Akıllı telefon pazarının önemli üyelerinden birisi olan Xiaomi, geçtiğimiz günlerde onuncu yılına özel bir etkinlik düzenledi. Bu etkinlik töreninde karşımıza çıkan Xiaomi Redmi K30 Ultra, fazlasıyla beğenilmiş ve takdir toplamıştı. Yalnızca Çin'de satışa sunulan cihaz, şimdi de satış rakamları ile gündeme gelmeyi başardı. Satışa sunulduğu ilk gün bir rekora imza atan model, kapış kapış gideceğinin sinyallerini de şimdiden vermiş oldu.

Şu anda yalnızca Çin pazarı için piyasaya sürülen Xiaomi Redmi K30 Ultra, ülkede büyük bir ilgi ile karşılandı. Söz konusu telefonun stokları satışa sunulduğu gün tükendi ve Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi de konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Şirkete göre cihaz ilk gününde 100.000 adet satış sayısına ulaşmayı başardı ve bu yalnızca bir dakika içerisinde gerçekleşti. Buna göre Xiaomi Redmi K30 Ultra stokları çok kısa bir süre içerisinde erimiş oldu.



6.67 inç boyutundaki bir ekran ile gelen model, gücünü ise MediaTek üretimi olan Dimensity 1000+ yonga setinden alıyor. Bu işlemciye 6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor ancak dileyenler için 8/128 GB, 8/256 ve 8/512 GB gibi versiyonlar da seçenek olarak sunuluyor. Cihazın arka tarafında ise dörtlü kamera kurulumu söz konusu. Bu bölümde 64MP ana kameraya 13MP, 5MP ve 2MP'lik diğer kameralar eşlik ediyor. Modelin selfie kamerası ise pop-up şeklinde ve 20MP çözünürlüğünde. Kısacası Xiaomi Redmi K30 Ultra her şeyiyle kullanıcılarına iyi bir deneyim vadediyor.