Aydın Ticaret Odası (AYTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, 1 Temmuz"da yürürlüğe giren otomatik elektrik zamlarının sanayicileri olumsuz yönde etkileyeceğini iddia etti. Sanayicilere daha ucuz elektrik verilme gerektiğini savunan Baştuğ, “Otomatik olarak yapılacak elektrik zamları sanayicinin işini zorlaştıracak” dedi.
Alınan zam kararının sanayicileri ve üretim yapan fabrikaları etkileyeceğine işaret eden AYTO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Baştuğ, zamın firmaların rekabet edebilirliğini de ortadan kaldıracağını ileri sürdü. Fabrikaların yanı sıra vatandaşları da zamdan otomatikman etkileneceğini belirten Baştuğ; “Ülkemizde enerji fiyatları zaten yüksek idi, yapılan bu otomatik elektrik zammı üstüne tuz biber oldu. Geçmiş de Aydın"da pamuk ekim alanları çoktu, mazot ve enerji fiyatlarının artmasından sonra pamuk ekimi azaldı. Global dünyada bu girdi maliyetleri ile diğer dünya ülkeleri ile rekabet etmemiz mümkün değil. Dünya ülkeleriyle eşit şartlarda rekabet edebilmemiz için enerji özellikle elektrik fiyatının aşağıya çekilmesi gerekiyor. Enerji ve elektrik fiyatları AB ülkelerinde daha ucuz, böyle olunca tabi ki rekabet zorlaşıyor. En azından sanayi kesimine daha uygun fiyat uygulaması yapılabilir, böylelikle rekabet gücümüz artar ve ekonomimize büyük katkı sağlanır” diye konuştu.
Vatandaşların otomatik olarak yapılacak zammın farkında olmayacağına değinen Baştuğ, şöyle konuştu: “ Otomatik elektrik zammı iş adamlarını etkilediği kadar, vatandaşları da etkileyecek. Vatandaş zaten dolaylı yollardan pek çok vergi ödüyor, o da yetmezmiş gibi vatandaş kandırılarak her ay zamlı elektrik faturaları ile karşı karşıya gelecek. Eğer ülke bu elektrik zammına mecbursa; bu zam sanayiciyi ve iş adamlarını vurmasın ve indirimli elektrik tarifeleri için girişimlerde bulunsun”