Haziran'da yayınlanan Gürültü Yönetmeliği"nin ardından müzik kapanış saatinin “23:59”a alınmasından sonra Turizm bölgelerinde yönetmeliğe tepkiler gelirken yönetmeliğin uygulamaya sokulmasının ardından Didim"de eğlencenin kalbinin attığı Altınkum adeta hayalet şehre dönmüştü. Uygulamanın bir anda başlaması ve akabinde kesilen yüksek cezalar İşletme sahiplerinin tepkisini çekerken bugün Altınkum"da bir araya gelen işletme sahipleri sorunun çözülmesi noktasında fikir ve düşünceleri tartıştılar. Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay"ın da katıldığı toplantıya 40"a yakın işletme sahibi de yer aldı.
Atabay, toplantıda yaptığı açıklamada uygulamayla ilgili gerekli yerlerde dernek olarak toplantılara katıldıklarını, kanun ölçüsünde yapılacakları öğrenmeye çalıştıklarını dile getirdi. Atabay, çıkan yönetmelikte bölgelerin hassas ve çok hassas bölge olarak ayrıldığını ve Didim"in de çok hassas bölgede yer aldığını belirterek, “Genelgede 2011 yılının 6 ayının 4 üne kadar canlı müzik yayını yapan işletmelerin fiziki şartlarını yerine getirmesi gerektiği bildiriyor. Yani 1 yıl süre vermiş. Başka bir tebligatta mahalli yerel kurula verilmiş, orada da diyor ki git kontrol et uymuyorsa kapa demiş. Bu uygulama sadece Didim için değil tüm yerler için aynı. Bu konuyla ilgili şu an ne Kaymakamlık, ne Belediye bir açıklama yaptı. Şu an uygulama başladı. Bu uygulama şu ana kadar ses gürültüsüyle ilgili alınan en ciddi ve kararlı bir karar. Bu yönetmelikle ilgili Bakanlık düzeyinde dâhil görüşmeler var. Biz burada Didim olarak akıllı olmamız lazım. Yönetmelikte esneme ihtimali belki olabilir” şeklinde konuştu.
Toplantıda konuşan İşletme sahipleri ise hiyerarşik düzen içerisinde ilk olarak Kaymakamlık, ardından Valilik makamıyla görüşülerek durumun anlatılması noktasında görüş bildiren işletme sahipleri sorunun tüm turizm bölgelerini kapsadığını, gerekli görüşmeler yapılarak ortak bir eylemin yapılmasının ses getireceğini görüşünde birleştiler. Toplantıda ayrıca işletme sahipleri mağdurun kendilerinin olduğunu, konunun çözümü yargıda aranması noktasını da dile getirdiler. Toplantının sonunda Didim Ticaret Odası ve Esnaf Odası temsilcileri ile Didim Turizm Derneği Başkanı ve işletme sahiplerinin de yer alacağı heyetin Didim Kaymakamına ziyaret edip sorunun ele alınması konusunda karar alındı. iha