ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Öcal"ın ev sahipliğinde Aydın İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri, il genelindeki orta öğretim kurumları müdürleri ve rehber öğretmenlerin katıldığı etkinliye katılan ADÜ Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayfer Gemalmaz, ADÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Göksel Armağan, ADÜ Fen-Edebiyat Fakültesi"nden Prof. Dr. Alev Karagözler, ADÜ İktisadi-İdari Bilimler Fakültesi"nden Yrd. Doç. Atakan Hatipoğlu, ADÜ Eğitim Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Nilgün Yenice, ADÜ Veterinerlik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Sarıerler ve Öğrenci Konseyi Başkanı Tarık Keser sunumlarıyla Aydın Fen Lisesi öğrencilerine ve öğretmenlerine ADÜ"yü tanıtıldı.
ADÜ"nün tanıtımı amacıyla düzenlenen "Tanıtım Toplantıları" kapsamında il merkezine davet edilen eğitimciler ADÜ tarafından tahsis edilen araçlar ile ADÜ Merkez Kampusuna getirildi. ADÜ Atatürk Kongre Merkezi"nde karşılanan konuklara ADÜ"yi anlatan tanıtım broşürleri ve CD"lerin verilmesinin ardından, ADÜ"yü anlatan bir tanıtım filminin izletilmesinin izletildi.
Tanıtım toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Öcal; üniversite seçerken şehir, meslek, rehber öğretmen gibi birçok faktörün etken olduğunu söyledi. Öğrencilerden tercihlerini yaparken üniversitenin hangi ülkelerle ve bölümlerle anlaşmalarının olduğuna dikkat etmelerini isteyen Öcal, “Adnan Menderes Üniversitesi"nin bu anlamda yurt dışı bağlantılarının çok güçlü durumdadır. Erasmus programının işlerliği nedeniyle tercih edilebilecek nitelikte bir üniversiteyiz. Sizler, öğrencilerinizi üniversite çağına kadar temel bilgi ve beceriler ile donatarak, tercihlerinde önemli roller üstleniyorsunuz. Bizler de sizlerin bize teslim ettiği bu öğrencileri, hayata hazırlıyoruz. Özellikle devam eden TÜBİTAK, SAN-TEZ projeleri ile uluslararası öğrenci değişim programı, anlaşmalı ülkeler ve bölümlerimizle öğrencilerimize kaliteli bir eğitim fırsatı sunuyoruz” dedi.
Konuşmanın ardından Aydın merkez ve ilçelerden gelen idareci ve rehber öğretmenlare ADÜ Merkez Kampusu gezdirilirken; tanıtım toplantısı kokteyl ve ardından ADÜ Eğitim Fakültesi öğrencileri tarafından Atatürk Kongre Merkezi"nde organize edilen müzik dinletisiyle son buldu.