CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, kayıp trilyon dosyasının 6 aydır kimlerin talimatı ve hangi gerekçeyle gizlendiğini sordu.

CHP'li Kart, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Adalet Bakanlığı'nın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 7 Ocak tarihinde gönderdiği Kayıp Trilyon dosyasını 12 Haziran'a kadar beklettiğini savundu. Türkiye Cumhuriyeti yönetimi adına ibret verici bir süreç yaşandığını kaydeden Kart, siyasi iktidarın nelere tenezzül edebileceğini gösteren vahim bir olayın söz konusu olduğunu öne sürdü. Adalet Bakanlığı'nın, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü de ilgilendiren bu dosyaya ilişkin 24 Mart tarihinde verdiği ilk önergeye 45 günlük sürede cevap vermediğini kaydeden Kart, "Bugüne kadar suskun kalan ve bu şekilde keyfi davranışla sorumsuzluk örneği gösteren Adalet Bakanlığı, olayın tarafımızdan ısrarla takibi ve kamuoyuna mal olması karşısında dosyayı daha fazla sümenaltı edememiştir" dedi. Kart Bakan Şahin'e şu soruları yöneltti:
"Dosya, 6 aya yaklaşan bir süre içinde hangi gerekçe ile kimlerin talimatıyla gizlendi? Adalet Bakanı, 24 Mart tarihli önergemize cevap vermek için 30 günlük ek süre talep etmesine rağmen neden cevap vermemiştir? Tüm bu gelişmeler, sürecin, Adalet Bakanlığının bilgisi dahilinde olduğunu göstermesine rağmen, bakan gerçekleri ve olayın sorumlularını neden gizlemektedir? Adalet Bakanı, kamuoyunu bilgilendirmek ve tatmin etmek amacıyla, bu işin sorumlusu olanlar hakkında gerekli idari ve adli süreci başlatma cesareti ve kararlılığını gösterebilecek midir?"

ANKA