Toprak Reformu Genel Müdürü Hacı Duluklu, Didim Ziraat Odası"nı ziyaret etti. Ziyarette Genel Müdür Yardımcısı Metin Türker, Aydın Bölge Müdürü Hasan Akbaş, AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Abdürrahim Öztürk, Akyeniköy Belediyesi eski başkanı Yılmaz Öz, Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin ve Meclis Başkanı Bahattin Gökdemir katıldı.
Ziyarette konuşan Genel Müdür Hacı Duluklu, 1961 yılından bu yana 1 milyon 51 hektarda arazi tapulaştırması yapıldığını kaydetti. Duluklu, “Geçen yıl GAP Eylem Planı, Konya Ovası Projesi ve Doğu Anadolu Projesi açıklandı. GAP eylem planı, Türkiye"de bir ilk ve işin ödeneği mevcut, alanı belli, süresi belli, 2008-2012 yılların arasında yapılacak. Bu yıl GAP bölgesinde 53 proje ile 1 milyon 178 bin hektarda toplulaştırma çalışması yapıldı. Devlet Su İşleri Müdürlüğü ile birlikte sulama alanlarında tapulaştırma yapılıyor. 1 milyon 178 bin hektarda arazi tapulaştırma ihalesi yaptık"" diye konuştu.
Duluklu, toprak reformunda Türkiye"nin yeni gelişmeye başladığını belirterek, “Avrupa ülkelerinin pek çoğu bu işi tamamladı. Almanya 3. kez toplulaştırma Reformu gerçekleştiriyor” şeklinde konuştu.
“Anadolu geleneğinde toprağa ve namusa dokunamazsınız” diyen Duluklu; şunları söyledi: “Tüm bu çalışmalar gereken çalışmalar, bizim örnek çalışmalarımızdan biri de Orman vasfı olmayan arazilerin tarıma kazandırılması. Didim"de Akköy"de bunu başardık. Yılmaz Öz"e çabalarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu çalışma Çanakkale"den, Maraş"a kadar makilik alanların tarıma kazandırılması için çalışıyoruz. Bu çalışmaları Milli Emlak Müdürlüğü ile yapıyoruz. Bu anlamda sınır kavgalarının önüne geçeceğiz. Buya giden yolar yapılacak, köylerin altyapıları da bu şekilde çözümlere kavuşturulacak”
Didim Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin de, Didim"de yapılan dağıtımlarda sıkıntılar olduğunu savunarak, “Reform ilçemize bir canlılık getirdi, buradaki memur arkadaşlarımızdan memnunuz, ancak dağıtımda sorunlarımız var. Özellikle de Akköy"de sorun çok. Arazilerin takdir komisyonundaki değerlendirmesinde fiyatlar çok yüksek çıktı. Elektrikli çitlerimiz bitirilmedi. Sıkıntılarımızın çözümünde sizlerin desteğini bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine Duluklu, elektrikli çitler konusunda yüklenici firmadan namus sözü aldıklarını ve bitiş tarihi istediklerini kaydetti. Firmanın da çitleri 20 Kasım"da bitireceğini müjdeleyen Duluklu, “Mevzuatımıza uygunsa lehinize yetkimizi kullanırız. Olmasa da sizlere bildiririz” diyerek konuşmasını tamamladı.