Maliye Bakanlığı, kapatılan Refah Partisi"ne 1997 yılında yapılan 1 milyon YTL"lik yardımın iade edilmeyerek harcanmış gibi gösterildiği iddiasıyla açılan alacak davasını kaybeden Erbakan"ın da aralarında bulunduğu 75 kişi hakkında icra takibi başlatmıştı. 4 aydır devam eden işlemler sırasında bilirkişiler tarafından mal varlığına biçilen değerden memnun olmayan Erbakan"ın, avukatları kanalıyla bilirkişi raporlarına itiraz ettiği öğrenildi.

Balgat"taki konutun değeri

Erbakan"ın, 2"si İstanbul Fatih"te olmak üzere Ankara Çankaya"dakilerle birlikte 4 dairesi, Balgat"ta konutu, Altınoluk"ta yazlığı ve Ankara Mesa"da arsası bulunuyor. Sözkonusu gayrımenkullere ihtiyati tedbir konulmasının ardından Başbakanlık görevi sırasında da kullandığı Balgat"taki bahçe içindeki tripleks konutuna 3 milyon 450 bin YTL değer biçildi. Konutun değerinin yüksek olduğunu savunan Erbakan"ın, bunun çözümü olarak bankalardan teminat mektubu arayışına girdiği söylendi.

Ankara 6. Asliye Hukuk Mahkemesi kararında, aralarında Erbakan"ın da bulunduğu 75 kişi için faiz ve vekalet ücretiyle birlikte toplam 11,5 milyon YTL"lik borç çıkarılmıştı. Aradan geçen sürede faizlerle birlikte bu miktarın 12 milyon 100 bin YTL"ye yükseldiği öğrenilirken, Yargıtay"daki temyizin de sürdüğü bildirildi. Vatan