Vali Hüseyin Avni Coş başkanlığında gerçekleşen Aydın İl Koordinasyon Kurulu toplantısından çıkan sonuçları incelediğini ifade eden DP İl Başkanı Engin Polat, “Toplantıda konuşulan ve açıklanan sonuçlar içler acısı. Yatırımlar tartışılmamış, Aydın ilinin ihtiyaçlarını belirlenmemiş ve inadına uzun yıllardır hükümetin eline dolandırdığı İkizdere Barajı"nın tamamlanması konuşulmuş ve başarı diye anlatılmıştır. Ben bu güzel ilimiz bizim iktidar dönemlerinde, bu hükümetin uzun yıllardır bitiremediği barajları çok kısa sürede bitirdiğimizi hatırlatırım. Ayrıca kurul Aydın sanayisinin çöküşünün incelenmesi, işsizlik, turizm gelirleri ve turizme ayrılan pay, tarım desteklenmesi ve tarım için kriz masalarının oluşturulmaması, jeotermal ve diğer enerji kaynaklarının kullanılmaması gibi konuları tartışmamıştır” dedi.
Aydın"daki oda ve sivil toplum örgütü başkanlarının Aydın ekonomisini rahatlatıcı projeleri hazırlayıp koordinasyon kuruluna sunması gerektiğini savunan Polat, “Bu işler artık her gün bir adım geriye giden Aydın için çok önemlidir. Bu konuda oda başkanlarına büyük iş düşüyor. Bazı oda başkanları siyaset yapmak yerine sorumluluklarını yerine getirmek zorundadırlar. Ayrıca çiftçimiz son zamanlardaki sel baskınlarında büyük zarar görmüştür. Buna karşın hükümetin bu konuda almış olduğu karar büyük bir ayıptır. Zararın ödenmeyeceğini açıklamışlardır. Aydın"ın Vekil Sayın Ahmet Ertürk"ü göreve davet ediyorum. Bu halk sizi bu günler için Meclise göndermiştir” şeklinde konuştu.
Aydın"da turizmin büyük bir sorun olarak devam etmekte olduğunu öne süren Polat, “Yaptığımız çalışmalarda Kuşadası esnafı gelen turist sayısının azlığı ve girdi fiyatlarından dolayı rekabet edemez duruma gelmişlerdir. Yerli esnaf alınamayan önlemlerden dolayı acı çekmektedir. Özellikle Kuşadası"nda görev yapan taksiciler yeni çıkan yasadan dolayı büyük mağduriyet yaşamışlardır. Bu durumu çok gezen,çok konuşan ama ne işe yarayan belli olmayan Turizm Bakanını göreve davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“CHP JEOTERMALİ SEÇİM İÇİN KULLANDI”
Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu"nun jeotermal kaynakları yerel seçimler öncesi seçim malzemesi yaptığını ileri süren Polat, şunları söyledi: “Aydın"ımızın yaşa dışı bir önemli sorunda yerel Belediyeciliktir. Jeotermali seçim propagandası yapıp "Millete hoş geldin, doğalgaz" diyen Aydın Belediyesi CHP ve kankaları MHP Belediye Meclis üyeleriniz kınıyoruz”