Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Xiaomi geçen günlerde markanın yeni üst düzey cep telefonları olan, Xiaomi 11T ve Xiaomi 11T Pro'yu duyurdu. Büyük haber, HyperCharge teknolojisinin Pro sürümünde kullanılmasıydı.

Söz konusu teknoloji, uzun zamandır beklenirken aynı zamanda da ağır bir şekilde eleştirilmişti. Bunun nedeni ise birçok kullanıcının 120W şarjın 5.000 mAh kapasiteye sahip pil ömrünü düşürebileceğine inanmasıydı.



HyperCharge teknolojisi ile cihaz, cihazın kutusunda bulunan ultra hızlı 120W şarj cihazı sayesinde sadece 17 dakikada tamamen şarj edilebiliyor. Batarya noktasında, Xiaomi 11T ve 11T Pro hızlı şarj destekli 5.000 mAh bataryaya sahip. Ancak 11T Pro modeli için 120W genel tasarım HyperCharge desteği barındırıyor.

Xiaomi 11T Pro lansman etkinliği sırasında şirket, cihazın yeni teknolojiye karşı güvenliğini sağlamak için çok sayıda test yapıldığını belirtti. Çinlilere göre, cep telefonu sıcaklığı gerçek zamanlı olarak izlemek için dokuz sensöre, TÜV Rheinland güvenlik sertifikasına sahip olmanın yanı sıra şarj için 30'dan fazla güvenlik mekanizmasına sahip.

Şirket ayrıca, akıllı telefonun pil bozulmaya başlamadan önce 800 şarj döngüsüne dayanabileceğini ve bunun pazar ortalamasından daha yüksek bir sayı olduğunu iddia ediyor. Şirkete göre, mevcut cep telefonları 500 döngüden sonra şarj tutma kapasitelerini kaybetmeye başlıyor.



Xiaomi uluslararası iletişim başkanı Daniel Desjarlais üreticinin test aşaması hakkında şunları söyledi. "Genellikle, test ettiğimiz pillerle bu şarj seviyesinde, 800 şarj döngüsünden sonra hala yüzde 80 pil ömrüne sahip olursunuz. Kalan yüzde 20'lik kısım için "oh, yüzde 20 kaybediyorum" gibi görünebilir, ama bu neredeyse tüm şarj teknolojilerinin döngü ortalamasıdır. Ve çoğu insan için 800 döngü, iki yıllık kullanıma eşdeğer ömürdür."

Xiaomi 11T Pro, 120 watt hızlı şarj teknolojisine sahip ve şirkete göre, akıllı telefon sadece 17 dakikada yüzde 100 şarj oluyor. Hızlı şarja ek olarak, Mi 11T ailesinin pilinde başka bir özellik daha var; düşük sıcaklık ortamında şarj desteği mevcut. Xiaomi'ye göre, model -10 ° C gibi sıcaklıklarda bile şarj edilebiliyor.