Tereyağı ve sade yağın üretimi, muhafazası, ambalajlanması, depolanması, taşınması ve pazarlanması için uygun tekniklerin ve hijyenik standartların belirlenmesi amacıyla bir düzenleme yapıldı. Bu düzenleme çerçevesinde, tuz ilavesi yapılmamış tereyağının süt yağı oranının en az yüzde 82 olması gerekliliği getiriliyor. Ayrıca, çeşni maddesi kullanılmayan tereyağında aroma vericilerin kullanılamayacağı belirtiliyor. Düzenleme kapsamında, ürünlerde manda sütü aroması gibi süt ve süt ürünleri aroma vericilerinin de kullanımı yasaklanıyor.

Yöntem belli oldu: Kırkayak ve kulağakaçan böceklerinden kurtulmanın yolu! Oysa bu kadar basitmiş Yöntem belli oldu: Kırkayak ve kulağakaçan böceklerinden kurtulmanın yolu! Oysa bu kadar basitmiş

Ürünlerin etiketleme, ambalajlama ve işaretleme yönergeleri de tebliğ taslağıyla yeniden düzenleniyor. Buna göre, ürünlerin etiketinde gıda adının ön planda olması gerekiyor. Ürünlerin içerdiği süt yağı miktarları ise gıda adının yanında ve en az gıda adıyla aynı puntolarda belirtilmeli. Çeşnili tereyağlarında kullanılan çeşni maddeleri de gıda adıyla birlikte belirtilmeli.

Ürünlerin taşınması, depolanması ve tüketiciye sunulması sırasında sıcaklığın en fazla 6 santigrat derece olması gerekiyor. Tebliğe uymayan işletmelere idari yaptırımlar uygulanacak. Gıda işletmecileri, 31 Aralık 2024 tarihine kadar düzenlemenin gerekliliklerine uyum sağlamak zorunda. Ancak bu tarihten önce etiketlenen veya piyasaya sürülen ürünler raf ömürleri boyunca piyasada bulunabilecekler.

Bu düzenleme, tüketicileri korumak ve ürünlerde taklit ve tağşişe karşı önlem almayı amaçlıyor.