Nazilli ilçesinde bir kişi, sokak ortasında bıçaklandı. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan şahıs yolda hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili biri bayan 3 kişiyi gözaltına aldı.
Cumhuriyet Mahallesi 173. Sokakta yürümekte olan 38 yaşındaki Muhammet Önbaş, DDY geçidi yanındaki su deposunun yanına geldiği sırada bir araçla yanına gelen kişiler tarafından bıçaklandı. Olay yerinde hareketsiz ve kanlar içinde yatan şahsı görenler durumu polise ihbar ederek yardım istedi. Olay yerine gelen polis ağır yaralı olan Muhammet Önbaş'ı hastaneye kaldırdı, şahıs yolda hayatını kaybetti.


YAKALANDILAR
Görgü şahitlerinin ifadeleri ve gelen telefon ihbarları doğrultusunda polis cinayeti işleyenlerin kullandığı 35 AC 4359 plakalı aracı aramaya başladı. İlk olarak plakanın kayıtlı olduğu şahsın evine baskın düzenleyen polis, M.K. (33) isimli şahsa satıldığını öğrenince bu defa M.K.'nın Yeşilyurt Mahallesi'ndeki evine baskın düzenlendi. Polis, evde M.K. ile birlikte dost hayatı yaşadığı 21 yaşındaki bayan B.T.'yi ve olay sırasında aynı araçta olduğu ileri sürülen B.B. isimli şahsı gözaltına aldı.
İlk sorgularının ardından adliyeye sevk edilen M.K., adam öldürmek suçundan, dostu B.T. de azmettirme suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Olay sırasında araçta bulunan ve cinayeti önlemeye çalıştığı öğrenilen B.B. (30) ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

 
OLAY ARAŞTIRILDI
Yapılan soruşturmalar sonucu, bir gazinoda garson olarak çalışan bayan B.T.'nin bir yıl öncesine kadar şu an cezaevinde tutuklu bulunan A.T. ile dost hayatı yaşadığı ve A.T.'nin de cinayette ölen Muhammet Önbaş ile arkadaş olduğu öğrenildi.
İddiaya göre, cezaevindeki A.T.'nin işlerini takip eden Muhammet Önbaş, yine arkadaşının talimatı ile B.T.'nin annesine, kızının başkaları ile arkadaşlık etmemesi konusunda A.T.'nin isteğini ilettiği, bu nedenle B.T.'nin de şu anki dostu M.K.'ya Önbaş'ı şikayet ettiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.