Firma, selden zarar gören 10 bin civarı ürününü hijyenik olarak temizlemeden geçirip onararak fiyatının ortalama dörtte bir altında satışa sundu.
Evkur'un İkitelli'deki merkezi deposunun yanında yine kendisine ait inşaat alanında satışa çıkardığı ürünler arasında halı, porselen, yorgan gibi tekstil dışında elektronik malzeme ve mobilya da var. Felaket nedeniyle yaklaşık 16 milyon TL zarara uğrayan Evkur, ilk etapta 130 TL'lik halıları 48, 300 TL'lik yatak örtülerini 129 TL'ye satışa sundu. Asıl açılış çarşamba günü olmasına karşın deneme mahiyetinde getirilen halı ve yatak örtüleri ise adeta kapışıldı.

Zincir Mağazalar Genel Denetleme Müdürü Bülent Koçhisar, çarşamba günü başlayacak satışlar sırasında 399 TL'lik porselen takımların 129 TL'ye müşteriye sunulacağını ifade etti. Piyasa değeri 3 bin 500 TL civarında olan plazma TV'lerin de 800 TL civarında müşteriye sunulacağını belirten Koçhisar, "Yaklaşık 1.5-2 ay sürecek satışlarda ürünler peyderpey temizlenip elden geçirilip satışa sunulacak. Satışa sunacağımız her ürünün fiyatı bu süreçten sonra belli olacak" diye konuştu. Koçhisar, zarar gören ama temizlenip onarılan her ürünün satılacağını kaydetti. Koçhisar ayrıca ürünlerin yeniden ambalajlanacağını belirterek "Neredeyse orijinal hallerinden farkları kalmayacak. Ancak biz mağazacılık sorumluluğumuz gereği bunları yeni ürün gibi satamazdık" diye konuştu.

Kuru temizleme yapıldı

Satışa sunulanlar arasında tekstil ürünlerinin kuru temizleme firması Dry Center'da temizlendiğini belirten Koçhisar, porselen malzemenin hijyenik yıkamadan geçirildiğini, elektronik malzemenin de servislerde elden geçirilerek kullanılabilir hale getirildiğini belirtti.

Dry Center kuru temizleme mağazalarının sahibi ve Can Group Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Can ise Evkur'dan yaklaşık 9 bin parça ürün geleceğini söyledi. Can, "Kuru temizleme ile ürünlerdeki bütün canlı organizmalar temizlenmiş oluyor. Kimyasal olarak kirlenmemiş bütün ürünleri çamura, zifte bile bulanmış olsalar tam olarak temizleyebiliyoruz. Evkur'dan gelen 25 parça numuneyi de bu suretle yüzde yüz temizlemeyi başardık" dedi. Evkur'dan gelen ürünlerin yaklaşık bir hafta içinde temizlenerek teslim edileceğini kaydeden Yusuf Can, temizledikleri ürünlerin güvenli kullanılabileceğini de savundu./milliyet