Kuşadası'na bağlı Davutlar Beldesi, büyük bir drama sahne oldu. Yaşadığı psikolojik sorunlar yüzünden son dönemde sürekli kontrol altında tutulan bir genç intihar etti. Davutlar Beldesinin sevilen ailelerinden Sivas kökenli Timur-Huriye Benli çiftinin 30 yaşındaki oğlu Engin Benli, sevdiği kızın başkasıyla evlenmesi üzerine kalbine dayadığı silahından çıkan kurşunla canına kıydı.
12 yıl önce motosikletiyle geçirdiği trafik kazası yüzünden 1 yıl yatan Engin Benli"nin ayağında kalan aksaklık yüzünden uzun süre İstanbul"da psikolojik tedavi gördüğü öğrenildi. Tedavi sonrası Davutlar"a dönen ve sevdiği kıza kavuşa bilmek için askerliğini yapmak isteyen Engin Benli"nin, ayağındaki aksaklığa rağmen GATA"dan sağlam raporu alarak askere gittiğini belirten yakınları, Sivas ve İstanbul"da vatani görevini tamamlayan Engin Benli"nin daha sonra Davutlar"a döndüğünü ifade ettiler.
Engin Benli askerlik görevini yaparken sevdiği kızın başka biriyle evlendiğini anlatan yakınları, psikolojisi daha da bozulan talihsiz gencin iyice bunalıma girdiğini belirterek, “Son zamanlarda iyice içine kapanmıştı. Ağzını bıçak açmıyordu. Bir yıldır İzmir"in ünlü psikiyatristlerinden birinin denetiminde tedavi görüyordu. Doktoru durumun giderek kötüleştiği, Engin"in ya kendine ya da başka birine zarar verebileceği doğrultusunda bizleri uyarmıştı. Son aylarda iyice içine kapanmıştı” dediler.
Olay günü Kuşadası"na bağlı Davutlar beldesindeki evlerinde yalnız kaldığı bir sırada silahını alan bunalımdaki Engin Benli, daha sonra kalbine dayadığı silahın tetiğini çekti. Birkaç saat sonra eve gelen annesi Huriye Benli, uyuduğunu zannettiği oğlunu uyandırmak istediğinde acı gerçekle karşılaştı. Oğlunu kaybeden acılı annenin feryatlarına koşan yakınları, 30 yaşındaki Engin Benli"nin cesediyle karşılaştı.
Davutlar"daki Sivas Restoran"ın sahibi Timur Benli ile eşi Hariye Benli çiftinin oğlu, Serkan Benli"nin kardeşi olan Engin Benli"nin, Davutlar"da ailesi gibi çok sevilen bir isim olduğu belirtilirken, cenazesi Davutlar Mezarlığı"nda toprağa verildi. Benli ailesi ve yakınları cenazede büyük üzüntü yaşadı.