Samsun"un Kavak İlçesi"nde hayvan otlatan 28 yaşındaki evli G.T."ye silah zoruyla tecavüz etmek suçundan tutuklu yargılanan eski köy muhtarı 41 yaşındaki N.L., bir kez daha hakim önüne çıktı. 1.5 yıldır cezaevinde olduğunu belirten N.L., “Eşi şehir dışında olduğu için beni sürekli rahatsız ediyordu. Bir seferinde ısrarlarına dayanamayarak kendisiyle ilişkiye girdim. Bundan sonra seni eşine söylerim diyerek beni tehdit edip ilişkiye zorladı” dedi. Mahkeme genç kadının Adli Tıp Genel Kurulu"ndan raporunun gelmesi için duruşmayı erteledi.

Bekdemir Köyü"nde, 2007 yılının Mart ayında meydana gelen olayda, evli 3 çocuk annesi G.T. hayvanlarını otlattığı sırada yanına gelen eski köy muhtarı N.L.'nin tecavüzüne uğradı. İnşaat işçisi olan eşi başka bir kentte çalışmaya gittiği için kimseye bir şey söyleyemeyen G.T., olaydan 3 ay sonra rahatsızlanınca İlçe Devlet Hastanesi"ne giderek muayene oldu. Doktorların genç kadına hamile olduğunu söylemesi üzerine şaşkına dönen G.T. başına gelenleri akrabalarına anlatarak, köy muhtarının kendisine tecavüz ettiğini söyleyip jandarmaya şikayetçi oldu. Suçlamayı kabul etmeyen muhtar, G.T."nin akli dengesinin bozuk olduğunu ileri sürerek, kendisine iftira atıldığını söyleyince tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Ancak, G.T. geçen yıl Aralık ayında dünyaya getirdiği bebeğin babasının yapılan DNA testi ile sanık N.L. olduğu ortaya çıkınca, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Samsun 1"nci Ağır Ceza Mahkemesi"nde silahla tehdit ederek evli bir kadına tecavüz etmek suçlamasıyla 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan N.L., bugün bir kez daha hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 1.5 yıldır cezaevinde olduğunu söyleyen N.L., “Kendisini silahla tehdit edip ilişkiye girmiş değilim. Eşi sürekli şehir dışında çalıştığı için, beni gördüğü yerde ilişkiye girmek için ısrar ediyordu. Bir seferinde ısrarlarına dayanamayıp ilişkiye girdik. Bundan sonra beni görünce seni eşine söylerim yine ilişkiye girelim diyerek beni tehdit edip cinsel ilişkiye zorladı. Bir kaç kez daha onun tehditleriyle ilişkiye girdik. Ben ona zorla bir şey yapmadım. O beni zorladı” diyerek tahliyesini istedi.

Mahkeme, genç kadının olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılması için İstanbul Adli Tıp Genel Kurulu"ndan gelecek raporun beklemesine karar vererip duruşmayı ertelerken, sanığın tahliye talebini de kabul etmedi. DHA