Yeni 4 Eylül Stadı'nda yarın saat 20.45'te başlayacak karşılaşmayı  izlemek için başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun çeşitli yerlerinden çok  sayıda sporsever kentteki otellere rezervasyon yaptı.
 
Talep dolayısıyla birçok otelde yer kalmadı, esnaf ise şehrin  tanıtımına büyük katkı sunacak organizasyondan büyük memnuniyet duyuyor.
 
Büyük Otel Genel Koordinatörü Kaya Korkmazgil, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, final müsabakasının kentteki tüm esnafa yansımasının olduğunu  söyledi.
 
 Tüm otel işletmecilerinin bu durumdan memnuniyet duyduğunu belirten  Korkmazgil, "Gelecek misafirlerimizin rahat etmesi için tüm hazırlıklarımızı  yaptık. Gerek yemek menülerimiz ve gerekse otel hizmetleri anlamında eksik  olmaması için tüm gayretimizi gösterdik. Sivas'taki bütün otellerimiz dolu ve çok  mutluyuz." dedi.
 
Esnafların adeta bayram havası yaşayacağını vurgulayan Korkmazgil,  şunları kaydetti:
 
"Sivas'ta büyük bir hareketlilik olacak. Bu hareketlilik Sivas'taki  esnafımıza da halkımıza da yarayacak. Sivas'ta aktivitelerin daha bol olması,  futbolun dışında diğer spor branşlarının finallerinin de yapılması esnafa küçük  de olsa bir katkı sağlayacaktır, bu katkı da önemsenecek bir katkıdır. Yıllardır  otelimizde konaklayan misafirlerimiz aradığında 14-16 Mayıs tarihlerinde dolu  olduğumuzu söylüyoruz. Otelimize 2 ay öncesinden rezervasyon yaptıranlar var.  Türkiye'de büyük bir finalin Sivas'ta olması güzel bir şey. 180 yatak kapasitemiz  var ve tamamı dolu. Sivas'ın özel yemeklerini gelen misafirlerimize tattırma  imkanımız olacak."
 
Otellerde rezervasyonlar doldu
 
Royal Otel Müdürü Tuba Doğan ise otellerinin ve kentteki diğer  otellerde doluluk oranının yüzde 100 olduğunu söyledi. Bu durumun memnuniyetini  yaşadıkları belirten Doğan, "Sivas halkı olarak bunun sevincini yaşıyoruz. Bizim  ve esnafımız için çok iyi gelir kaynağı olacağını düşünüyorum." dedi.
 
Sivas'ta ilk kez final müsabakası oynandığını aktaran ve bu tür  organizasyonların devamını dileyen Doğan, "İnşallah bundan sonraki müsabakalar da  Sivas'ta olur ve biz de bundan kazanç sağlarız. Otelimiz 120 yatak kapasiteli ve  tamamı dolu. Rezervasyon için arayanlara dolu olduğumuzu söylüyoruz." diye  konuştu.
 
Yeni 4 Eylül Stadyumu finale hazır
 
Müsabakanın oynanacağı 27 bin 532 seyirci kapasiteli Yeni 4 Eylül  Stadyumu'nda da bazı çalışmalar gerçekleştirildi. Stadyumdaki bazı bölümlerde  kriterlere uygun düzenlemeler yapıldı. Akhisarspor ve Galatasaray taraftarlarına  eşit olarak yer ayrılan stadyum her iki takımın bayraklarıyla süslendi.
 
Yeni 4 Eylül Stadyumu Müdürü Fatih Şimşek ise "sultan şehir" Sivas'ta  ilk defa büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını ifade  etti.
 
Stadyumdaki çalışmaların son aşamaya geldiğini aktaran Şimşek, bu gece  tüm hazırlıkların tamamlanacağını belirtti.
 
Stadyumun çevre düzenlenmesinin de tamamlandığını söyleyen Şimşek,  "Stadyumumuzdaki eksiklikler Türkiye Futbol Federasyonu kriterlerine göre  tamamlandı. Son saatleri bekliyoruz. Taraftarlar için stadyum çaprazlama ikiye  bölündü. Kuzey-güney ve doğu-batı şeklinde. Kuraya göre Akhisarspor taraftarları  kuzey ve güney tribünlerinde, Galatasaray taraftarları ise doğu ve batı  tribünlerinde yerini alacak." ifadelerini kullandı.