Parkın açılış törenine Vali Yardımcısı Muhsin Çatmadım, Belediye Başkan Vekili Sümran Ünal, ADÜ Öğretim Üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Didem Evci, Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Akçil, Aydın Atatürk Anadolu Lisesi ile Aydın Emel Mustafa Uşaklı Anadolu Lisesi öğrencileri ve davetliler katıldı.
Kurdele kesiminin ardından konuşma yapan Belediye Başkan Vekili Sümran Ünal “Uygarlıklara beşiklik etmiş, bereketli topraklar üzerinde yükselen Aydınımızın pamuğu, inciri, zeytini yani tarımsal zenginliklerinin yanı sıra kültürel ve tarihi zenginliklerini öne çıkaran çalışmaların bir ayağı olan park açılışımıza gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ediyor, bu tür çalışmaların artması dileğiyle her zaman yanınızda olduğumuzu belirtiyorum” dedi.
Mimar Sinan Mahallesi 2326 Sokak üzerinde bulunan Avrupa Birliği Parkı 2 Bin 190 metrekare alana sahip olup, parktaki yeşil alan miktarı Bin 634 metrekare. Parkta, zemini kauçuk plastik oyun grubu, fitness açık hava spor aletleri, basket sahası, 6 metre çaplı kuru tip havuz bulunmaktadır. Aydınlatmaları tamamlanmış olan parkın sulaması otomasyonla yapılıyor.

20120209ay516654_02.jpg