"Derbideki mücadelenin buraya yansımaması bizi şaşırttı"

"Çok yoğun bir maçtan çıktık. Derbideki mücadelenin buraya yansımaması bizi şaşırttı. Beklediğimiz coşku ve tempoyu ortaya koyacak bir oyun oynamadık. Bu eleştiriyi kendimize yaptık. Fenerbahçe'nin sezon başından bu yana krizde olması, zaman zaman bunun yönetilmesi ve tekrar bu duruma düşmesini hala görüyoruz. Yoğun mesai harcıyoruz. Bu 5 hafta toparlanmalı ve önümüzdeki dönemi planlamalıyız."
 
"Daha yeni profesyonel imzayı atmış..."

"Yaklaşık 90 antrenman yaptık. bu antrenmanların 40'ını genç oyuncularla yaptık. Genç oyuncularımızın bu stresin yönetilmesi gereken yerde ne kadar kullanılması gerektiği konusunda son derece deneyimliyim. Bahsedilen genç oyuncuların şu anda oynatılmasıyla kazanılacağını düşünmüyorum. Daha yeni profesyonel imzayı atmış, hiç oynamamış oyuncuların, şu stresin yönetilmesi gereken ortamda kaybedersiniz. Emin olun, herkesten fazla bunu yapmayı düşünüyorum."
 
"Radikal eylem kararları için 5 hafta var"

"Radikal eylem kararları için 5 hafta var. Bu 5 hafta yürütülmesi gereken bir süreç. Oyuncularımızla görüşerek ne yapacağımızla ilgili kararlar almamız gerekiyor."
 
Yanal, oyunu eleştirip, "Geçen hafta yoğun bir maçın içindeki aksiyonları düşünüyorum. Bu haftaki maç da hayal kırıklığı yarattı. Bu maçın şiddeti arasında fark oldu. Bu kadar yumuşak oynarsanız sonuç böyle olur. Hepimizin aldığı sonuç. Ekip olarak yaşadık, sadece oyuncular değil.
 
Geldiğim günden bu yana sert oynamak, rakiplerin baskılarını kırmaya çalıştık. Bu maçta ama kırılganlığı gördük. Bu tablodan çıkıp, önümüzdeki birkaç maçı bitirip, sezon sonunu getirmek zorundayız. Hiçbir oyuncu ve çalışanın mazereti yok. Hızlı bir şekilde değerlendireceğiz" dedi.
 
Sezon sonunda yaşanacak belirsizliği kabul eden tecrübeli teknik adam, "Yönetilmesi gereken konular, zorlu bir süreç. Oyuncularda belirsizlik var. Ne olursa olsun ama oyuna çıkan oyuncunun performansı başka bir konu. Her futbolcu takım bulur. Ama bir hafta önceki oyuna göre bu oyunda yapamamak hepimiz üzülüyoruz. Bunu sahada ortaya koyamamak üzüyor.  Gerçekler şu; takım yeterli yetersiz, gençler oynamalı mı. Bunlar konuşuluyor. Takım armonisini bir türlü ortaya koyacağımız performansı gerçekleştiremedik. Bu süreci hızlandırıp rahatlamak zorundayız. İçeride de konuştuk artık yapmalıyız" ifadelerini kullandı. 
 
'Ne gerekiyorsa yapacağız'
Ersun Yanal, takım olma konusundaki sıkıntılara değindi. Her ayrıntıyı değerlendireceklerini kaydeden tecrübeli teknik adam, "Bir takım var, oluşturulmuş bir takım var. Bunun ahengini tartıştık. Geldiğimiz andan itibaren zaman zaman iyi oyunlar var. Uzun vadeye yayamadık. İkinci yarıda Başakşehir ve Kayseri yenilgileri vardı. Bir de bu oldu. Bu maçı çok ayrı tutuyorum. Bu maç beni şaşırttı. Oyuncularımızla bu tutumu konuşmalıyız diye bitirdik. Önemli bir çıkarım elde edeceğiz. Ne gerekiyorsa, ne uygulanması gerekiyorsa söz konusu Fenerbahçe ise hiçbir ayrıntıyı kaçırmayız" yorumunu yaptı.