Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, Sivasspor'un kuruluş  süreciyle ilgili bilgiler verilerek, ilk adımın 1967 yılı mart ayında Nusret  Akça, Hüseyin Yıldırım, Hüseyin Pala, Nurettin Tarıkahya ve Yalçın Özden  tarafından atıldığı aktarıldı.
 
Dönemin valisi Vefik Kitapçıgil'in de destekleri sonucu Sivasspor  Kulübünün kurulduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
 
"Vali Kitapçıgil, çok sıcak yaklaşmış ve kurulacak olan kulübün  yalnızca sportif açıdan değerlendirilmemesi gerektiğini dile getirerek bu  oluşumun şehrin, kültürel, ekonomik ve sosyal hayatına da büyük hareketlilik  getireceğini belirtmiştir. Mayıs ayının ilk günlerinde hazırlıklar hemen hemen  tamamlanarak 9 Mayıs 1967'de gazeteler Sivasspor'un kurulduğunu duyurdu.  Sivasspor kurulduğu günden beri ülkemizin en önemli spor kulüplerinden biri  olmayı başarmış ve Sivas'ın da önemli bir markası haline gelmiştir. Kulübümüz  bundan sonra da duruşu, başarıları ve Türk futboluna katkısı ile her zaman  adından sıkça söz ettirmeye devam edecektir. Sivasspor'un 52. kuruluş yıl  dönümünü tebrik ediyor, nice başarılı yıllar geçirmesi dileğimizle, camiamıza ve  52 yıldır her zaman yanımızda olan taraftarlarımıza sonsuz sevgi ve saygılarımızı  sunuyoruz."