Sabah saat 07:00'de Yeşilkent'te yüzmeye başlayan emekli denizci Nusret Tankal'a bir küçük tekne eşlik etti. Sahil şeridinde 6,5 km kulaç atan ve 3,5 saat sonra Altınkum plajına ulaşan Tankal'ı ilk olarak eşi Nevin Tankal karşıladı. Tankal'a eşlik eden tekne de bir Türk bayrağı ile "Başkanıma dokunma", "Hepimizin başkanı Mümin Kamacı" yazılı afişler olduğu görüldü. Tankal'ı Altınkum plajında Didim Belediye Başkan Vekili Ercan Atasoy, CHP Didim İlçe Başkanı Mustafa Bekar ve Belediye Meclis Üyesi Özlem Aydın ve basın mensupları karşıladı. Tankal'a denizden çıkışında sahilde bulunanlar alkışlarla destek verdi. Belediye Başkan Vekili Atasoy, Tankal'a çiçek vererek desteği için teşekkür etti.
Tankal'ın eşi Nevin Tankal da eşini beklediği anda gazetecilerin sorularını cevaplarken "Eşim bu yola baş koydu. Duygularımızı bu şekilde dile getirdi. Hayırlısı olur" diye konuştu.
Emekli Denizci Nusret Tankal da, "Başkanımız yargısız bir infaza gitti. Hukuksuzluğa, çevre kirliliğine ve Anayasa'ya hayır, 'Hayır' hayırlı olsun" şeklinde konuştu. iha