Didim Ziraat Odası Meclis Salonu"nda yapılan toplantıya Didim Ziraat Odası Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir, Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve meclis üyeleri katıldı.
Toplantıda Çine Barajı"nın son durumu hakkında bilgiler veren Ahmet Çetin, “Bu toplantıda Hollanda"dan gelen heyet Büyük Menderes Nehri ve Çine Barajı"nın suyunun tutulmasıyla ilgili yapılan çalışmalarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bizlere de bu konuda bilgiler aktarıldı. Önümüzdeki günlerde yine bu tür toplantılar yapılacağını öğrendik. Özellikle bu toplantıda ele alınan Çine Barajı gerek ilimiz gerekse Didim için çok önemli, İlçemizin hemen tarım hem de İçme suyu açısından Çine Barajına ihtiyacı var. Bu konuda yakın şekilde çalışmaları takip edeceğiz” dedi.
Toprak analizi yaptıran çiftçilere dekar başına verilecek 2,25 TL destekleme konusunda da bilgiler veren Çetin, “Toprak analizinin amacı toprağın kalitesini ortaya çıkarmaktır. Bu anlamda çiftçilerin toprağın yapısını bilmek önemli, çiftçimiz bu şekilde toprağına ne kadar ilaç atacak, ne kadar gübre atacak ya da toprağına hangi ürünü ekecekleri konusunda bu şekilde bilgi ediniyor. Bu anlamda çiftçinin toprağının özelliklerini bilmesi gerekiyor. Devletimizde bu işlemi yaptıranlara dekar başına 2,25 TL destek veriyor” ifadelerini kullandı.
Organik tarım yapmak isteyen üreticilere verilecek olan dekar başına 18 TL"lik destekleme konusunda bilgiler veren Bahattin Gökdemir de, Organik tarım yapmak isteyen üreticilerimizle ilgili olan bu desteklemede üreticilere 18 lira dekar başına destek veriliyor. Bu destekleme için son başvuru tarihi 7 Nisan"da sona erecek” diye konuştu.