Beraberinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ve Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen ile birlikteSoma Cenkyeri mahallesindeki Hüseyin Demir ve Bayram Bayındır'ın evlerine geçen Gül, ailelere taziyelerini iletti.

Yaşamını yitiren maden işçisi Hüseyin Demir'in eşi Rabia Demir, ziyaret sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada Hayrünnisa Gül'ün kendileriyle çok yakından ilgilendiğini ve anlattıkları her konuyu dikkatle dinlediğini belirtti. 23 aylık evli olduğunu, 9 aylık Enes Talha isminde bir çocuğunun bulunduğunu bildiren Rabia Demir, Hayrünnisa Gül'ün ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek,"Bütün sıkıntıları anlattım. Eşimin madendeki şikayetlerini ilettim. Bizi çok dikkatle dinledi. Mahallemizin okul sıkıntısını bile anlattım, ilgileneceğini söyledi" dedi.

Hayrünnisa Gül'ün telefon numarasını aldığını ve sıkıntı yaşamaları halinde ulaşmalarını istediği bir numara bıraktığını ifade eden Demir, "başka ailelerin ocaklarına ateş düşmemesi, benzer faciaların yaşanmaması için önlem alınması ve, sorumluların araştırılması ve cezalandırılması" talebinde bulunduğunu söyledi. Demir, eşinin ocakla ilgili sıkıntıları sürekli kendisine anlattığını ve bunları Hayrünnisa Gül'e aktardığını ifade ederek, "Madende çalışmanın Soma'nın kaderi olduğunu, maden işçisine değer verilmesini, sendikaların işçinin yanında olmasını istedim" diye konuştu.

Faciada hayatını kaybeden maden işçisi Bayram Bayındır'ın annesi Fatma ve babası Mehmet Bayındır ise acılarının paylaşılmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Mehmet Bayındır Hayrünnisa Gül'den faciada ihmali olanların bulunmasını ve sorumluların cezalandırılmasını istediklerini söyledi.