Söke’de SBS Sınavında 500 tam puan alan Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencisi Nilgün Averi ile Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Buğra Akman beraberinde İlçe Milli Eğitim Müdürü Özcan Bilgi, Vakıfbank İlköğretim Okulu Müdürü Mustafa Öztürk, Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Şahin Dursunoğlu ve velileri Hüseyin Averi ile Ender Akman Kaymakam Mehmet Demirezer’i ziyaret etti.

İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer Söke’nin başarılı öğrencileri ile bir süre sohbet etti. Başarısını sistemli çalışmasına borçlu olduğunu belirten Vakıfbank İlköğretim Okulu öğrencisi Nilgün Averi, Ailesi ve dershanesinin desteğinin de başarısına büyük katkısının olduğunu söyledi. 2010 ve 2011 yıllarında yapılan deneme sınavlarında birer yanlışı olduğunu ve bu duruma çok üzüldüğünü anlatan Nilgün Averi; “Daha iyisini yapabileceğime inanıyordum ve SBS sınavında hiç yanlış yapmadım” dedi. Atatürk İlköğretim Okulu öğrencisi Buğra Akman ise başarısının istemesi ile kendiliğinden geldiğini ifade etti.

Asıl olanın başarıya inanmak olduğunu dile getiren İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer, “Sınavlarda sınav sistemini çözen, yeterli çalışabilen çocuklarımız başarıları yakalayabiliyor. İki öğrencimizi de tebrik ediyor, Söke’ye bu gururu yaşattıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

İlçe Kaymakamı Mehmet Demirezer öğrencilere hediye takdim ederken, birer buket de çiçek verdi. Söke’nin tam puanlı iki başarılı öğrencisinin İzmir Fen Lisesi’ni tercih ettikleri; ileriki dönemlerde hedeflerinin tıp fakültesinde okumak ve cerrah olmak olduğu öğrenildi.

 

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png