Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahipleri listesi Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Ödemelere, 23 Ağustos Pazartesi itibariyle yapılmaya başlandı. TC Kimlik Numarasındaki son 2 rakama göre, hak sahipleri 3 Eylül gününe kadar Ziraat Bankası şubelerinden KEY paralarını alabilecek. Hak sahiplerinin KEY paralarını almaya geldiğinde nüfus cüzdanının bir fotokopisini de getirmeleri gerektiği bildirildi.
Konut Edindirme Yardımı (KEY) hak sahipleri listesi, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. TC kimlik numarasındaki son 2 rakama göre, hak sahipleri 3 Eylül gününe kadar Ziraat Bankası şubelerinden KEY paralarını alabilecek. Didim"de de Ziraat Bankası aracılığıyla KEY ödemelerinin yapılırken, aşırı sıcağa rağmen KEY ödemeleri için vatandaşın ilgisinin yoğun olduğu görüldü. Sıcakta fazla beklemek istemeyen vatandaşlar bankamatik aracılığıyla parasını çektikleri görülürken, banka içerisinde ise yoğunluğu olduğu görüldü.
Bankadan KEY ödemesi almak isteyenlerin nüfus cüzdanı fotokopisi ile başvurmaları gerektiği bildirilirken, 3 Eylülden sonra kimlik numarasındaki son 2 rakama bakılmadan, şubelere başvuran hak sahiplerine ödeme yapılabileceği öğrenildi. Vatandaşların, Ziraat Bankasına başvurmadan önce Resmi Gazete'de yayınlanan listelerde isminin bulunup bulunmadığını Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın (GYO) “www.keyodemeleri.com” adresinden sorgulamaları gerekiyor.Hak sahipleri, alacakları KEY tutarlarını da www.keyodemeleri.com adresinden sorgulayabilecek. KEY hak sahiplerinden Ziraat Bankasında hesabı ve bu hesabına ilişkin bank kartı bulunanlar, Ziraat Bankası ATM'lerinden, TCKN'ye göre belirlenen günleri beklemeden ilk günden itibaren paralarını alabilecekler.