Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref  Fakıbaba, Şanlıurfa'daki temasları kapsamında merkez Karaköprü  ilçesinde bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, AK Parti'nin seçim  hazırlıklarına başladığını söyledi.

Siyasetçinin her zaman seçime hazır olması gerektiğini dile getiren  Fakıbaba, vatandaşın partisine yine en fazla desteği vereceğine inandığını  belirtti.

Et fiyatlarının düzenlenmesinde herkesimin çıkarlarını dikkate  aldıklarını vurgulayan Fakıbaba, şöyle devam etti:

"Şu anda 29 liraya kıyma, 31 liraya da kuşbaşı satışlarımız devam  etmektedir. Benim için birinci derecede önemli olan yerli üretici arkadaşlarımın  mağdur edilmemesidir. Et fiyatlarını baz alırken hep yerli üreticinin maliyetine  ve kar oranlarına bakıyoruz eğer zarar edecek olurlarsa o zaman Türkiye zarar  eder.  Biz burada dar gelirli olan arkadaşlarımız da bu eti yesin ve yedirsin  dedik, çok şükür bu konuda da başarılı olduğumuza inanıyoruz. Ancak bundan 15 gün  önce piyasada bazı spekülatif amaçlı 'Ramazan geliyor, et yeterli kadar  gelmeyecek' gibi bir hesap içerisinde olan arkadaşlarımızın piyasaya hayvan  vermemesi nedeniyle ve ramazanı beklemesi nedeniyle fiyatlar 28 buçuk liraya  kadar karkasta çıktı ama biz gerekli önlemleri aldık. Bütün arkadaşlarımızla  oturduk bunun hesabını yaptık. Şu anda fiyat karkasta 26 buçuk liraya düşmüştür."

"Biz Ramazana da Kurban Bayramına da et konusunda hazırız." diyen  Bakan Fakıbaba, "Ben bakan oldum 24'ünde ayrılacağım Kurban Bayramı bana ait  değildir' demem. Onun da hazırlıklarını yaptık. Üretici arkadaşlarım şuna hazır  olsun hiç çekinmesinler ve üretime devam etsinler. Türkiye bir üretim ülkesidir  ve onların elde ettikleri üretimin maliyeti ve kar oranı üzerine konularak  piyasayı regüle ediyoruz. Biz regüle edebileceğimiz oranda istediğimiz hayvanı ve  eti getirebiliriz." ifadesini kullandı.

Bakan Fakıbaba, et fiyatlarında üreticilerin, kasapların, esnafın,  sanayici ve tüketicilerin kar oranlarını birlikte hesap ettiklerini aktardı.  Fakıbaba, et fiyatlarıyla oynamak ve vatandaşı zor durumda bırakmak isteyen  herkesin zarar edeceğini dile getirdi.

Fakıbaba, konuşmasında partisinin Şanlıurfa'daki yatırımlarını da  anlattı.

Toplantıya Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat  Çiftçi ile AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de katıldı.