Aydın Tabip Odası binasında bir basın açıklaması yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Seracettin Kayaoğlu, TBMM"de görüşülmekte olan Tam Gün yasa tasarısı hakkında değerlendirmelerde bulundu. Toplantıda Aydın Tabip Odası Büyük Kongre Delegesi Eralp Atay ve Aydın Tabip Odası yönetim kurulu üyesi İlknur Yılmaz, Kayaoğlu"na eşlik etti.
Sağlıkta dönüşümün önemli bir parçası olan Tam Gün yasa tasarısının hekimlik mesleğinin en önemli kilometre taşlarından birisi olduğuna işaret eden Seracettin Kayaoğlu, “Bugün ve gelecek güvencesi olacak emekliliğe yansıyacak şekilde temel hekim ücretlerinin ücretlerimiz arttırılmalıdır. Eğitim, hizmet, araştırma dengesini gözeterek bugün ve gelecek güvencesi olacak şekilde öğretim üyelerinin de temel ücretleri arttırılmalıdır. Hekimlerin kamu ve özel farkı olmaksızın çalışma süreleri haftalık 40 saat olarak belirlenmelidir. Zorunlu mesleki mali sigorta primleri hekimlerin üzerine yıkılmamalıdır. Oluşacak zararların karşılanması için bir kamu fonu kurulmalıdır. Hekimlerin üst sınırı belirlenecek toplam çalışma süreleri içinde, mesleklerini bir ya da birden fazla yerde yapmalarına ilişkin usuller, toplum sağlığı, yaptıkları işin niteliği esas alınarak, Türk Tabipleri Birliği ve Sağlık Bakanlığı tarafından birlikte belirlenmelidir” dedi.
Program kapsamında Ulusal Sağlık Politikası"nın oluşturulması gerektiğini savunan Kayaoğlu, “Bölge tabanlı güçlü birinci basamak ve basamaklandırılmış sağlık hizmet sunumuna dayanmalıdır. Sağlık hizmet ortamı, akılcı teknoloji ve akılcı ilaç kullanımını özendiren, biyomedikal araştırmalara destek veren bir yapıya kavuşturulmalıdır. Devlet, bilimsel özerkliğe saygı göstererek sağlık alanında yapılacak araştırmalara kaynak sağlamalıdır. Toplum; sağlığın anlamı, hizmetlerin yapısı ve sağlığın korunması ile geliştirilmesi konusunda eğitilmelidir. Bu eğitimin bilimsel çerçevesini üniversiteler, meslek örgütleri ve uzmanlık dernekleri birlikte belirlemelidir. Devlet bu eğitimin finansmanını sağlamak için kamusal kaynakları harekete geçirmelidir” diye konuştu.