Günümüzde Instagram sadece fotograf paylaşmak için değil para kazanmak için de kullanılan bir yerdir. Bu uygulamayı kullanmak kolay iken bazen olumsuz durumlar ile de karşılaşmak mümkündür. İnstagram hesabım kapatıldı sorunu da bunlardan sadece biridir. Doğru kullanıldığı zaman hiçbir sorun ile karşılaşılmayacaktır. Ancak bazen böyle problemler ile karşılaşılabilir. Bu sorunlar ile karşılaştığınız zaman uzman ekibimiz ile iletişime geçebilir ve ücretli yardım alabilirsiniz. Bunun için aşağıdaki iletişim numarasına ve hesaba ulaşabilirsiniz:

Aklınıza takılan sorularınız ve sosyal medya hakkındaki tüm merak ettikleriniz için bu numarayı arayabilir ve hesap ile iletişime geçebilirsiniz.

Uzmanlarımızdan destek almak için;

Whatshap: 0 541 379 39 68

Instagram: @is.pektas

Instagram Hesabım Neden Kapatıldı?

Instagram kullanıcı sayısı dünya üzerinde oldukça fazladır. Bu kadar kullanıcının olduğu yerde tabiki belirli kurallarının da olması gerekir. Bir düzen olması için bu kurallar ve denetimler şarttır. Instagram hesabınızın kapatılma sebebi de bu düzenlere uymamanız olmaktadır.

Bu uygulamanın bir algoritması vardır. Arka arkaya yapılan takip istekleri, arka arkaya yapılan beğeniler ve yorumlar bu algoritma tarafından algılanmaktadır. Robot olarak algılanan bu durum sonucunda hesaplar da kapatılabilir. Kapatılan İnstagram hesabı nasıl açılır diye soruyor iseniz aşağıdaki seçeneklere bir göz atabilirsiniz:

  • Öncelik ile satın alınan takipçiler yine bu algoritma tarafından algılanmaktadır. Hesabın daha aktif olması ve daha çok kişinin sizi takip etmesi için aldığınız bu sahte takipçiler sonrasında hesabınızın kapatılmasına neden olabilir.
  • Bot takipçiler gibi satım alınan sahte beğeni ve yorumlar da algoritma tarafından algılanmaktadır. Bu neden ile de hesabınız kapatılmaktadır.
  • Hesabınızın şikayet alması da bir başka sebep olabilir. Instagram belirli aralıklar ile hesapların şikayet alıp almadığını kontrol eder. Fark ettiği zaman ise hesabınızı kapatır.
  • Instagramda yaptığınız paylaşımlar önemlidir. Topluluk kurallarına uygun olması gerekir. Herhangi yaptığınız bir paylaşım bu kurallara uymaz ise hesabınız kapatılır.

Hesabınızın kapanmaması için yukarıdaki maddeleri yapmamanız gerekir. Kısacası aşağıdaki maddeleri yapmalısınız:

  • Hesabınızı büyütmek için sahte takipçi satın almayın
  • Daha çok takipçi çekmek için bot beğeni ve yorum satın almayın
  • Paylaşımlarınızın topluluk kurallarına uygun olmasına dikkat edin
  • Şikayet almamaya özen gösterin

Instagram Hesabımı Nasıl Geri Alabilirim?

Yukarıdaki herhangi bir sebepten ötürü hesabınız kapanmış olabilir. Peki İnstagram hesabım nasıl geri açılır ? Bunun için öncelik ile belirli aşamaları yerine getirmelisiniz. Instagram hesabının kapandığını hesabınıza giriş yaptığınız zaman öğrenebilirsiniz. Karşınıza bir uyarı metni çıkacaktır. Bu metinde neden hesabınızın kapandığı da yazmaktadır.

Hesabınızı geri açmak için şu adımları takip etmelisiniz:

  • Hesabınıza giriş yapınız.
  • Karşınıza çıkan uyarı metninin altında yer alan daha fazla bilgi yazılı alana tıklayınız.
  • Karşınıza bir form çıkacaktır. Bu formu doldurunuz.
  • Bu formu Instagram ekibine gönderiniz.
  • Sıradaki işlem ise ekibin bu formu incelemesi ve size geri dönüş yapmasıdır.