Nazilli’de üçüncüsü tamamlanan ve bu ay sonu itibariyle halkın hizmetine sunulacak olan Şirinevler Kapalı Pazar yerinde açılış hazırlıkları yapılıyor. 

Geçtiğimiz yıl Şirinevler Mahallesinde yaz aylarında yapımına başlanan Nazilli’nin 3’üncü büyük kapalı Pazar yerinde sona gelindi. Kapalı Pazar yerinin bu ay sonu itibari ile halkın hizmetine açılması için son rötuşların yapıldığı ve Eşref Özel Kapalı Pazar Yeri olarak isimlendirilen pazaryerini Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Başkan Yardımcıları İbrahim Özkan ve Mesut Erdemir, Fen İşleri Müdürü İbrahim Topçu, Zabıta Müdürü Erkan Özdemir ile Özel Kalem Müdürü Fatih Erdemir eşliğinde inceledi. Satış alanlarının yanı sıra, Zabıta Odası, Test ve Ekspertiz Odası Mescit ve Tuvaletlerin bulunduğu Şirinevler Mahallesinde 5 bin metrekare alanda inşa edilen pazaryerinin çevre düzenlemesi de geçtiğimiz günlerde tamamlanırken Pazar alanı içerisinde pazarcıların tezgâhlarını kuracakları satış alanlarını belirleme çalışmaları yapıldı. Kura çekme usulü ile yerlerini belirleyecek pazarcı esnafının her birine 6 metre karelik yer tahsisi çizgi ile belirlenerek parsellendi.

Nazilli'ye 3. kapalı pazaryerini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Başkan Alıcık; “Her hafta Pazar günleri Şirinevler Mahallesinde kurulan semt pazarı artık bundan sonra yeni inşa ettiğimiz bu kapalı Pazar yerinde kurulacak. Pazar kurulmayan diğer günlerde otopark alanı olarak kullanılacak olan Pazar yerinde Kurban Bayramlarında kurban kesim alanı olarak kullanılabilecek” dedi.

Şirinevler ve çevresinde oturan vatandaşların ve pazarcı esnafın, kışın yağmur ve çamur yazın da güneş, toz ve rüzgârda alış veriş yapmaktan kurtulup rahat edeceğini de ifade eden Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, oluşturulan sağlıklı ortam sayesinde esnafın rahat, vatandaşında huzur bulacağını belirtti.

2-069.jpg