Mazbatasını alan çiçeği burnunda Belediye Başkanı Eczacı Mustafa Büyükyapıcı kalabalık bir halk topluluğu ile görevi AK Parti"li Belediye Başkanı Emin Mete"den devraldı. Atatürk anıtına çelenk koyarak görevi devralan Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı eski başkan Emin Mete tarafından belediye binası önünde karşılandı. Buradaki devir teslim töreninde konuşan Emin Mete, Büyükyapıcı"ya yeni görevinde başarılar diledi.
Yapılan törende konuşan Karacasu"yun yeni Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı “Devraldığımız yatırımların bitirilmesi için gayret göstereceğiz. Bundan sonra da birbirimiz ile dayanışma içersinde olacağımız konusunda söz veriyorum. Kurumların bize verdiği yetki doğrultusunda Karacasu halkı hizmetlerden eşit ve adil yararlanacaktır. Bu kürsüden bunun sözünü veriyorum” şeklinde konuştu.
Büyükyapıcı daha sonra görevi kendisine devreden Emin Mete"ye plaket verdi. Yapılan törenlerin ardından makama çıkan Büyükyapıcı"yı kapıda belediye personeli karşıladı. Burada da personeli ile vedalaşan eski başkan Emin Mete Belediye"den alkışlarla uğurlandı.
Görevi devralan Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı"yı ilk tebrik edenler arasında eşi Belgin hanım ile, 11 yaşındaki oğlu Mert vardı. Eşine çiçek vererek tebrik eden Belgin hanım, misafirlerle ilgilenirken, oğlu Mert de babasının koltuğuna uzun süre oturarak ayrılmak istemedi. Tarihinde ilk kez 1977 seçimlerinde Karacasu"da CHP"den Belediye Başkanı seçilen eski başkan Süleyman Acun da Büyükyapıcı"yı tebrik ederek kendisine her zaman destek olacağını ifade etti.