal gücünüzü kullanma ve yaratıcılığınız sizi hayatta ve kariyerinizde bir adım öne çıkaracaktır. Her ne kadar doğuştan gelen özelliklerin etkisi önemli olsa da uzmanlar, hayatınızda edineceğiniz alışkanlıklarla yaratıcılığınızı ciddi oranda artıracağınızı belirtiyor.

Bolca Okuyun

Kitap okumak zihinsel bir faaliyet olması nedeniyle dünyaya bakış açınızı değiştirecek alışkanlıklardan biri. Roman, öykü, deneme kısacası elinize geçen nitelikli her türlü metni okuyarak beyninizi sürekli aktif tutabilirsiniz. Hayal gücünüzü beslediğiniz için de yaratıcı düşünme kabiliyetiniz artacaktır. Yaratıcılığı ifade etmede de yine kitap okumanın faydasını göreceksiniz.

Yeni Yerler Görün

Yaratıcılığın artması için ufkunuzun geniş olması gerekiyor. Bakış açınızı değiştirecek, dünyanızı geliştirecek etkinliklerden biri de gezmek. Düzenli olarak yaptığınız geziler, yeni yerler keşfetmenizi sağlayacak. Böylece daha geniş bir düşünce dünyasında yer alacaksınız.

Kendinize Zaman Ayırın

Kendinizle baş başa kalmak, zihninizi dinlendirdiği gibi düşüncelerinize kulak vermenizi de sağlayacaktır. Bu nedenle yoğun iş temposundan zaman ayırarak iç sesinizi dinlemelisiniz. Böylece gördüklerinizi, düşündüklerinizi kısacası yaşadıklarınızı yaratıcılığa dökebilirsiniz.

Ezberlemeyin, Anlayın

Kendinize ait özgün bir fikir elde etmek için beyninizi olabildiğince aktif tutmanız gerekiyor. Bunun için de anlamanız oldukça önemli. Tarih boyunca filozofların üzerinde durduğu konulardan biri olan anlamak, bilmekten de önde geliyor. Ezberlemek ve kodlamak yerine, mantığı kavramak kendi düşüncelerinize yön vermenizi sağlayacaktır.

Hareketlenin

Yapılan pek çok bilimsel araştırma, spor yapan insanların yapmayanlara göre daha hareketli bir zihinsel yapıya sahip olduğunu gösteriyor. Spor yapmak, sadece kaslarınızı değil beyninizi de çalıştırıyor. Ayrıca bu süreçte kötü düşüncelerden uzak kaldığınız için pozitif noktalara odaklanıyor ve yeni bir bakış açısına sahip olabiliyorsunuz.

Az Ama Verimli Çalışın

Yoğun çalışma temposu ve saatleri yerine az ancak nitelikli çalışmaya zaman ayırın. Böylece düşünmek için daha çok zamanınız olacaktır.

Örnekleri İnceleyin

Alanınızla ilgili yeni bir noktaya dikkat çekmek istiyorsanız ilgili konuda yapılan diğer çalışmaları inceleyin. Hangi noktalara dikkat çekilmiş, hangi bölümler üzerinde durulmamış bunları tespit edin.

Eleştirilere Kulak Verin

Yaptığınız işlerle ya da eylemlerle ilgili yakın çevrenizden gelen önerilere kulak verin. Tavsiyeler, gelişmenize ve hayal gücünüzü verimli kullanmanıza yardımcı olacaktır.