HAS Parti Aydın Merkez İlçe Teşkilatı 1. Olağan Kongresi, Menderes Parkta kalabalık bir partili katılımı ile gerçekleştirildi. Kongreye HAS Parti Kurucular Kurulu üyesi Ali Aktaş, AK Parti Aydın İl Başkanı Ahmet Kürşat Uğur, HAS Parti Aydın Kurucu İl Başkanı Ömer Özmen, İlçe Başkanları, Kadın ve Gençlik Kolları üyeleriyle delegeler katıldı.
Kongrede bir konuşma yapan Ali Aktaş, HAS Parti tarafından gerçekleştirilen Anayasa anketinin sonuçlarını değerlendirdi. AKtaş, kalkın yeni bir anayasa yapılması konusundan mutabık olduğunu söyledi. Türkiye’de rakamlarla çizilen pembe tabloların aslında hiçte anlatıldığı gibi olmadığı belirten Aktaş; “Ülke cari açık ve borç sarmalı içinde her geçen gün daha sıkıntılı bir sürece giriyor. 80 yılda 44 milyar dolar cari açık varken AK Parti 9 yılda 294 milyar dolar cari açık verdi. Ülkede uygulanan ekonomik program uluslararası sermaye güçlerine ülkenin kaynaklarının aktarılması üzerine kuruludur. Her sene faiz ödemelerine aktarılan para 50 milyar TL’ye ulaştı. Bununla birlikte hükümet sürekli olarak İhracat rakamlarından bahsederken hiç ithalat rakamlarını söylemiyor. İhracat rekor kırarken, ithalatında rekor kırdığını milletten saklanıyor” dedi.
Kongrede yapılan seçim neticesinde Mevcut başkan Cemaleddin Esgin yeniden başkan seçildi. Yönetim kurulu ise; Mehmet Ali Akkaya,Müsref Göktaş,Ekrem Fidan,Tahsin Kahraman,Hilmi Esgin,Kenan Arı,Güngör Yardım,Hakan Esgin,Ramazan Koşan,Emin Samur,Kadir Ay,Beşir Baykara,Tayfun Çelik,Mehmet Öztürk,Ünal Kaya,Kamil Karabudak,Seçkin Çelik,Rafet Doğan,Ahmet Erikli’den oluştu. 

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png