61. Hükümet’in programı ile ilgili kurulan komisyon, çalışmalarında sona yaklaştı. Programın, seçim beyannamesinde yer alan vaatler çerçevesinde hazırlandığı belirtiliyor. Hükümet, ‘demokratik açılım’a ve ‘sosyal politikalara’ ağırlık vererek yoluna devam edecek. Hükümet programında, yeni oluşturulan bakanlıklar, görev alanları ve hedefleri de yer alacak. 
 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den 61. Hükümet’i kurma görevini alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden oluşturulan kabine listesini 1 Temmuz Cuma günü onay için Köşk’e sunması bekleniyor. Erdoğan, yeni kabinesinde yer alacak isimlerle ilgili çalışmalarını sürdürürken, bir yandan da 61. Hükümet’in programı hazırlanıyor. 
 
Seçim vaatlerine sadakat 
AKP’de Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, eski İçişleri Bakanı Beşir Atalay, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ile Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan’ın da içinde yer aldığı bir komisyon tarafından hazırlanan hükümet programı ile ilgili çalışmalarda da sona yaklaşıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının da alınmasının ardından son şekli verilecek olan programın, seçim beyannamesinde yer alan vaatler çerçevesinde hazırlandığı öğrenildi. 
 
Sosyal politikalar önde 
Edinilen bilgiye göre, hükümet programında Kanun Hükmünde Kararname ile yeniden şekillendirilen bakanlıkların görev alanları ve hedefleri de yer alacak. Demokratik açılım, insan hakları ve özgürlüklere ilişkin yasal ve idari düzenlemelere devam edileceği vurgulanıp, bu çerçevede Meclis’te yeni anayasa yapımına tam destek verileceğine de işaret edilecek. 
 
Dış politika, ekonomi, eğitim, sağlık, ulaşım, çevre, tarım, ulaştırma, yargı alanlarındaki hedeflerin de yer alacağı programda, sosyal politikalara da ayrıca vurgu yapılacak. Bu çerçevede sosyal destek sistemi kurularak düşük gelir gruplarının ihtiyaçları karşılanacak. Sosyal konut projeleri sürdürülecek. 
 
‘Kalkınma’ Bakanlığı geliyor 
Yetki Kanunu çerçevesinde çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname’ye göre yeni dönemde Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanlığı yerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı geliyor. Kalkınma Bakanlığı da yeni oluşturuluyor. Bakanlıklar şöyle: Başbakan; Başbakan Yardımcısı (4); Adalet Bakanlığı; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı; Avrupa Birliği Bakanlığı; Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı; Çevre, Orman ve Şehircilik Bakanlığı; Dışişleri Bakanlığı; Ekonomi Bakanlığı; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı; Gençlik ve Spor Bakanlığı; Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı; İçişleri Bakanlığı; Kalkınma Bakanlığı; Kültür ve Turizm Bakanlığı; Maliye Bakanlığı; Milli Eğitim Bakanlığı; Milli Savunma Bakanlığı; Sağlık Bakanlığı; Ulaştırma Bakanlığı.