Aydın İl Tarım Müdürlüğü tarafından Haziran ayı Gıda Güvenliği Çalışmaları kapsamında 5179 Sayılı Gıda Kanunu ve ilgili yönetmeliklere bağlı olarak gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerleri denetime tabi tutuldu. Bu denetimlerin yanı sıra Didim"de faaliyet gösteren toplu tüketim yerlerinden de kırmızı et ve et ürünlerinden serolojik muayene amaçlı numuneler alındı.
Satış ve toplu tüketim yerleri ile ilgili 751 denetim gerçekleştirilerek, 125 adet numune alınıp, incelendi. Satış ve toplu tüketim yerlerinden mevzuata uygun olmayan 13 adet işyerine toplam 14 bin 872 TL idari para cezası uygulandı. Numune analiz sonucu olumsuz çıkan 1 adet işyeri hakkında ise suç duyurusunda bulunuldu.
Gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemeler üreten işyerleri ile ilgili 255 denetim gerçekleştirilerek, 21 adet numune alındı. Un ve unlu mamüller ile pastacılık ürünleri işyerlerinden 5 adet, yaş sebze ve meyve işleme tesislerinden 1 adet, et ve et ürünleri üreten işyerlerinden 1 adet, yaş meyve ve sebze üreten işyerlerinden 1 adet, kuru meyve üreten işyerlerinden 1 adet ve tasnif dışı gıdalar üreten işyerlerinden de 1 adet olmak üzere toplam 12 adet işyerine 33 bin 191 TL idari para cezası uygulandı.Ayrıca üretim şartları uygun olmayan 2 adet işyerinin faaliyetine son verildi.
ALO Gıda 174 hattına Haziran ayı içerisinde 37 adet şikayet ulaştı. Bu ihbar ve şikayetlerden 22 tanesi ay içerisinde sonuçlandırılırken; mevzuata uygun olmayan 4 adet işletmeye yasal işlem uygulandı. Numune analiz sonucu olumsuz çıkan 1adet işyeri hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.- iha