Değerli okuyucularım 31 Mart yerel seçimlerinde Söke ilçesinde MİLLET İTTİFAKI kazanan taraf olmuştur. CHP, Söke Belediye Başkanlığı seçimini kazanmıştır.

Ancak Millet İttifakı ortağı İyi Parti’de İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, 06 Nisan 2021 günü zehir zemberek açıklamasıyla dikkatleri üzerine çekti. CHP’li bazı Söke Belediye Meclis üyelerini hainlikle suçlayınca adeta kıyamet kopmuştur.

www.aydinpost.com da konuyu sütunlarında duyurdu. Gelişmeleri takip etmeye devam ediyoruz.

Yaptığı basın açıklaması sonrasında İyi Parti Söke İlçe Başkanı Sn. Çağlar Çelikez ile telefon ile görüştüm. Randevu alarak 09.04.2021 günü www.aydinpost.com Genel Yayın Yönetmeni Erman Çetin ve geçen dönem IYI Parti yönetiminde bulunan bir dostumu da alarak Sayın Çelikez ile ilçe başkanlığı binasında buluştuk.

 

Sayın Çağlar Çelikez ile yaptığım röportaj teyp kaydındaki gibidir. Virgülüne dokunulmamıştır.

Sayın Başkan sizi tanıyabilir miyiz? Bize kendinizi anlatır mısınız?

Babam Söke’de Adalet Partisinde 1970 ile 1980 arasında üç dönem başkanlık yapmıştır. Eski belediye başkanı Sn. Metin Çelikez’in oğluyum. Söke’de 3 dönem Belediye Başkanlığı yapan yoktur. Ben Sökeliyim, üniversiteyi İzmir’de ekonomi bölümünü okuyarak bitirdim. 

Söktaş’ta işe başladım, firmanın ithalat satın alma müdürlüğünü 25 yıl yaptım ve bu firmadan emekli oldum. Biraz ticaretle meşgul oldum. 1986 -1991 arası 5 yıl Söke DYP İlçe Başkanlığı yaptım. Liseden beri politikanın içindeyim.

İzmir’de ülkü ocakları yöneticisiydim.

Tansu Çiller döneminde DYP’den istifa ettim. Bu dönemden sonra MHP’ye üye olmadım kökenim MHP olduğu için dışarıdan MHP’yi destekledim.

O dönemde seçimlerde MHP seçim komisyonunu dışarıdan yönettim. Bu dönemlerde AKP kazanmasın diye Sayın Özlem Çerçioğlu’na rey verdim.

Neden Özlem Hanıma rey verdiniz?

2014’de AK Parti’ye Söke’yi teslim etmeyelim diye verdim. Ben kendimi sağ düşünceli diye kabul etmiyorum.

Ben Atatürkçü, Milliyetçi, Laik olarak tanımlıyorum. Meral Hanım ile fikrim uyduğu için şimdi İYİ Partideyim.

www.aydinpost.com ‘da sizin bir haberiniz çıktı. Söke Millet İttifakı tabanına ihanet edilmiştir diye. Bir anlatır mısınız neden ihanet var?

Basın açıklamamızda bunu ifade ettik. Bizim amacımız bu ucube sistemden kurtulmak için nasıl belediye başkanlığı seçimlerinde işbirliği yaptıksa AKP ile mücadele etmemiz gerekiyorsa birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Bizim aklımızda ayrı hareket etmek yoktur.

CHP’li bir meclis üyesinin AKP’li bir meclis üyesine oy vermesi ya da o kazansın diye boş atması akıl mantık alacak bir şey değildir.

Süreci bir anlatır mısınız Encümen seçimi ile ilgili olarak neler yaşandı?

Belediye Başkanı ile toplantı yapıldı. 30 Martta grup toplantısı yaptı. Orda geçen seneki komisyonlar aynen devam etmesini istiyorum dedi.

Mutabık kalındı, orada kimse İYİ Parti’den encümene şu olsun bu olsun demedi veya olmasın diye görüş olmadı dağıldık.

Komisyon seçimlerinde herhangi bir olay olmadı ancak bir tek encümen oylamasında oylar açılınca CHP’den Orhan Korkmaz grubun 17 oyunun 17’sini aldı. CHP’li Mehmet Çınar 16 oy aldı, İyi Partili Adem Efe ise 13 oy aldı.

Film burada koptu.

Millet  ittifakı adayı Adem Efe’ye 13 oy çıkınca, Cumhur İttifakından aday olan Hasan Turan 14 oy aldı. AKP’li bir üye, encümene girmiş oldu.

İhanet konusu burada mı oldu?

Evet evet.

Bu İhaneti kimin yaptığını buldunuz mu?

Kendileri söyledi zaten. Biz vermedik dediler. Toplantı sonrası 17 arkadaş salonda kaldık. Belediye Başkanı dağılmayın konuşalım dedi ve toplandık.

Bu sırada Cumhur İttifakı büyük sevinçle dışarı koştu. Sosyal medyada Cumhur ittifakından Söke Belediyesine bir encümen üyesi diye sevinçle paylaşım yaptılar.

Toplantıda Belediye Başkanı, Adem Efe’ye oy vermeyen 4 kişi kim diye sordu.

İyi Parti Üyesi Adem Efe’ye rey vermeyenler,

Faik Polat (CHP), Mehmet Arif Ceylan (CHP), Mehmet Çetinkaya (CHP), Egemen Dalgıç (CHP), Cumhur İttifakı adayı Hasan Turan’a ve Adem Efe’ye oy veren isim ise Sedat Kaplan (CHP) olduğu netleşti. Kendileri toplantıda itiraf etti zaten.

Bu olayı organize eden sizce kim? Fatih Akkentli ismi konuşuluyor partinizde şüpheniz var mı Fatih Akkentli’den?

Valla bilemiyorum sonuçta kendisi, ASKİ’nin çalışanı. Onun bu politik çalışmaya girmemesi lazım. Kimisi giriyor diyor, kimisi girmiyor diyor. Faik Polat’ın Fatih Akkentli’nin kız kardeşiyle evli olduğunu biliyoruz. Sonradan öğrendiğim kadarıyla AKP’den encümene giren Hasan Turan da teyzesi ile evliymiş. Onu da ben bilmiyordum yeni öğrendim.

Ne kadar müdahale ettiler bilmiyoruz. Bizim esas üzüldüğümüz nokta ilçe başkanları biliyorsunuz, meclis grubuna da başkanlık yaparlar. Ben İlçe Başkanı olarak üyelerime aldığımız kararın dışına çıkması halinde disiplin cezası alır, bu toplantıda IYI parti üyeleri alınan karar dışında oy kullanamaz.

CHP ilçe başkanı bu toplantıda grup kararını uygulatması gerekirdi. Veya tüzüklerinde var ise disipline sevk etmesi gerekirdi. Artık bu durum CHP’nin iç sorunudur.

CHP İlçe Başkanına toplantı sonrasında başkan bu durumu nasıl izah edeceksiniz diye sordunuz mu?  Aradınız mı kendisini?

Sormadım, bizim CHP İlçe Başkanı ile her hafta görüşmemiz oluyordu. Hatta karşılıklı ziyaretler yapıyorduk. Birçok kere Fatih Akkentli ile geliyordu.

CHP İlçe Başkanı Fatih Akkentli ile 4 ay evvel geldiklerinde Adem Efe’ye karşı olumsuz tavırları vardı.

Biz Adem’i koyarız Mehmet’i koyarız bu bizim iç meselemizdir, biz CHP’nin adayına karışmayız siz de bizim adayımıza karışmayın dedik tamam dediler.

Niye Adem Efe’ye karşılardı. Gerekçe olarak size ne gösteriyorlardı? Onların bir talebi var mıydı?

Bize Adem Efe’ye niye karşı olduklarını söyleseler biz de gerekeni yapardık. Adayımızı değiştirirdik.

Size perde arkasında oyun çevirdiler öyle mi?

Evet öyle olabilir.

Başkan ben, Sn. Levent Tuncel ile yaptığım röportajda Söke’de CHP’nin bazı kişilerinin kendisine karşı muhalefeti olduğunu söylemişti. Buradaki rahatsızlığın işaret fişeğini o zaman atmış uyarmıştım. CHP içinden bir kişinin aday olacağını 3 yıl evvelden ifade etmişti. CHP içinde güç çekişmesi olduğu ortaya çıkıyor. İYİ Parti adayına CHP içinde rey verilmemesi Levent Tuncel’e karşı bir güç denemesi midir?

Evet öyle gözüküyor.

Levent Tuncel başkanımızın önerdiği isim geçmemiştir. AKP’li bir isim encümene girmiştir. CHP’li bazı üyeler bu olaya çok sert tepki gösteriyor.

Utanmıyorsunuz bizim yatak odamıza AKP’liyi soktunuz dediler. İşin doğrusu bu. CHP’li Mehmet Çınar arkadaşımız ben istifa edeyim Adem Bey encümene girsin dedi.

Bu Oylama olduğu gün mecliste CHP İlçe Başkanı Ali Kemal Bey ile yan yana oturduk oylama yapıldıktan sonra Ali Kemal Bey hızla salondan ayrıldı, beklemedi. Ben kendisi ile görüşmek istedim. Ameliyat oldu dediler ve görüşemedik. Bu güne kadar da görüşme olmadı. Her zaman her şey için arıyorlardı bu olaydan sonra aramadılar maalesef.

Başkan uyumdan söz ediyorsunuz ama basın açıklamanızda ihanet ettiler diyorsunuz. Bu kadar ağır ithamla şimdi ittifak diyaloğu nasıl gidecek?

Biz CHP’nin kurumsal kimliğine söz etmiyoruz İHANET İÇİNDE BULUNANLAR DA BELLİ. Bu ihanette bulunanlar CHP içinde bize rey vermeyen meclis üyeleridir.

Bu olayı organize edenler kimlerse bunu da ortaya çıkaracak olan CHP’yi yönetenlerdir.

Bunlarda ilçe yönetimi, il yönetimi veya Genel Merkezdir.

Biz onları göreve davet ettik.

Bu konu onların görevidir. Bu kişilere CHP tabanından da büyük tepki var. 50 yıllık CHP’liler istifa edip İYİ Parti’ye geleceğiz diyorlar.

Aydın İl Başkanınız Süleyman Demirci ile veya ilgili kişilerle toplantınız oldu mu?

Geçen gün konuyla ilgili İl Başkanımız, Milletvekilimiz Sn. Adnan Aydın Sezgin, İncirliova Belediye Başkanımız, Nazilli Belediye Başkanımız, Büyükşehir Meclis üyelerimiz ve Söke ilçe yönetimi ile toplantı yaptık. Konunun üstü örtülsün konusu çıkmadı.

Ortaklığın kararlarını bozan biz değiliz.

“Bu konuyu uzatma Başkanım” diyenler var. Aydın Sezgin Bey, “bu konuyu büyütmeyin” dedi.

Aydın Bey Meclis üyelerinde değişiklik yapalım mı dedi, bizim böyle bir talebimiz yok dedik.

Aydın Bey, öyle istedi diye biz kabul etmeyiz..

Başkan CHP tarafından Adem Efe olmasın diye size hiçbir duyum gelmedi mi?

Evet geldi. Biz bunu Levent Tuncel’e söyledik “hayır olmaz” dedi. CHP tarafından biz Adem Efe’yi yiyeceğiz duyumları vardı. Bunu Belediye Başkanı Levent Tuncel’e söyledik.

“Problem olmaz” dedi.

Ancak aynı şeyleri LİMA’da da bulunan Adem Efe için bu adamı Lima’dan ve encümenden yiyeceğiz muhabbeti vardı.

Burada Sayın Levent Tuncel’e CHP’li bazı kişiler tarafından bir provokasyon mu oldu sizce?

Evet. CHP’lilerin bazıları Levent Tuncel’e fatura kesiyor. Burada faturayı Fatih Akkentli kesiyor, çünkü Başkan ile bir türlü yıldızı barışmıyor.

Sizin ifadenize göre aklımıza şu gelmez mi, CHP Meclis üyeleri, CHP ilçe başkanını değil o zaman Fatih Akkentli’yi dinliyor. Bu durumda Adem Efe’yi  Fatih Akkentli istemiyor öyle mi? Adem Efe’ye Fatih Akkentli’nin düşmanlığı nerden başlıyor?

Evet öyle gözüküyor.

Biz Millet İttifakı olarak seçim kazandık. Belediyenin Lima adında bir şirketi var. Bu şirket cafeleri, restoranları çalıştıran ve personel alımını yapan şirkettir.

Levent Bey seçilince yönetime 3 kişi atandı

Süleyman Yörük, MHP’den gelip CHP’ye transfer

Taner Güven, CHP’li.

İYİ Parti’den Adem Efe, mali müşavir.

Daha önceden Söke CHP İlçe Başkanı Ali Kemal Bey, LİMA Şirketinin Muhasebesine bakıyordu. İlçe başkanı olmadan önce.

Bir iki ay sonra CHP ilçe Başkanı olunca Belediye Başkanı, Ali Kemal Bey hem ilçe bakanı hem buranın muhasebecisi buna bir bakın demiş.

Sözleşmesi de bitmiş buradan Ali Kemal Bey iyi de maaş alıyormuş. Belediye başkanı da Ali Kemal Beyin sözleşmesini uzatmayın diyor.

Ve uzatmıyorlar Ali Kemal Beyin yerine daha düşük ücretle muhasebeci bulunuyor ve Ali Kemal Beyin işine son veriliyor.

Olay buradan kaynaklanıyor. Sanki Adem Bey, Ali Kemal Beyi işten çıkardığı düşüncesi hakim oluyor.

Levent Tuncel’in talimatıyla yapıyorlar bu görevlendirmeyi.

Bu biraz kan davasına döndü. Daha sonra da Fatih Akkentli ve ekibi destekleyerek CHP Söke İlçe Başkanlığına Ali Kemal Özcan seçilmiştir.

Başkan burada, İYİ Parti’ye kumpas kurulmuş mu  böyle endişeniz var mı? Çünkü siz ihanet diyorsunuz. Size verilmiş mesaj olabilir mi? Ey İYİ Parti ilçe Başkanı biz olmasak siz encümene bile üye seçemiyorsunuz mesajı verilmiş olabilir mi size?

Evet, sonuçta bu dediğiniz oluyor. Bize ihanet edilmiştir. 

Bu mesajın karşılığı önümüzdeki seçimler olur. Bu gayet açık. Burada İYİ Parti desteklemeseydi CHP, Söke’de seçimi kazanamazdı.

Bu durumda önümüzdeki milletvekili ve yerel seçimlerde DEĞİŞİK KARAR ALIRIZ. Genel seçimde herkesin şapkası önüne düşer.

O zaman Söke’yi İyi Parti’ye verin deriz. Veya CHP’ye verilirse şu arkadaşı aday gösterin deriz.

Meclis dağılımında MHP ve AKP’nin yaptığı gibi yarı yarıya bölüşelim diyeceğiz.

O zaman şartlar değişmiş olacak.

Bu da CHP’nin tutumuna bağlı.

Tabanda çok büyük tepki var.

Bu durumdan en çok zarar görecek Sayın Özlem Çerçioğlu’dur.

Bu olayın ucu Sn Özlem Çerçioğlu’na kadar gidiyor.

Burada Özlem Hanıma gösterilen teveccüh köreliyor.

Söke’de bu olaydan ötürü bir daha CHP’ye oy vermem diyenler var.

Başkan Söke’de Organize sanayi kuruluşuna nasıl bakıyorsunuz?

Bu Konuda söyleyeceğim söz organize sanayinin kurulması doğrudur. Biz bunu Doğru Yol iktidarı zamanından beri uğraşıyoruz. Teşebbüsler hızlandı geçmiş dönemde uzunca bir süre atıl kaldı eskiden oraları bataklıktı. Organize sanayi kurulması çok iyi oldu.

Söke’ye kurulacak kağıt fabrikası hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bu yatırımın tabii çok iyi olduğu düşüncesindeyim. Bu konuda araştırma yaptık. Kurucusu Hanefi Öksüz ile tanıştık. Bu konuyla ilgi ÇED raporunu biliyorum. Su kaynakları konusunda Hanefi Öksüz Beyi sıkıştırdık, yatırımın yapılması yönünde tatmin olduk.

Bazı arkadaşlar gidip önünde gösteri yapıyorlar ama 1500 ila 2000 kişi çalıştıracak. Böyle bir tesis böyle büyük yatırım Söke ilçesine ciddi katma değer katacaktır.

Hanefi beyin anlatmasına göre bu tesis son teknoloji olarak yapılıyor. Kirlilikle ilgili konu Bakanlık kontrolünde bizde konuyu takip edeceğiz.

Söke CHP İlçe Başkanı Ali Kemal Bey, Söke ovasının yer altı suyunun kâğıt fabrikası tarafından bitirileceğini söylüyor, basın açıklaması yapıyor bunu biliyor musunuz?

Kışın Menderes’ten faydalanacaklar bende ÇED raporu var. CHP İlçe Başkanı Ali Kemal Beye vereyim okusun.

Pamuk Sulama döneminde yer altı suyuna müracaat ediyorlar. O bölgenin altı deniz gibidir su kaynağı çok olan bir yerdir hiçbir mahzuru yok, yer altı suyu bitmez.

Ayrıca bu sular fabrika tesislerinde arıtılıyor arıtıldıktan sonra Büyük Menderese verilecektir. Şu anki Menderes suyundan 20 kat daha temiz su Menderese verilecektir.

Sayın Başkan, son sözünüzü alabilir miyim?

www.aydinpost.com ailesine ve size teşekkür ederim Ahmet Ağabey. Biz İYİ Parti olarak ulusal basında pek yer alamıyoruz ancak yerel basında bize yer verdiğiniz için çok teşekkür ederiz sağ olun.

Değerli okuyucularım, röportajın sonunda Sayın İyi Parti İl Başkanı Çağlar Çelikez Sn. Adnan Aydın Sezgin ile görüştü. Yanımda Aydın Adnan Sezgin Beyi aradı kendisine “Söke İlçe Başkanının ihanet sözüne ne diyorsunuz” dedim Aydın Bey yanıt olarak “İhanet demeyelim, Ahmet abi ama çok büyük yanlış yapılıyor CHP tarafından” dedi.