Sadık Atay, düzenlediği basın toplantısında referandumu değerlendirdi. Toplantıya Kadın Kolları Başkanı Demet Pilevneli, Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yanık, İl Başkan Yardımcısı Ahmet Celal Kavcar ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Sadık Atay yaptığı açıklamada, "Evetin en hayırlısı oldu" dedi. Referandum süreci boyunca AK Parti olarak yaptıkları çalışmalarda referandumu parti meselesi olarak görmediklerini açıkladıklarını ifade eden Atay, şöyle konuştu: "Bu mesele AK Parti'nin değil milletin meselesi. MHP ve CHP'nin de içinde bulunduğu hayır ittifak cephesi referandum sürecini siyasallaştırmaya çalıştı. Biz ise vatan millet meselesi olarak baktık. Burada hayır diyen vatandaşlarımızda, referandumdaki maddelerin değerini
anlayacaklar. Evet diyen de, hayır diyen de bu maddelerden yararlanacak. Türkiye çok güzel noktalara gelecek. Eğer sonuç olumsuz olarak algılansa borsa tavana vurur muydu? Tüm dünya Türkiye'yi takip ediyor. Evetin en hayırlısı oldu."
Aydın'daki referandum sürecine de değinen AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, şunları söyledi: "Şükürler olsun kazasız belasız bayramı ve referandumu atlattık. Bu konuda Sayın Valimiz Hüseyin Avni Coş'a ve Emniyet Müdürümüz Tacettin Kurt'a teşekkürlerimi sunuyorum."
Aydın'da seçim analizi yaparken dikkatli olmak gerektiğini kaydeden Atay, hayır ittifak cephesi olarak adlandırdığı kesimin Aydın'da son 2 seçimde aldığı toplam oy oranının yüzde 70 civarında olduğuna dikkat çekti. Atay, konuşmasında "10 gün boyunca siyasete, yürütmeye müdahale etmemesi gerekenler Aydın'da geziler düzenledi. Hayır ittifak cephesi, işi siyasallaştırıp referandum çalışmaları yaptı. Kara propaganda yöntemi ile siyaset yaptılar. Son iki seçimde muhalefet partilerinin oyları yüzde 70 ve üstü
iken şimdi yüzde 64'e geriledi. Kim kayıpta, kim kazançta bunu halkımıza bırakıyorum. Kaybedenlerin silkelenmesi lazım" dedi. Atay, referandum süreci boyunca Aydın'dan çıkacak evet-hayır oylarının oranını tahmini olarak basına vermediğini ifade ederken sözlerine şöyle devam etti: "MHP Aydın Milletvekili Sayın Ertuğrul Kumcuoğlu yüzde 90, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti yüzde 75 hayır oyu çıkacağını belirtiyordu. Söylemleri ile başarılıyız diyorlarsa bunu kendilerine bırakıyorum. Aydın'ın bütün ilçelerinde
muhalefet düşüşte."
HAVAİ FİŞEKLERİ DEPOLARA KALDIRDILAR
Sadık Atay, gazetecilerin, "Aydın'da çok gergin bir referandum süreci geçti, ancak referandum gecesi Aydın'da iki tarafta kutlama yapmadı" sorusuna şöyle cevap verdi: "Bizim böyle bir siyasi ahlakımız yok. Bunu kutlayacak olan halkımızdır. Ancak bazı yerlerde İncirliova'da, Dalaman'da hazırladıkları havai fişekleri depolara kaldırdılar."
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş'un icraatlarıyla referandumda evet oyunu düşürdüğü konusundaki iddiaları siyasal edepsizlik olarak niteleyen Sadık Atay, "Sayın valimizin bu şekilde siyasal sürecin içine atılmasını anlayamıyorum. Eğer böyle bir şey düşünülüyorsa durum vahimdir" dedi.