Kuşadası'nda 3. yaş turizmi turizm sektörüne sezon öncesi soluk aldırdı. Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Özçelik otellerinin sahibi Mehmet Oğuz Kabaçam Kuşadası İle İsviçre arasında üçüncü yaş turizmi köprüsü kurdu.
Sezon sonuna kadar her hafta en az 20'şer kişilik gruplar halinde Kuşadası'na gelecek olan turistlerin 20 kişilik ilk grubu ilçede kaldıkları bir hafta boyunca katıldıkları günübirlik turlarla ve halı, deri, kuyum alışverişleri ile turizmcilerin yüzünü güldürdü. İsviçreli zengin büyükanneler Meryemana evi, Artemis Tapınağı, Efes antik kenti, Tire pazarı, Priene-Milet-Didim, Pamukkale ve tekne turlarına katıldılar, bol bol halı, deri, kuyum, seramik aldılar.
Cenevre'de bir jimnastik kulübünün üyesi olan 20 zengin İsviçreli büyükanne kocalarını evde bırakarak Kuşadası'nda tatile geldi. İlçede konakladıkları bir hafta boyunca bir günü boş geçirmeyen büyükanneler Kuşadası'ndan hareketle düzenlenen günübirlik turların hepsine katıldılar. Hayli neşeli oldukları gözlenen grubun bazı üyeleri, deri ceket satın almaya gittikleri Naturel Deri'de mankenlerle birlikte podyuma çıktılar, halıcıda Türk düğümünün inceliklerini öğrendiler, Tire'de nargile ile tanıştılar, bol bol fotoğraf çektiler. Türkiye'ye ilk kez gelen büyükanneler, kendilerini, birbirinden güzel anılarla ayrıldıkları Kuşadası'nın fahri turizm elçisi ilan ettiler. İsviçre ile Kuşadası arasında 3.yaş turizmi köprüsü kuran Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı ve Kuşadası'ndaki Özçelik Otellerinin sahibi Mehmet Oğuz Kabaçam, ilk gelen grubun ülkemizden memnun ayrılmasının önemine değinerek, "En etkili reklam, gelip görenlerin yapacağı sözlü reklamdır. Gruplarımız her hafta sayıları giderek artarak gelmeye devam edecek" dedi.