Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Aydınpost'a abone olun

Aydınpost'a Google News'te abone olun

Sedat Peker bir süredir Türkiye medyasında gündemden düşmüyor. Çektiği videolarla trend olan isim, şimdi tekrar sosyal medya hesaplarına erişimin engelleneceği iddası ile gündemde.

Bugün iddialara göre Sedat Peket'in YouTube'a yüklediği videolar nedeniyle Twitter ve Instagram gibi sosyal medya hesapları kapatıldı, ancak ülkemizde söz konusu platformların temsicilikleri olmasına rağmen, bu kapatma kararı hala uygulanmadı. 

Haber, bilişim hakları uzmanı Yaman Akdeniz'den geldi. Sedat Peker'in sosyal medya hesaplarının kapatılması için gerekçe ise  'milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması' olarak açıklandı. Ancak Akdeniz, kararın henüz uygulanmaya konulmadığını kaydetti.



Yaman Akdeniz ayrıca hesabında "Sedat Peker'in YouTube kanalı ve bazı videoları ile Twitter ve Instagram hesapları, millî güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle erişime engellendi. İlgili platformların Türkiyede temsilcilikleri olmasına rağmen hakimlik kararı henüz uygulanmadı." ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda gelen yeni bir kanunla Twitter, Youtube ve Instagram gibi platformlar Türkiye'ye temsilci atadı. Yaman Akdeniz açıklamalarına şu ifadelerle devam etti: "Türkiye'de Twitter, YouTube ve Instagram'ın artık yasal temsilcileri var. Bu yasal temsilcilikleri Türkiye talep etti ve geçen sene 5651 sayılı Kanun değişti. Sözde bu platformlar "dize geldi". Türkiye ise uygulamada bu platformlara söz geçiremiyor." Sedat Peker cephesinde neler olacağı henüz çok muamma, bekleyip göreceğiz.