Türk Milliyerçiliğinin efsane lideri, Milliyetçi Hareket Partisi ve Ülkü Ocaklarının kurucusu, Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 12.yılı münasebetiyle Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanlığı tarafından anma programı düzenlendi.
Programa Aydın Ülkü Ocakları İl Başkanı Burak Pehlivan, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, MHP Merkez İlçe Başkanı Mukadder YILMAZ, MHP Aydın Belediye Başkan Adayı Hüseyin AKSU, ülkücüler ver çok sayıda aydın halkı katıldı.
Burak Pehlivan, "Bugün, Merhum Başbuğumuzun Hakk'ın rahmetine kavuşmasının onikinci yıldönümü
O büyük dava ve devlet adamının, Türk Dünyasının Başbuğunun aramızdan ayrılışının beşinci yılında fikir ve eserlerinin anlam ve önemini bir kez daha idrak ediyoruz. Rahmetli Başbuğumuzun bütün hayatını adadığı, hizmetinde olmaktan büyük bir onur ve gurur duyduğu Türk Milleti bugün O'nu yine rahmet ve minnetle anmaktadır. Türk milliyetçiliği davası, Rahmetli Başbuğumuzun önderliğinde büyük bir fedakârlıkla ve ileri görüşlülükle yükselmiş, bugünlere ulaşmıştır.
Bir çok büyük sınavdan yüzakıyla ve başarıyla çıkan bu gönül ve ülkü hareketi, bugün yeni bir çağda tarihî misyonuna uygun bir şekilde mücadelesine devam etmektedir. Milliyetçi duyarlılıklara sahip fikir ve siyaset adamlarını diğerlerinden ayıran en önemli özelliklerden biri, ülke meseleleriyle yakından ilgilenmeyi ve dertlenmeyi hayat felsefesi haline getirmeleridir" dedi.
Pehlivan, "Bugün, dünyanın içinde bulunduğu durum ve ülkemizin sahip olduğu konum, hiç şüphesiz Ülkücülerin her zamankinden daha fazla gayretli ve bilgili olmalarını zorunlu kılmaktadır.
Küreselleşme sürecinin uluslararası ilişkilerden günlük hayatımıza kadar her alanda ve her konuda etkisini hissettirdiği bir dönemde, Türkiye sevdalılarına büyük görev ve sorumluluklar düştüğü kesindir. Bunun için, Ülkücü hareket, Türkiyemiz ve milletimiz için vazgeçilmezdir.
Bu tarihî önem ve değer, millî, ahlakî ve demokratik duruşumuzun tabiî sonucudur.
Çünkü bu duruş, milletimizin müşterek değer ve özlemlerinin bir yansıması, Türk vatanının sonsuza kadar varoluşunun yılmaz savunuculuğudur.
Çünkü bu duruş, istikrar içinde kalkınma davasının, onurlu dış politika mücadelesinin değişmez adıdır. Rahmetli Başbuğumuzun, gelecek nesillere ulaştırmak üzere bizlere emanet ettiği değerler, hassasiyetler ve ideallerdir. Bu temel değerler ve hedefler her zaman korunacak ve bizlere yol gösterecektir. Bunları yaşatmak, geliştirmek ve gelecek nesillere teslim etmek de, hepimizin görevidir. Bizler, bu görevi en iyi şekilde yerine getirmek, lider ülke Türkiye'ye ulaşmak için vargücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.
Yüce Allah'ın izni, Türk Milleti'nin desteği ve sizlerin görev ve sorumluluk bilincinizle bunları başaracağımıza olan inancım tamdır. Bu duygularla, hepinizi sevgi ve saygıyla kucaklıyor, Muhterem Başbuğumuza, aziz şehitlerimize, hakka yürüyen dava büyüklerimize ve mücadele arkadaşlarımıza Yüce Allah'tan bir kez daha rahmet ve mağfiret diliyorum" dedi.
Her yıl 4 nisan tarihinde yapılan Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş'i anma programı Aydın Halkından büyük ilgi gördü. Program Atatürk Meydanında lokma dökümüyle ve akşam düzenlenen programla devam etti.
Aydın Ülkü Ocakları İl Binası "Başbuğ Alparslan Türkeş" Konferans Salonunda düzenlenen geceye Saygı duruşu ve İstiklal Marşıyla başlanıldı. Vefatının 12.yılı sebebi ile Başbuğ Alparslan Türkeş'in Hayatı'nın sinevizyon gösterisi salonda duygulu anlar yaşattı. Şiir dinletisiyle devam eden gece Aziz Şehitlerimiz ve Başbuğ Türkeş için yasin-i şerif okunarak son buldu.